Amortyztor dachu westfalia
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mario78
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: t4 99 westfalia 94
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Amortyztor dachu westfalia
witajcie,
czy ktoś posiada Westfalie z amortyzatorem zamontowanym do podnoszonego dachu? (poniżej zdjęcie zapożyczone z internetu). Na moim dachu jest box dachowy a w najbliższym czasie będzie też solar, więc dach robi się coraz cięższy. Chciałbym zamontować amortyzatory żeby było lżej podnosić dach, ale nie znam długości amortyzatorów ani w którym miejscu i jak je zamontować. Proszę o pomoc w realizacji mojego planu.
czy ktoś posiada Westfalie z amortyzatorem zamontowanym do podnoszonego dachu? (poniżej zdjęcie zapożyczone z internetu). Na moim dachu jest box dachowy a w najbliższym czasie będzie też solar, więc dach robi się coraz cięższy. Chciałbym zamontować amortyzatory żeby było lżej podnosić dach, ale nie znam długości amortyzatorów ani w którym miejscu i jak je zamontować. Proszę o pomoc w realizacji mojego planu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: Amortyztor dachu westfalia
na zdjęciu masz T3., po drugie temat juz omawiany na forum.
W T4 amortyzatory były w oryginale wewnątrz, a dachy Reimo miały na zewnątrz. Jeżeli masz dach Westfalia przed '96 i masz podnoszenie ręczne to jak najbardziej mozesz zamontowac amortyzatory z modeli po '96. Na rynku są gotowe zestawy. Ja u siebie takie amortyzatory zamontowałem. Podnosi się jednym palcem, ale zamknac to już cięzko. Jak bedziesz miał box to będzie łatwiej bo panel to pewnie zamontujesz elastyczny a on dwóch kg nie waży.
W T4 amortyzatory były w oryginale wewnątrz, a dachy Reimo miały na zewnątrz. Jeżeli masz dach Westfalia przed '96 i masz podnoszenie ręczne to jak najbardziej mozesz zamontowac amortyzatory z modeli po '96. Na rynku są gotowe zestawy. Ja u siebie takie amortyzatory zamontowałem. Podnosi się jednym palcem, ale zamknac to już cięzko. Jak bedziesz miał box to będzie łatwiej bo panel to pewnie zamontujesz elastyczny a on dwóch kg nie waży.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Na zdjęciu mario78 też jest t4 tylko ze starym modelem dachu Carthago. Nowe modele Carthago już są w całości. Nie wiem jak stary model ale nowy też ma w środku amortyzatory i otwiera się jednym palcem.
Na dole przykładowa fota starego modelu Carthago w całości.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
A widzisz, zasugerowałem sie kolorem bo kiedys miałem takie T3 BlueStar z podnoszonym dachemhoopsii pisze:Na zdjęciu mario78 też jest t4 tylko ze starym modelem dachu Carthago. Nowe modele Carthago już są w całości. Nie wiem jak stary model ale nowy też ma w środku amortyzatory i otwiera się jednym palcem.
-
mario78
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Witajcie,
zdjęcie było przykładowe wygooglowane z neta, chodziło mi tylko o zdjęcie amortyzatorów. Moja westfalia jest z 1994 roku i nie posiada takowych amorków w dachu. Szukałem na naszym forum i niestety nic na ten temat nie znalazłem. Kolega Paweł "vwyogi" napisał, że można gdzieś kupić gotowy zestaw. Proszę o jakieś namiary. Niżej zdjęcie rzeczywiste mojej westy.
zdjęcie było przykładowe wygooglowane z neta, chodziło mi tylko o zdjęcie amortyzatorów. Moja westfalia jest z 1994 roku i nie posiada takowych amorków w dachu. Szukałem na naszym forum i niestety nic na ten temat nie znalazłem. Kolega Paweł "vwyogi" napisał, że można gdzieś kupić gotowy zestaw. Proszę o jakieś namiary. Niżej zdjęcie rzeczywiste mojej westy.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
http://www.vwbusshop.de/epages/GuenzlCl ... 8010113025
Mówisz i masz. Ja u nich kupowałem. Jakbyś się zdecydował to daj znać bo muszę kupić u nich 2 rzeczy to byśmy się wysyłką podzielili.
Mówisz i masz. Ja u nich kupowałem. Jakbyś się zdecydował to daj znać bo muszę kupić u nich 2 rzeczy to byśmy się wysyłką podzielili.
-
mario78
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
2 amortyzatory 600zł???????????
No przepraszam ale to bardzooooo dużo kasy
Może coś sam wymyślę mógł byś jakieś zdjęcia uchwytów do tych amortyzatorów podesłał ich długość i i wymiary w którym miejscu je zamontowałeś
No przepraszam ale to bardzooooo dużo kasy
Może coś sam wymyślę mógł byś jakieś zdjęcia uchwytów do tych amortyzatorów podesłał ich długość i i wymiary w którym miejscu je zamontowałeś
-
bodek
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: westfalia
- Kontakt:
Tu jest wcześniejszy temet