climatronic
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
climatronic
Witam ponownie,
otóż pojawił mi się problem z klimą. Chodzi o to że nie mam sterowania temperaturą, w sensie nie steruje klapami nawiewu. Wymieniłem silniczek sterujący ale to nic nie pomogło zwyczajnie nie chodzi;/ same klapki chodzą luźno więc nie tu problem. Chodzi mi o to że chce sprawdzić panel a może i wymienić bo z nim też są niewielkie problemy, ale... nigdzie znaleźć nie mogę takiego... może ktoś posiada takowy lub wie gdzie można dostać jeden. No i oczywiście czy ktoś może mi powiedzieć gdzie szukac problemu klap...
Nr panela 701 907 047 http://s604.photobucket.com/user/BALDY3 ... 9.jpg.html
otóż pojawił mi się problem z klimą. Chodzi o to że nie mam sterowania temperaturą, w sensie nie steruje klapami nawiewu. Wymieniłem silniczek sterujący ale to nic nie pomogło zwyczajnie nie chodzi;/ same klapki chodzą luźno więc nie tu problem. Chodzi mi o to że chce sprawdzić panel a może i wymienić bo z nim też są niewielkie problemy, ale... nigdzie znaleźć nie mogę takiego... może ktoś posiada takowy lub wie gdzie można dostać jeden. No i oczywiście czy ktoś może mi powiedzieć gdzie szukac problemu klap...
Nr panela 701 907 047 http://s604.photobucket.com/user/BALDY3 ... 9.jpg.html
-
merlin
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: climatronic
Ja mam taki :] ale zamontowany to ewentualnie na sprawdzenie moza podmienić ale jak ?
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Pytanie za tysiąc punktów, czy po takiej podmianie "na szybkiego" nie trzeba programować panelu by był zgodny z typem silnika itdProbe041 pisze:Normalnie wtyczki się przepina :-D
wg linku który nam kiedyś podałeś:
http://t4-wiki.de/wiki/Climatronic#Ab_M ... uchtung.29
Docelowy sens pytania jest taki czy są do dane "ulotne" i czy jest możliwość zaprogramowania panelu w innym pojezdzie i jego montaż w docelowym. (z jakiegoś powodu VAG nie widzi mojej klimy - mam dokładaną)
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Przy zielonym klimatroniku przedni panel to tylko wyświetlacz z przyciskami. Cały mózg jest głębiej za tym panelem.
Nie wiem jak to jest z zielonym ale przy niebieskim dane nie są ulotne i kodowanie jest zapisane w trwałej nieulotnej pamięci
Nie wiem jak to jest z zielonym ale przy niebieskim dane nie są ulotne i kodowanie jest zapisane w trwałej nieulotnej pamięci
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
merlin:
jesteś z Wałbrzycha? Napewno będę tam w niedalekiej przyszłości więc podmianka wchodzi w grę :P
Probe041:
No ja mam zielony a skoro "mózg" jest głębiej to problem może nie być w panelu, chociaż zaczął wariować mi panel też bo np. nie zmienię kierunku nadmuchu(szyby, nogi i środek) ani nie włączę obiegu wewnętrznego, czy econ czy auto bo zamiast tego zmienia mi skalę stopni z Celsjusza na Farenheita... o.0, chociaż takiej opcji nie ma na panelu. Co więcej sporadycznie pojawia się problem że przy podpiętym panelu zanika mi podświetlenie deski rozdzielczej a co więcej samo podświetlenie panelu działa wybiórczo znaczy zależy jaki ma humor bo raz jest a raz nie ma...
Wracając do temperatury chwilowo do klap dmuchawy pociągnąłem elektrode i ręcznie steruję ale na dłuższą metę no cóż... cierpliwość się skończy :P
jesteś z Wałbrzycha? Napewno będę tam w niedalekiej przyszłości więc podmianka wchodzi w grę :P
Probe041:
No ja mam zielony a skoro "mózg" jest głębiej to problem może nie być w panelu, chociaż zaczął wariować mi panel też bo np. nie zmienię kierunku nadmuchu(szyby, nogi i środek) ani nie włączę obiegu wewnętrznego, czy econ czy auto bo zamiast tego zmienia mi skalę stopni z Celsjusza na Farenheita... o.0, chociaż takiej opcji nie ma na panelu. Co więcej sporadycznie pojawia się problem że przy podpiętym panelu zanika mi podświetlenie deski rozdzielczej a co więcej samo podświetlenie panelu działa wybiórczo znaczy zależy jaki ma humor bo raz jest a raz nie ma...
Wracając do temperatury chwilowo do klap dmuchawy pociągnąłem elektrode i ręcznie steruję ale na dłuższą metę no cóż... cierpliwość się skończy :P
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja bym zajrzał głębiej w wiązkę elektryczną, bo z tego co pamiętam auto jest poskładane z kilku i nikt nie wie jak dobrze jest to zrobione i podłączone.
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Probe041 pisze:Ja bym zajrzał głębiej w wiązkę elektryczną, bo z tego co pamiętam auto jest poskładane z kilku i nikt nie wie jak dobrze jest to zrobione i podłączone.
Żeby zajrzeć trzeba mieć pojęcie o tym i znać przynajmniej w jakimś stopniu jak to ma działać i co z czym się tam je:P
Kiedy mogę przyjechać? :D
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Przebywam w obecnej chwili daleko od Polski, ale jak będziesz w okolicach beneluksu tym autem to się odezwij :D
-
Truskawa
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
No to czy jest ktoś z okolic dolnegośląska kto miałby chęć zajrzeć do tego wehikułu?? :)