POMOCY!! Nie mogę zamknąć/otworzyć żadnych drzwi wyjść wejść
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Renowator
- Forumowicz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
POMOCY!! Nie mogę zamknąć/otworzyć żadnych drzwi wyjść wejść
Dziś używałem komputera Memoscan U600 do skanowania błędów w komputerze samochodowym. Po zakończeniu wysiadłem z auta i zauważyłem, że przestał działać centralny zamek. Musiałem zamknąć każde drzwi przekręcając wkładki. Wykonałem telefon do dystrybutora, że coś nie halo. Poinformował mnie, że to nie ma związku bo w T4 nie da się połaczyć z zamkiem więc też nie da się nic namieszać. Wsiadałem/wysiadałem w ciągu dnia kilka razy do samochodu, aż nagle nie mogę wyjść z samochodu. Ciagnę za rygiel, a tu nie chce iść do góry więc WTF więc łapię za rygiel pasażera to samo, łapię za rygiel drzwi przesuwnych i to samo nie chce iść do góry. Jakby zaryglowane ... W końcu jakoś otworzyłem drzwi pasażera z zewnątrz kluczem wychylając się przez okienko i siłując się z wkłądką. Niestety żadna z trzech wkładek nie chcę dać się przekręcić fizycznie.
Drzwi kierowcy zamknięte - nie mogę przekręcić wkłądki żeby otworzyć, ani pociągnąć rygiel do góry
Drzwi pasażera otwarte - nie mogę przekręcić wkładki żeby zamknąć, ani pociągnąć rygiel do góry
Drzwi przesuwne - nie mogę otworzyć, ani pociągnąć rygiel do góry
Nie mam alarmu, centralny na oryginalnej pompce. Proszę o pomoc fura raz że stoi otwarta, dwa że nie da się normalnie użytkować.
Jakiś przekaźnik, bezpiecznik???
Drzwi kierowcy zamknięte - nie mogę przekręcić wkłądki żeby otworzyć, ani pociągnąć rygiel do góry
Drzwi pasażera otwarte - nie mogę przekręcić wkładki żeby zamknąć, ani pociągnąć rygiel do góry
Drzwi przesuwne - nie mogę otworzyć, ani pociągnąć rygiel do góry
Nie mam alarmu, centralny na oryginalnej pompce. Proszę o pomoc fura raz że stoi otwarta, dwa że nie da się normalnie użytkować.
Jakiś przekaźnik, bezpiecznik???
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: POMOCY!! Nie mogę zamknąć/otworzyć żadnych drzwi wyjść w
Większość centralnych zamków odpuszcza po odłączeniu aku, więc zdejmij klemę, może przy okazji zresetuje elektronika.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
W t4 bez problemu się połączysz że sterownikiem centralnego zamka.
Po drugie w t4 nie ma ryglowania zamków, powinieneś bez problemu móc pociągnąć za rygle.
Sprawdź czy masz napięcie na siłowniku centralnego w drzwiach przednich i/lub na styczniku przy drzwiach przesuwnych
Po drugie w t4 nie ma ryglowania zamków, powinieneś bez problemu móc pociągnąć za rygle.
Sprawdź czy masz napięcie na siłowniku centralnego w drzwiach przednich i/lub na styczniku przy drzwiach przesuwnych
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Probe w tym problem że kolega raczej nie sprawdzi siłowników i stycznia bo raczej fizycznie do nich się nie dostanie skoro nie może otworzyć drzwi. Ponadto pytanie o tą pąpke czy to tylko przejęzyczenie bo w t4 są siłowniki, no chyba że to jednak nie oryginał a jakaś własna twórczość.
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
No fakt, moje przeoczenie. <59>Probe041 pisze:Jedne drzwi ma otwarte... :)
-
Renowator
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Wróciłem z manewrów i odpięcie od akumulatora na kilkanaście minut uleczyło zamki. Dziwna sytuacja, zaczynam odnosić wrażenie, że ten samochód żyje swoim własnym życiem ...
Odnośnie połączenie kompa z opcją centralnego używając tego kompa takiej możliwości nie mam. Rok produkcji to końcówka 95, na pewno jesteś pewien, że taka opcja istnieje aby się połączyć?
Odnośnie połączenie kompa z opcją centralnego używając tego kompa takiej możliwości nie mam. Rok produkcji to końcówka 95, na pewno jesteś pewien, że taka opcja istnieje aby się połączyć?
-
dariuspolo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
...mogla peknac sprezynka zapadki w klamce przednich drzwi, daje to podobny efekt. Dziwne ze przestal po odpieciu akumulatora, moze to przypadek.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Doczytałem u źródła i diagnoza centralnego jest możliwa od 2001 roku dla sterownika z pilotem. Wychodzi na to, że taki mam u siebie mimo, że auto sporo starsze. Mea culpa ;) Cieszę się, że udało się rozwiązać problem