Panel ogrzewania 96-98
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Last active: -
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Panel ogrzewania 96-98
Witam Czy ktoś go rozbierał konkretnie mi chodzi i pokrętło temperatury te tryby czy jest to naprawialne. Podobno pasuje od polo 6n (co z obiegiem zamkniętym ?) lub może nowszy panel pasuje zamiennie. Niestety mój zacina się w pozycji czerwonej kropki z obserwacji wynika że się trochę wypracował .
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Panel ogrzewania 96-98
Cały panel można rozebrać na czynniki pierwsze, trybiki itp. Ja swój rozbierałem przy modyfikacji podświetlania, na ten czas miałem wstawiony panel z golfa III i działał jednak w panelach z golfa i przypuszczam że w innych osobówkach jest inna zębatka która przekierowuje powietrze na kratki/szybe/nogi-podłączając do naszych cięgien otwierają się inne kanały niż przy naszym panelu albo otwierają się tylko do połowy. Jeśli chodzi o pokrętło ciepło/zimno to z golfa działało poprawnie ale czy tryby są jednakowe jak u nas to nie pamiętam. A więc cały mechanizm w tym panelu jest rozbieralny tylko trzeba uważać przy odpinaniu cięgien aby nie połamać plastikowego mocowania w którym jest osadzony pancerz.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Okazało się ze oś zębatki ogrzewania jest pęknięta wiec przeszczepiłem panel z golfa 3 pasuje tylko trza przełożyć zębatke od nawiewu i przycisk od obiegu zamkniętego
-
De'D
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Caravelle AT
- Opis: bigger is better
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
tak na marginesie - do wersji z klimą manualną jak ulał leży panel od passata b4, sprawdzone organoleptycznie, oczywiście zmiana jednego pokrętła obowiązkowa, a tak to reszta plug&play :)
-
Ostan
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ja mam właśnie taki z manualna klimatyzacją, ale również ze sterowaniem nawiewem ciepłego z podłogi i z zimnego ( bez klimy ) z podsufitki. Mam to troche połamane - działa wszystko prawidłowo, ale nie mogę tego złożyć , żeby nic nie odstawało. Jakiś paparuch to chyba kiedyś rozbierał. Szukam tego na allegro , ale nie mogę trafić. Albo bez nadmuchu z podsufitki, albo bez przycisku AC. Podświetlenie też dramat, ale to konstrukcyjnie VW spaprał, bo te światłowody, to jakaś pomyłka jest.