Szukałem i czytałem kilka tematów tu na forum i nie tylko.
Zauważyłem teraz, że nie otwierają mi się żaluzje na silniku. Wydaje mi się że wcześniej się otwierały. Nie wiem czy coś przez zimę zaśniedziało czy co ale może mi ktoś opisać łopatologicznie ja kto działa? Jest tam jakiś czujnik który powoduje że one się otwierają? A jak nie to jak je ręcznie otworzyć albo co przesmarować żeby otwierały się normalnie tak jak powinny?!
Żaluzje nie otwierają się
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Żaluzje nie otwierają się
na zimnym będą zamknięte
otwierają się pod wpływem temperatury
między wiatrakami masz taką dzwignie na sprężynie i od temperatury chłodnicy skręca się i otwiera żaluzje
otwierają się pod wpływem temperatury
między wiatrakami masz taką dzwignie na sprężynie i od temperatury chłodnicy skręca się i otwiera żaluzje
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Czyli muszę ją czymś napsikać bo się nie otwiera :( Wentylatory się załączają a ona dalej zamknięta.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Nic nie psikaj
Odkrec i wrzuc do piekarnika zeby sprawdzic dzialanie
U mnie otwieraja sie dopiero jak juz jest prawie zar w komorze silnika
Mialem kilka takich termostatow i wszystkie sie bardzo pozno otwieraly,wiec albo wszystkie byly uszkodzone albo ten typ tak ma
Po wymianie termostatu plynu chlodzacego,wogole zrezygnowalem z dzialania tego dobrodziejstwa,odkrecilem jedna srube mocujaca i po przekreceniu mam zaluzje na stale pol otwarte
Odkrec i wrzuc do piekarnika zeby sprawdzic dzialanie
U mnie otwieraja sie dopiero jak juz jest prawie zar w komorze silnika
Mialem kilka takich termostatow i wszystkie sie bardzo pozno otwieraly,wiec albo wszystkie byly uszkodzone albo ten typ tak ma
Po wymianie termostatu plynu chlodzacego,wogole zrezygnowalem z dzialania tego dobrodziejstwa,odkrecilem jedna srube mocujaca i po przekreceniu mam zaluzje na stale pol otwarte
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Mam to samo. Najlepszym wyjściem jest wyrzucenie tego źle działającego termostatu i przy pomocy kawałka drutu przejście na sterowanie ręczne. Dla mniej wymagających - zamykanie żaluzji jesienią, a otwieranie wiosną. Dla bardziej wymagających - użycie linki z pancerzem i przeprowadzenie jej do kabiny, aby można było regulować żaluzje w czasie jazdy.