Witam kolegów. Mam problem od dłuższego czasu z climatronikien zielonym. Działa prawie dobrze. Jeżeli chodzi o chłodzenie to działa dobrze. Gorzej z grzaniem i nawiewem, działa jakby o połowę słabiej. Wszystko to stało się gdy wymieniłem cieknącą nagrzewnicę na nową. Miała ona o połowę mniej radiatorów. Myślałem że to jest ta przyczyna, więc kupiłem drugą o większej liczbie radiatorów. Jednak problem nie zniknął. Vag nie wykazuje żadnych błędów. Sprawdzałem Vagiem działanie poszczególny czujników, klap, napięć na wentylatorach. Wszystko jest jak serwisówka pisze. Nie mogę wykonać diagnozowania podzespołów wykonawczych , odzywa się tylny wentylator, następnie przedni wentylator i w tedy diagnoza zatrzymuje się i wyskakuje napis error. Podczas wykonywania nastawów podstawowych też wyskakuje error. Skoczyły mi się pomysły co by jeszcze zrobić. Może wiecie jaka jest tego przyczyna. Może pomysł na zresetowanie całego climatronika. Nie wiem pomóżcie proszę.
Jeszcze znalazłem takie zdanie w serwisówce 1.
(Uwaga Niektóre podzespoły i funkcje elektronicznego układu klimatyzacji nie są sprawdzane przez komputerową diagnozę własną. Należy przeprowadzić dalsze sprawdzanie, mimo stwierdzenia przez pamięć niewystępowania usterki, patrz ⇒ katalog „Wyszukiwanie usterek w układzie ogrzewania, układ klimatyzacji, część 2”.) Czy jest na forum druga część, lub może ktoś posiada drugą część.
Error przy diagnozowaniu podzespołów wykonawczych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
matnik
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4 caravelle
- podziekowal za post: 8 razy
- Kontakt:
Re: Error przy diagnozowaniu podzespołów wykonawczych
A moglbys napisac jak robisz tą diagnoze podzespołów wykonawczych i ktorym vagiem?bigos1966 pisze:Witam kolegów. Mam problem od dłuższego czasu z climatronikien zielonym. Działa prawie dobrze. Jeżeli chodzi o chłodzenie to działa dobrze. Gorzej z grzaniem i nawiewem, działa jakby o połowę słabiej. Wszystko to stało się gdy wymieniłem cieknącą nagrzewnicę na nową. Miała ona o połowę mniej radiatorów. Myślałem że to jest ta przyczyna, więc kupiłem drugą o większej liczbie radiatorów. Jednak problem nie zniknął. Vag nie wykazuje żadnych błędów. Sprawdzałem Vagiem działanie poszczególny czujników, klap, napięć na wentylatorach. Wszystko jest jak serwisówka pisze. Nie mogę wykonać diagnozowania podzespołów wykonawczych , odzywa się tylny wentylator, następnie przedni wentylator i w tedy diagnoza zatrzymuje się i wyskakuje napis error. Podczas wykonywania nastawów podstawowych też wyskakuje error. Skoczyły mi się pomysły co by jeszcze zrobić. Może wiecie jaka jest tego przyczyna. Może pomysł na zresetowanie całego climatronika. Nie wiem pomóżcie proszę.
Jeszcze znalazłem takie zdanie w serwisówce 1.
(Uwaga Niektóre podzespoły i funkcje elektronicznego układu klimatyzacji nie są sprawdzane przez komputerową diagnozę własną. Należy przeprowadzić dalsze sprawdzanie, mimo stwierdzenia przez pamięć niewystępowania usterki, patrz ⇒ katalog „Wyszukiwanie usterek w układzie ogrzewania, układ klimatyzacji, część 2”.) Czy jest na forum druga część, lub może ktoś posiada drugą część.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: Error przy diagnozowaniu podzespołów wykonawczych
Cześć matnik. W końcu jest zainteresowanie tematem. Program do diagnozy komputerowej to wag-com 409-1. Test podzespołów to jak dobrze pamiętam podgrupa 03 test wyjść. W tej pozycji występuje występuje błąd a wcześniej go nie było. Nie wiem, może coś nagrzebałem vagiem i teraz jest problem.