Montujemy klimatyzację do T4 2.4/1.9D
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: Montujemy klimatyzację do T4 2.4/1.9D
Na razie muszę wiedzieć bo nie zakładam że trafię od razu całość. Chcę zacząć od pudla z nagrzewnicą i parownikiem, które podmienię z obecnym pudlem na nagrzewnicę tylko, bo to robi największy kipisz w samochodzie.
P.S. wielkie podziękowania dla kol. @KrzySieK za udostępnienie swojego busa do wglądu w temacie klimatyzacji <england>
I przy okazji wyrazy uznania dla własnoręcznej przeróbki Transportera na luksusową Caravelkę
P.S. wielkie podziękowania dla kol. @KrzySieK za udostępnienie swojego busa do wglądu w temacie klimatyzacji <england>
I przy okazji wyrazy uznania dla własnoręcznej przeróbki Transportera na luksusową Caravelkę
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Tradycyjny moj disklajmer: piszę post pod swoim postem bo inaczej nikt nie zauważy że coś się nowego pojawiło.
Jestem po rozmowie z znanym i uznanym dostawcą używanych części do Teczek z okolic Nowego Sącza.
Konkluzja jest taka, że kompletna manualna klima do TDI jest towarem powszechnie znanym i dostępnym, w przeciwieństwie od tego samego ale do silnika 2.4D.
No i zagwozdka jest (?) przy sprężarce, a ściślej łapie do onej.
Konkluzja rozmowy była taka, że jak się zmieni napinacz na nowego typu to na 99% sprężarka od TDI podejdzie do silnika 2.4.
Niestety jestem jeszcze za głupi w tej dziedzinie i zapytowywuję uprzejmie Wiedzących co o tym sądzą? Chodzi oczywiście o silnik 2.4 z paskiem wielorowkowym.
Dużo trzeba strugać ze sprężarką?
Jestem po rozmowie z znanym i uznanym dostawcą używanych części do Teczek z okolic Nowego Sącza.
Konkluzja jest taka, że kompletna manualna klima do TDI jest towarem powszechnie znanym i dostępnym, w przeciwieństwie od tego samego ale do silnika 2.4D.
No i zagwozdka jest (?) przy sprężarce, a ściślej łapie do onej.
Konkluzja rozmowy była taka, że jak się zmieni napinacz na nowego typu to na 99% sprężarka od TDI podejdzie do silnika 2.4.
Niestety jestem jeszcze za głupi w tej dziedzinie i zapytowywuję uprzejmie Wiedzących co o tym sądzą? Chodzi oczywiście o silnik 2.4 z paskiem wielorowkowym.
Dużo trzeba strugać ze sprężarką?
-
gola77
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam panowie.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zamontowany jest czujnik temperatury przy klimatroniku w nagrzewnicy w podłodze?
Chodzi mi czy on jest wmontowany w nagrzewnice i mierzy jej temperature czy raczej mierzy powietrze wylatujące z niej. Dokładam klimatronika i nie wiem gdzie go umieścić
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zamontowany jest czujnik temperatury przy klimatroniku w nagrzewnicy w podłodze?
Chodzi mi czy on jest wmontowany w nagrzewnice i mierzy jej temperature czy raczej mierzy powietrze wylatujące z niej. Dokładam klimatronika i nie wiem gdzie go umieścić
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Link działa, ale jak się go skopiuje ręcznie. Z jakiegoś powodu po kliknięciu w link, przeglądarka nie kopiuje ostatniego nawiasu.
Ten link działa po kliknieciu
http://t4-wiki.de/wiki/Geber_G154_(W%C3 ... ur_hinten)
Ten link działa po kliknieciu
http://t4-wiki.de/wiki/Geber_G154_(W%C3 ... ur_hinten)
-
gola77
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ok. Tylko mi chodzi o to czy dotyka on wymiennika czy jest odsunięty i mierzy temperature powietrza wylatującego.
Moja obudowa jest troche inna bo 92r. nie mam miejsca pod czujnik i chce go dorobić.
Moja obudowa jest troche inna bo 92r. nie mam miejsca pod czujnik i chce go dorobić.