teraz już leżą w bagażniku <cool>paweł t4 pisze:Boguś a łańcuchy to sobie sprawiłeś czy liczysz tylko na zimówki <england>
VW T4 Kraków
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Szkoda, że zawsze uczymy się na swoich błędach a nie na cudzych ;)notri pisze:teraz już leżą w bagażniku <cool>paweł t4 pisze:Boguś a łańcuchy to sobie sprawiłeś czy liczysz tylko na zimówki <england>
A kiedyś mówiłeś, że nie ma problemu z dojazdem, bo regularnie odśnieżają tą drogę. http://forum.vw-passat.pl/images/smilie ... ay/hmm.gif
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no bo odśnieżają. Zakopałem się pod domem Rafale.
No ale co by nastrój sobie poprawić to przyjechała do mnie dzisiaj następna paczuszka. Uszczelka drzwi przesuwnych z rynienką pod tapicerkę, uchwyt słupka B z mocowaniem oraz ........
https://lh5.googleusercontent.com/-IM3W ... AG0393.jpg
i stwierdziłem że wrzucę jedno zdjęcie bo w takim stanie mój busik chyba jest pierwszy raz <35>
https://lh5.googleusercontent.com/-qLxw ... AG0395.jpg
ale zgodnie z obietnicą dam mu się trochę pobrudzić, a niech pojeździ tak do czasu jak się cieplej zrobi
No ale co by nastrój sobie poprawić to przyjechała do mnie dzisiaj następna paczuszka. Uszczelka drzwi przesuwnych z rynienką pod tapicerkę, uchwyt słupka B z mocowaniem oraz ........
https://lh5.googleusercontent.com/-IM3W ... AG0393.jpg
i stwierdziłem że wrzucę jedno zdjęcie bo w takim stanie mój busik chyba jest pierwszy raz <35>
https://lh5.googleusercontent.com/-qLxw ... AG0395.jpg
ale zgodnie z obietnicą dam mu się trochę pobrudzić, a niech pojeździ tak do czasu jak się cieplej zrobi
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Ja nie dopuszczam w swoim aby tak wyglądal w zimie... sól i te sprawy... :D poprostu nim nie jezdze jak zaczynają solić :D
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Hmmm, jak by ci to notri napisać : Sorry, taki mamy klimat <32>notri pisze:a ja ostatnio mialem dwa zongi zwiazane z zima. najpierw w sobote nie moglem gory pokonac na wsi co skonczylo sie holowaniem
https://lh6.googleusercontent.com/-TofB ... AG0345.jpg
śmiali się ze mnie że zimówki mam do d......
Na następny dzień czyli w niedziele wszyscy co tam mieszkaja chcieli do kościoła pojechać ..... a droga jest tylko ta.
Nikt nie dojechał.
Wróciłem do Krakowa i na następny dzień czyli wczoraj pojechalem znowu na wies... i wyladowalem
https://lh3.googleusercontent.com/-N6gG ... AG0379.jpg
jak tak dalej bedzie to nie wiem jak tą zimę zakończę
-
leoncorrado
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: 3 Xt4 syncro 2.5 tdi
- Kontakt:
Witam
przewaliłem te 38 stron i powiem ze autko masz mega pod każdym względem
powodzenie w dalszych modach
p.s zawias do uchwytu zapasówki syncro wysłany mam ze 2 pytanka odnośnie fis-a ale jest juz chyba za późno na telefony
p.s zawias do uchwytu zapasówki syncro wysłany mam ze 2 pytanka odnośnie fis-a ale jest juz chyba za późno na telefony
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzięki wielkie. Więc pewnie Cie to nie dziwi że zapasówka na tyle by do mojej Tedi pasowała <good>leoncorrado pisze:Witam
zawias dotarł - wielkie dzięki. Będzie trzeba odesłać- dawaj znać.
Z fisem natomiast to prędzej gadaj z Paweł T4 albo ze Sterciem - przerabiali temat. Ja mam tylko manetkę ale i do tego dotrę w pewnym czasie (pożarła mnie lekko przesiadka na AXG ). Polityki z tym jakieś wielkiej nie ma a sam licznik do załatwienia w rozsądnych pieniądzach jak będziesz chciał
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Fajny busik. Niezła robota.. Ładne kapcie.. Nic tylko pogratulować wytrwałości i dalszych chęci w modzeniu..
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
U mnie pomimo małych nieszczęść i problemów zaczynam nadrabiać zaległości zeszłoroczne.
Ręczny naprawiony bo się przycinał, jeszcze czeka mnie wymiana linki.
Do ogarnięcia mam jeszcze centralny, naprawa wzmacniacza, wymiana rolek i uszczelki multivanowskiej od drzwi przesuwnych. Jak będzie ciepło konserwacja w szerokim rozumieniu.
Czekać mnie jeszcze będzie za kilka miesięcy wymiana tarcz i klocków ale już na zestawie od AXG (albo bardziej VW Sharan 2.8 V6 - bo to przecież to samo a spooooooro taniej), wymiana bagnetu od sprawdzania oleju od AXG bo jeszcze mam z ACV. No i pewnie jeszcze coś się znajdzie.
Autko ogólnie jeździ, sprzęgło też się kłania ale z tym to ogarnę temat w Warszawie ...... kiedy jeszcze nie wiem.
Ponadto co wspominałem w innym dziale padło mi sterowanie lusterkami. A kilka dni temu w drzwiacvh kierowcy padło już wszystko.
Z małym psychicznym wsparciem Rafflexa przyglądnąłem się wiązce i powiem szczerze że MASAKRA !!! Dziwie się że przedtem CO KOLWIEK chodziło !!!
https://lh3.googleusercontent.com/-aoKW ... AG0552.jpg
No nic - cała wiązka nadawała się do wytarmoszenia wiec ........ właśnie zabieram się za robotę
https://lh5.googleusercontent.com/-zle5 ... AG0553.jpg
Ręczny naprawiony bo się przycinał, jeszcze czeka mnie wymiana linki.
Do ogarnięcia mam jeszcze centralny, naprawa wzmacniacza, wymiana rolek i uszczelki multivanowskiej od drzwi przesuwnych. Jak będzie ciepło konserwacja w szerokim rozumieniu.
Czekać mnie jeszcze będzie za kilka miesięcy wymiana tarcz i klocków ale już na zestawie od AXG (albo bardziej VW Sharan 2.8 V6 - bo to przecież to samo a spooooooro taniej), wymiana bagnetu od sprawdzania oleju od AXG bo jeszcze mam z ACV. No i pewnie jeszcze coś się znajdzie.
Autko ogólnie jeździ, sprzęgło też się kłania ale z tym to ogarnę temat w Warszawie ...... kiedy jeszcze nie wiem.
Ponadto co wspominałem w innym dziale padło mi sterowanie lusterkami. A kilka dni temu w drzwiacvh kierowcy padło już wszystko.
Z małym psychicznym wsparciem Rafflexa przyglądnąłem się wiązce i powiem szczerze że MASAKRA !!! Dziwie się że przedtem CO KOLWIEK chodziło !!!
https://lh3.googleusercontent.com/-aoKW ... AG0552.jpg
No nic - cała wiązka nadawała się do wytarmoszenia wiec ........ właśnie zabieram się za robotę
https://lh5.googleusercontent.com/-zle5 ... AG0553.jpg
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Przyda się to:notri pisze:.... wymiana rolek .... od drzwi przesuwnych....
https://www.youtube.com/watch?v=EGAhDlUxEfg
Powodzenia, a jak będziesz potrzebował wsparcia psychicznego, to wal jak w dym :lol:
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
O kurcze, faktycznie nieciekawie to wygląda <ojojoj>
U mnie na szczęście narazie wszysko chula tylko jedno lusterko nie grzało i jak przeglądałem przewody wyglądały z zewnątrz super a jednak jeden ten od lusterka był w środku całkiem przegnity choć izolacja na zewnątrz jak nowa. O dziwo nie było to w tradycyjnym miejscu na przelotce do słupka tylko w samym lusterku.
Troche pracy z tym będziesz miał ale widze że odpowiedni prowiant przygotowany więc można siedzieć. <smile>
I oczywiście mamy nadzieje że zdasz relacje w odpowiednim temacie czy faktycznie problemy z lusterkami wynikały z tej wiązki.
Pozdrowienia i powodzenia. <hi>
U mnie na szczęście narazie wszysko chula tylko jedno lusterko nie grzało i jak przeglądałem przewody wyglądały z zewnątrz super a jednak jeden ten od lusterka był w środku całkiem przegnity choć izolacja na zewnątrz jak nowa. O dziwo nie było to w tradycyjnym miejscu na przelotce do słupka tylko w samym lusterku.
Troche pracy z tym będziesz miał ale widze że odpowiedni prowiant przygotowany więc można siedzieć. <smile>
I oczywiście mamy nadzieje że zdasz relacje w odpowiednim temacie czy faktycznie problemy z lusterkami wynikały z tej wiązki.
Pozdrowienia i powodzenia. <hi>
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Nie baw się tylko w naprawy, bo wkrótce ponownie będziesz wydzierał.notri pisze:przyglądnąłem się wiązce i powiem szczerze że MASAKRA !!! Dziwie się że przedtem CO KOLWIEK chodziło !!
Rób nowe przewody na całej długości i zapomnisz o problemie na długo (najlepiej z nowymi pinami).
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
tak defakto robie - nowe kable od kostki do kostkiniebieski-n2 pisze:Nie baw się tylko w naprawy, bo wkrótce ponownie będziesz wydzierał.notri pisze:przyglądnąłem się wiązce i powiem szczerze że MASAKRA !!! Dziwie się że przedtem CO KOLWIEK chodziło !!
Rób nowe przewody na całej długości i zapomnisz o problemie na długo (najlepiej z nowymi pinami).
a co do sprzęgła to tak jak pisałem, jestem przed robotą bo na to na razie brak kasy, myślę że w okolicach wakacyjnych zrobię. Jak jeżdżę normalnie to jest oki.
Pianka wygłuszeniowa 5 mm
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
zamiast wyrzucić wolałem przykleić.chemik211 pisze:Piankę stosuje się na tapicerkę a na elementy blaszane bitumiczne nigdy na odwrót
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ja się nie narobiłem - Rafflex kleił - oj czepiasz się z rana w niedzielę <śmiech>chemik211 pisze:Szkoda roboty lepiej było tapicerkę wykleić,
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Elektryka w miarę ogarnięta. Na fotkach na nowo zrobiona wiązka centralnego i sterowania szybami i lusterkami.
https://lh6.googleusercontent.com/-MygO ... AG0554.jpg
i miejsce pracy nad busikiem z którego korzystam jak mam czas.
https://lh6.googleusercontent.com/-6a_i ... AG0559.jpg
czeka mnie jeszcze uporządkowanie elektryki po starym alarmie, dzisiaj kupiłem siłownik drzwi przednich lewych bo mój klęknął i przy okazji wymiana zamka bo się przycina. Zrobiona wiązka sprawdzona i hula ale z racji prac nad porządkami z elektryką jeszcze nie podłączałem
https://lh6.googleusercontent.com/-MygO ... AG0554.jpg
i miejsce pracy nad busikiem z którego korzystam jak mam czas.
https://lh6.googleusercontent.com/-6a_i ... AG0559.jpg
czeka mnie jeszcze uporządkowanie elektryki po starym alarmie, dzisiaj kupiłem siłownik drzwi przednich lewych bo mój klęknął i przy okazji wymiana zamka bo się przycina. Zrobiona wiązka sprawdzona i hula ale z racji prac nad porządkami z elektryką jeszcze nie podłączałem
Ostatnio zmieniony 29 sie 2018, 17:50 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
No notri pełna profeska widze, nawet izolacja parciana zgodnie z orginałem i do tego zachowana naklejka indentyfikacyjna. <brawo>
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Właśnie to samo chciałem zauważyć <up>xxxkamil pisze:.... i do tego zachowana naklejka indentyfikacyjna. <brawo>
Jednym słowem: nie ma lipy :D
Jak aku?
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
NOTRI robi nawet lepiej od fabryki :D jak Chuck Norris.rafflex pisze:Właśnie to samo chciałem zauważyć <up>xxxkamil pisze:.... i do tego zachowana naklejka indentyfikacyjna.
Jednym słowem: nie ma lipy :D
Jak aku?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Aku żyje ..... tylko co to za życie jak siedzi w samochodzie od mniej więcej 8 lat. A 5 to już na bank.
Co do wiązki to jak na elektromechanika przystało - zrobione tak jak trzeba i tak jak to u mnie jest. Na spokojnie a dokładnie
Co do wiązki to jak na elektromechanika przystało - zrobione tak jak trzeba i tak jak to u mnie jest. Na spokojnie a dokładnie
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wymieniłem dzisiaj zamek w drzwiach kierowcy, siłownik centralnego i .......... wszystko działa. Pozostaje dokupić kluczyk scyzoryk i go zakodować
Dzięki yogi za przesyłkę i CD - muza dla konesera :-)
Dzięki yogi za przesyłkę i CD - muza dla konesera :-)
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
a bardzo proszę <england> i polecam się na przyszłosćnotri pisze:Dzięki yogi za przesyłkę i CD - muza dla konesera :-)