White T4 by kriss
-
MarJan
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: MUTIVAN
- Opis: cool@camp :)
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Re: White T4 by kriss
dobrze, że caly samochod nie jest platynowy ... poszedlby razem z katalizatorem;)
Ostatnio zmieniony 06 paź 2013, 21:33 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka
Powód: literówka
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Tak jak obiecałem , zasłonki przerobione na rozsuwane - szczerze mówiąc było trochę zabawy ale efekt ...dla mnie zadowalający . W planach było pozostawienie zasłonek tylnych bocznych szyb po staremu czyli zapinane na napy - lecz to też uległo zmianie. Wczoraj zakupiłem karnisze - zasłonki na tył też już przerobione. Kilka zdjęć z prac:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
najlepiej mi to ocenić jak zobaczę to na żywo - pamiętam kriss pamiętam <good>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Jak to mówią :"po wizycie należy się rewizyta" <yes> <yes>notri pisze:najlepiej mi to ocenić jak zobaczę to na żywo - pamiętam kriss pamiętam
Zapraszam Cię (Was) w moje skromne progi <england>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
odwiedziny będą bo przy okazji jeszcze do piccolo mamy jechać - sobota lub niedziela ale listopadkriss pisze:Jak to mówią :"po wizycie należy się rewizyta" <yes> <yes>notri pisze:najlepiej mi to ocenić jak zobaczę to na żywo - pamiętam kriss pamiętam
Zapraszam Cię (Was) w moje skromne progi <england>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Pozostało tylko zasłonka na klapę i za siedzeniami kabiny ale już mogę podać koszty całego projektu:
Materiał- 60zł za około 5 m2
karnisze- 95zł za 10 szt 1.25m
Karnisz - 10zł za 1szt 2m
wkręty - 6zł - za około 50szt samo-wiercące (3,25mm)
taśma gumowa - 9zł za około 12m (ja kupiłem 25m za 18zł)
razem wychodzi 180 zł za same materiały, doliczając robociznę (uważam 200zł) tj.czas poświęcony na całe przedsięwzięcie , przymiarki itd.
(380 złotych powinny kosztować zasłonki rozsuwane - tak uważam i to by była uczciwa cena)
I oczywiście fotki z postępu prac:
Materiał- 60zł za około 5 m2
karnisze- 95zł za 10 szt 1.25m
Karnisz - 10zł za 1szt 2m
wkręty - 6zł - za około 50szt samo-wiercące (3,25mm)
taśma gumowa - 9zł za około 12m (ja kupiłem 25m za 18zł)
razem wychodzi 180 zł za same materiały, doliczając robociznę (uważam 200zł) tj.czas poświęcony na całe przedsięwzięcie , przymiarki itd.
(380 złotych powinny kosztować zasłonki rozsuwane - tak uważam i to by była uczciwa cena)
I oczywiście fotki z postępu prac:
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Ładnie to wyszło,na pewno przytulniej w autku a i koszty do przeżycia <brawo>
a żeby maszyna hulała to utwardzacz musi być <beer>
a żeby maszyna hulała to utwardzacz musi być <beer>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Właśnie , nie liczyłem kosztów "utwardzacza" - podejrzewam <sarkastyk> , że taniej by wyszło kupić wtedy zasłonki na alledrogo.. <sarkastyk> <sarkastyk>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Update:
Udało mi się kupić w bardzo małych pieniążkach...jeszcze tylko tylna półka i będzie gitarra A to podpatrzyłem u kolegi pirata - listwa przedsionkowa też w niezłej cenie - 4 metry w jednym kawałku i przymiarka: W planie jest jeszcze takie cudo bardzo przydatne pod siedzeniem - ale to pokażę później ....
Udało mi się kupić w bardzo małych pieniążkach...jeszcze tylko tylna półka i będzie gitarra A to podpatrzyłem u kolegi pirata - listwa przedsionkowa też w niezłej cenie - 4 metry w jednym kawałku i przymiarka: W planie jest jeszcze takie cudo bardzo przydatne pod siedzeniem - ale to pokażę później ....
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
pewnie to co ma Pirat pod siedzeniem ?? ;)kriss pisze:
W planie jest jeszcze takie cudo bardzo przydatne pod siedzeniem - ale to pokażę później ....
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Zgadza się - najpierw myślałem o kupnie czegoś "ori" ale doszedłem do wniosku , że można pójść nieco "szerzej" a przy okazji zaoszczędzić parę złociszy - wykonując "to" samemu- ale więcej jak już zacznę coś działać, na razie zbieram materiał.Sterciu pisze:pewnie to co ma Pirat pod siedzeniem ?? ;)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
tu jest zblizonych wymiarów jak podstawa fotela , podstawa przodem idzie po skosie , w dolnej częsci ma dlugości 35cm , w górnej około 41cm , ten ma na całej wysokosci niestety 35cm.
http://allegro.pl/sejf-yale-na-notebook ... 98297.html
http://allegro.pl/sejf-yale-na-notebook ... 98297.html
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
patent z łózkiem godny naśladowania, nawet znam takiego co będzie się chciał na tym wzorować. Pozdrawiam Cie gorąco <england>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Oglądałem już kilka i nawet mam faworyta - wymiarowo idealny pod siedzenie -zmieści się laptop, i jeszcze inne cuda - ale... chyba lubię wyzwania i trochę szkoda mi tej kasy wydać - biorąc pod uwagę grubość stali z jakiej są wykonane te sejfy to podstawa fotela jest cieńsza o 1 mm ( tylko) więc dlaczego jej nie wykorzystać jako samej puszki sejfu - na drzwiczki pójdzie blacha min.4mm wzmocniona profilem i zaopatrzona w zamek szyfrowy lub zwykły - zasuwa.
Tyle mojej tajemnicy:
A jak już o dalszych planach to - mam pewien pomysł na wygłuszenie i mam nawet materiał ( jeśli chodzi o ścianki) :pianka polipropylenowa gr.1,8 cm - jeszcze do końca nie jestem do niej przekonany ale to się zobaczy ...
Tyle mojej tajemnicy:
A jak już o dalszych planach to - mam pewien pomysł na wygłuszenie i mam nawet materiał ( jeśli chodzi o ścianki) :pianka polipropylenowa gr.1,8 cm - jeszcze do końca nie jestem do niej przekonany ale to się zobaczy ...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, 20:34 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Napewno będzie skomplikowany ... 1234 <57>notri pisze:jak skończysz to podaj kod
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
To podaj co to za model chociaz ten co idealnie wymiarowo jest pod siedzenie , bo ja nic w rozsądnych pieniądzach nie znalazłem. Znalazłem idealny wymiarami ale 1700zl netto więc zdecydowanie za duzo jak dla mnie...
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Proszę bardzo:
http://www.makro.pl/shop/pl/office/product/378636001001
Na wysokość jest na styk , na głębokość - w moim przypadku musiałbym wyciąć z podstawy dolną część czołową lub ją wyprostować. Pasuje jak nic.
http://www.makro.pl/shop/pl/office/product/378636001001
Na wysokość jest na styk , na głębokość - w moim przypadku musiałbym wyciąć z podstawy dolną część czołową lub ją wyprostować. Pasuje jak nic.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czyli te same wymiary co tego co wczesniej link do niego wkleilem... szkoda ze nie są głębsze...
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
wysokość 20 - od podłogi do "góry" podstawy jest 19,5 ( podkładki pod podstawą rozwiązałyby tę różnicę .
głębokość 35 - :
wychodzi 1cm poza ramkę podstawy - wystarczy wyciąć lub naciąć po brzegach i wyprostować na gładko do podłogi.
szerokość 43 - w tym przypadku nie ma ograniczenia.
szerokość 43 - w tym przypadku nie ma ograniczenia.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
U Ciebie jest inna podstawa , Ty masz ławke dwuosobową z tego co widzę po podstawie czyli całkiem inaczej mozna rozwiązać sprawę. Tam gdzie jest fotel jednoosobowy pasazera to pozostaje wywalenie oryginalnej podstawy i taki sejf zrobić jako podstawę fotela. Modź , modź to chętnie popatrzymy co wymodzisz ;).
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
na twoim miejscu zanim skończysz temat sejfu a zaczniesz temat wyciszenia to kup sobie podłogę na przód w welurze i maty wyciszające pod spód, a komfort jazdy i cisza podczas jazdy znacząco wyczuwalnakriss pisze:A jak już o dalszych planach to - mam pewien pomysł na wygłuszenie i mam nawet materiał ( jeśli chodzi o ścianki) :pianka polipropylenowa gr.1,8 cm - jeszcze do końca nie jestem do niej przekonany ale to się zobaczy ...
http://allegro.pl/vw-t4-multivan-carave ... 33134.html
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam , trochę się znowu wydarzyło - mianowicie w teczce został wymieniony rozrząd ,filtry , olej , płyn chłodniczy, a przy okazji kilka rzeczy które "wyszły w praniu" - wałek rozrządu , popychacze , wydech środkowy... Wszystko zrobione w warsztacie naszego forumowego kolegi rotora - w tym miejscu podziękowania Dla Właściciela firmy ROTORTECH oraz całego zespołu fachowców pracujących w tym warsztacie za okazaną pomoc oraz wsparcie . <dzięki>
Oprócz tego , wziąłem się za daszek - listwa "kedra" wklejona , dawcą daszku został stary DDR-owski namiot willowy
myślałem o wszyciu kedry ale koszty raczej duże , a to ma być daszek "po kosztach" czyli z rzeczy z odzysku lub bardzo bardzo tanich... Stanęło na wszyciu w materiał przewodu powietrza fi6 :
Przymiarka , tak prowizorycznie na szybko..
i Po przymiarce okazało się , że rurki bez regulacji wysokości to słabe rozwiązanie - żeby daszek obniżyć lub podnieść trzeba wozić dodatkowe odcinki rurek...Dedykowane rurki teleskopowe trochę kosztują i dziś przez przypadek natknąłem się na :
po małej przeróbce i połączeniu z jednym odcinkiem rurki z namiotu - mam piękne słupki z regulacją wysokości - do tego jeszcze z systemem antishock
Dalsze kombinacje z DDR-owskiego namiotu :
PS.
notri dywanik może nie koniecznie ale wyciszenie podłogi matą jak najbardziej ale nie teraz - koszty.
Na chwilę obecną próbuję coś działać bez dokładania - ewentualnie jakieś symboliczne wydatki - teraz szukam "drobnych" na zawieszenie przód .
Oprócz tego , wziąłem się za daszek - listwa "kedra" wklejona , dawcą daszku został stary DDR-owski namiot willowy
myślałem o wszyciu kedry ale koszty raczej duże , a to ma być daszek "po kosztach" czyli z rzeczy z odzysku lub bardzo bardzo tanich... Stanęło na wszyciu w materiał przewodu powietrza fi6 :
Przymiarka , tak prowizorycznie na szybko..
i Po przymiarce okazało się , że rurki bez regulacji wysokości to słabe rozwiązanie - żeby daszek obniżyć lub podnieść trzeba wozić dodatkowe odcinki rurek...Dedykowane rurki teleskopowe trochę kosztują i dziś przez przypadek natknąłem się na :
po małej przeróbce i połączeniu z jednym odcinkiem rurki z namiotu - mam piękne słupki z regulacją wysokości - do tego jeszcze z systemem antishock
Dalsze kombinacje z DDR-owskiego namiotu :
PS.
notri dywanik może nie koniecznie ale wyciszenie podłogi matą jak najbardziej ale nie teraz - koszty.
Na chwilę obecną próbuję coś działać bez dokładania - ewentualnie jakieś symboliczne wydatki - teraz szukam "drobnych" na zawieszenie przód .
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 20:25 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
Wyszło kozacko, gratuluję. <good>
Przewaga nad tym daszkiem z Juli, oprócz niewielkich kosztów, to to, że nie przepuszcza światła.
Pozdrawiam
Cezary
Przewaga nad tym daszkiem z Juli, oprócz niewielkich kosztów, to to, że nie przepuszcza światła.
Pozdrawiam
Cezary
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
<śmiech> potrafisz człowieka ubawić <śmiech>kriss pisze:i dziś przez przypadek natknąłem się na
Kocham polaków za właśnie takie jak Twoje pomysły.
Na marginesie nie wiem czy przypadkiem nie dostaniesz zamówienia na zasłonki <hi>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
A zastanawiałem się czy w ogóle warto "rzeźbić" czy nie lepiej odkładać i kupić taki daszek właśnie w Juli - fajnie że się podoba <good>cezarypl pisze:Wyszło kozacko, gratuluję. <good>
Notri kijaszki do nordic walking kupiłem na targu za 18zł . Dedykowany słupek kosztuje jakieś 70zł...sprawa oczywista..( myślałem jeszcze o kijku od mopa <yes> ) ale to nie przeszło ze względów rodzinnych..
Jeśli zaś chodzi o zasłonki to jestem otwarty na propozycje.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 20:34 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Up.
Z racji , że spalił się klakson i dłuższy czas nie było czym przy trąbić - padło na zakup nowego klaksonu, ale...nowy vw kosztuje ok 40zł - to czemu nie dołożyć 15 zł i kupić fanfarę ..ot tak dla bajeru. I tak kupiłem zestaw fanfara + "kompresor" (taki zestaw szybkiego montażu ) poczytałem trochę i okazało się , że to zwykły pierdzioch a załączony kompresor to suszarka na wiatraku-nie rozwijając szczegółów - powiem tak : fanfara ok ale potrzebuje ciśnienia, natomiast załączony kompresor daje nie tyle ciśnienie co mocny "przeciąg"
Idąc za ulepszeniem działania fanfary .. postanowiłem wykonać układ pneumatyczny w mojej teczce- oparty na wydajnym kompresorze (średnio 10 bar) , zbiorniku powietrza oraz sterowaniu które zapewni automatyczną pracę systemu - podpatrzone z ciężarówki.. oczywiście wszystko przy minimalnych kosztach ...
Z racji , że spalił się klakson i dłuższy czas nie było czym przy trąbić - padło na zakup nowego klaksonu, ale...nowy vw kosztuje ok 40zł - to czemu nie dołożyć 15 zł i kupić fanfarę ..ot tak dla bajeru. I tak kupiłem zestaw fanfara + "kompresor" (taki zestaw szybkiego montażu ) poczytałem trochę i okazało się , że to zwykły pierdzioch a załączony kompresor to suszarka na wiatraku-nie rozwijając szczegółów - powiem tak : fanfara ok ale potrzebuje ciśnienia, natomiast załączony kompresor daje nie tyle ciśnienie co mocny "przeciąg"
Idąc za ulepszeniem działania fanfary .. postanowiłem wykonać układ pneumatyczny w mojej teczce- oparty na wydajnym kompresorze (średnio 10 bar) , zbiorniku powietrza oraz sterowaniu które zapewni automatyczną pracę systemu - podpatrzone z ciężarówki.. oczywiście wszystko przy minimalnych kosztach ...
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
czyli teraz jak kriss zatrąbi to na zlocie będzie wiadomo że z domu właśnie na niego wyjechał <śmiech>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Szczegóły instalacji :
- Zbiornik powietrza zrobiony z gaśnicy proszkowej 6 kg z mosiężną głowicą - realnie taka gaśnica ma około 7/8 litrów pojemności -6kg to waga czynnika załadowanego (mosiężna głowicę bardzo łatwo można przystosować jako króciec zbiornika ).
- czujnik ciśnienia - najlepiej regulowany min/max ważne jeśli się chce żeby układ był "bezobsługowy" - automatyczny
- filtr powietrza - odstojnik
- zawór pneumatyczno -elektryczny lub mechaniczny - według gustu i zasobów.
- na końcu fanfara
Oczywiście jeszcze kompresor - ja testowałem kompresorek , który opel dokłada do swoich samochodów razem z pianką uszczelniającą - jego zalety to : raz-ładny wygląd i kształt który pozwala zamocować go prawie w każdym miejscu w aucie - bez konieczności mocowania na poduszkach w celu amortyzacji, dwa cicha i przyjemna praca kompresorka , 3- fajny manometr nie przekazuje drgań na wskazówkę , 4 - kompresorek wyposażony w zawór zwrotny.
Wady : cena od 90 do 150 zł zależy od sprzedawcy...oraz wydajność max 4,8 do 5,2 bar ale max już wymęczone..(wydajność chyba tak jak we wszystkich tłokowych pompkach-kompresorkach - mierzona przeze mnie wynosi lekko ponad 1,1min=1 bar czyli do 5 bar sześć minut - dla zbiornika 8L.
Lecz udało mi się kupić niemiecki "no name" o wydajności 18bar (tak jest podane) za 25 zł na tabelnicy - o wyglądzie tych kompresorków ,które są w marketach za 12 zeta i przyznam że siedem bar nabije bez problemu - tylko z lekka jest za głośny.
Do tego wszystkiego najlepiej dwa manometry - jeden do pomiaru ciśnienia w układzie , drugi najlepiej przy reduktorze - jeśli nie potrzebujemy oddawać dużego ciśnienia na nasz odbiornik - czyli fanfarę , ...ja ustawiłem sobie na 3 bary -fabrycznie fanfara pracowała na 1,2 ale jak już wspomniałem - nie miała power'a.
Ktoś zapyta :po co to wszystko? dla jednej trąbki?
Faktycznie sam się zastanawiałem nad tym i... można sobie koło napompować - dopompować , można napompować materac lub kółko do pływania- można również mysleć o pneumatycznym zawieszeniu po dołożeniu jeszcze jednego zbiornika -jakiegoś lepszego kompresorka i kilku poduszek ...można sobie po prostu dmuchać - może macie jakieś pomysły do czego można jeszcze wykorzystać?
Trochę zdjęć...
Na obecną chwilę zbiornik powietrza jest zamocowany pod podwójnym siedzeniem pasażera z przodu -(ale ze względu , że tam będzie sejf to-) jego docelowe miejsce będzie pod podłogą , no i jeszcze manometr ciśnienia w zbiorniku pięknie będzie prezentował się w panelu - obudowie popielniczki zaraz obok gniazda zapalniczki-to w najbliższym czasie..Koledzy mile widziane komentarze i uwagi co do mojego rzemiosła <taktak>
- Zbiornik powietrza zrobiony z gaśnicy proszkowej 6 kg z mosiężną głowicą - realnie taka gaśnica ma około 7/8 litrów pojemności -6kg to waga czynnika załadowanego (mosiężna głowicę bardzo łatwo można przystosować jako króciec zbiornika ).
- czujnik ciśnienia - najlepiej regulowany min/max ważne jeśli się chce żeby układ był "bezobsługowy" - automatyczny
- filtr powietrza - odstojnik
- zawór pneumatyczno -elektryczny lub mechaniczny - według gustu i zasobów.
- na końcu fanfara
Oczywiście jeszcze kompresor - ja testowałem kompresorek , który opel dokłada do swoich samochodów razem z pianką uszczelniającą - jego zalety to : raz-ładny wygląd i kształt który pozwala zamocować go prawie w każdym miejscu w aucie - bez konieczności mocowania na poduszkach w celu amortyzacji, dwa cicha i przyjemna praca kompresorka , 3- fajny manometr nie przekazuje drgań na wskazówkę , 4 - kompresorek wyposażony w zawór zwrotny.
Wady : cena od 90 do 150 zł zależy od sprzedawcy...oraz wydajność max 4,8 do 5,2 bar ale max już wymęczone..(wydajność chyba tak jak we wszystkich tłokowych pompkach-kompresorkach - mierzona przeze mnie wynosi lekko ponad 1,1min=1 bar czyli do 5 bar sześć minut - dla zbiornika 8L.
Lecz udało mi się kupić niemiecki "no name" o wydajności 18bar (tak jest podane) za 25 zł na tabelnicy - o wyglądzie tych kompresorków ,które są w marketach za 12 zeta i przyznam że siedem bar nabije bez problemu - tylko z lekka jest za głośny.
Do tego wszystkiego najlepiej dwa manometry - jeden do pomiaru ciśnienia w układzie , drugi najlepiej przy reduktorze - jeśli nie potrzebujemy oddawać dużego ciśnienia na nasz odbiornik - czyli fanfarę , ...ja ustawiłem sobie na 3 bary -fabrycznie fanfara pracowała na 1,2 ale jak już wspomniałem - nie miała power'a.
Ktoś zapyta :po co to wszystko? dla jednej trąbki?
Faktycznie sam się zastanawiałem nad tym i... można sobie koło napompować - dopompować , można napompować materac lub kółko do pływania- można również mysleć o pneumatycznym zawieszeniu po dołożeniu jeszcze jednego zbiornika -jakiegoś lepszego kompresorka i kilku poduszek ...można sobie po prostu dmuchać - może macie jakieś pomysły do czego można jeszcze wykorzystać?
Trochę zdjęć...
Na obecną chwilę zbiornik powietrza jest zamocowany pod podwójnym siedzeniem pasażera z przodu -(ale ze względu , że tam będzie sejf to-) jego docelowe miejsce będzie pod podłogą , no i jeszcze manometr ciśnienia w zbiorniku pięknie będzie prezentował się w panelu - obudowie popielniczki zaraz obok gniazda zapalniczki-to w najbliższym czasie..Koledzy mile widziane komentarze i uwagi co do mojego rzemiosła <taktak>
Ostatnio zmieniony 28 mar 2014, 12:11 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 117
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Pomysł jest ciekawy i mam zamiar wykorzystać coś takiego u siebie , ponieważ kupiłem podobną trąbkę. Moja co prawda jest większa i potrzebuje więcej powietrza.
U mnie w kabinie przebiega w poprzek łańcuch ( od smyczy dla psów ) i podłączony jest do wyłącznika STOP używanego w ciągnikach. Nie przeszkadza podczas jazdy a efekt użycia jest prawie jak w ciężarówce. Obecnie używana jest jedna trąbka.
U mnie w kabinie przebiega w poprzek łańcuch ( od smyczy dla psów ) i podłączony jest do wyłącznika STOP używanego w ciągnikach. Nie przeszkadza podczas jazdy a efekt użycia jest prawie jak w ciężarówce. Obecnie używana jest jedna trąbka.