Święta prawdaKenobi pisze:Przecież T4 były fabrycznie wygumowane i to grubo. Efekt taki, że po latach zostaje guma, a pod nią brak blachy.
plastikowe nadkola
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Re: plastikowe nadkola
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
....ale już po ustaleniu, że jest OK lub po naprawie, lepsza guma niż nadkole na blachowkręty, w ogóle blachowkręt wkręcić w rant to gorsza profanacja niż użycie sznurka do snopowiązałki.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
No co ty powiesz!? ;)niebieski-n2 pisze:.... w ogóle blachowkręt wkręcić w rant to gorsza profanacja niż użycie sznurka do snopowiązałki.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Nadkole odpowiednio podcięte wchodzi pod rant błotnika, reszte opalarką i jest idealnie Raflex wie o czym piszę, dodam że nie każde nadkole się tak da,
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Mógłbyś wskazać, które się da?chemik211 pisze:Nadkole odpowiednio podcięte wchodzi pod rant błotnika, reszte opalarką i jest idealnie Raflex wie o czym piszę, dodam że nie każde nadkole się tak da,
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Ja mam tak zrobione i dla mńie jest ok. Oczywiście druga strona balachowkretu wewnątrz jest zasmarowana pasta na przedzel ( jest na rynku kilku producentów tych past ) jezdze tak juz ponad 5 lat i nic nie koroduje. Jak mam czas to czasami odkręcam nadkole i sprawdzam stan wewnątrz. Wiec nie jest to taka tragedia tak zrobic.niebieski-n2 pisze:....ale już po ustaleniu, że jest OK lub po naprawie, lepsza guma niż nadkole na blachowkręty, w ogóle blachowkręt wkręcić w rant to gorsza profanacja niż użycie sznurka do snopowiązałki.
-
kilot1
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
auto kupiłem w 2005 i zamontowałem nadkola na blachowkręty 10 lat go miałem i rdza się pojawiła na rantach błotników ,sprzedałem znajomemu i on do dzisiaj tym autem jeździ ,czyli 14 lat bez spawania nadkoli jakoś dało rade ,oczywiście dzisiaj auto wygląda bardzo źle i moim zdaniem to czas na kapitalny remont albo na złom ,dodam jeszcze że to aab i przez 14 lat auto przejechało około 350 tys. i tylko raz była zdejmowana głowica bo pasek rozrządu znajomemu przeskoczył