zgadza się, rozjechaliśmy się trochę. Gość o którym ja mówię to J.Bąk, z Rzeczycy Długiej. Nie znam nicku z forum. Rozumiem że to właśnie Stefano? Moje to d4wspelek37 pisze:Małe nieporozumienie, ja pisze o gościu z moich okolic , o ''stefano'' słyszałem tylko dobre opinie .
Eberspacher D3LC zablokowane?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Eberspacher D3LC zablokowane?
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
Ha ha żle przeczytałem, przepraszam kolegę ''bodek'' ! No i piece mamy widze różne mój to d3lc.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Witam, zamontowałem piec ale nic z tego, nie ruszył, panowie kostka na zdjęciu służy do diagnostyki mojego pieca, rozumiem że kupując zegar modułowy ,to właśnie przez tą kostkę powinienem się połączyć ze sterownikiem, fachowiec u którego byłem kiedy mu ją pokazałem powiedział że to nie do diagnozy i nie wie do czego, a z opisu pinów wynika że pin 1 12+, pin 2 pompa dozująca, pin3 masa, pin4 diagnostyka.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Witam, wyczytałem że w niektórych modelach t4, można było połączyć się z piecem za pomocą Vag-a i kabla z allegro, mój piec jest dedykowany do t4, tylko nie jest połączony z gniazdem obd2 za to ma to czteropinowe gniazdo do diagnostyki, wie ktoś jak zrobić przejściówkę miedzy wtykiem obd2 a takim gniazdem, opis pinów kostki podałem wyżej.
-
bulik
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4 1,9td
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
witam wszystkich,
czyli o ile dobrze zrozumiałem w D3LC zwieramy pin 9 i 11 przy załączonym piecu (wyświetlacz pokazuje ,,płomienie'') słyszymy pyknięcie i piec odblokowany !
proszę o potwierdzenie i pozdrawiam
czyli o ile dobrze zrozumiałem w D3LC zwieramy pin 9 i 11 przy załączonym piecu (wyświetlacz pokazuje ,,płomienie'') słyszymy pyknięcie i piec odblokowany !
proszę o potwierdzenie i pozdrawiam