Wilgoć w środku auta
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Wilgoć w środku auta
Ja też nie mam z tyłu żadnych nadmuchów i w zimie tylko są trochę szyby boczne z tyłu przymarznięte i tylko w tedy jak z tyłu jedzie min 3 osoby
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Dzięki za informację. Mi się wydaje, że wilgoci nabrało auto i nie chce wypuścić :) Zobaczymy po praniu wnętrza, mam nadzieję, że to pomoże. :)
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
No i jednak lipa jak nic - goście się przeliczyli, niby myśleli o samym sprzątaniu bez prania foteli - z praniem cena 400zł, więc temat odpada... :/
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
tą dmuchawe na 12v to sobie odpuśc bo nic Ci to nie da a kasę tylko wydasz. Zostawiaj okna uchylone na centymetr na noc i niech sie wietrz, nikt ci tam łap nie będzie wkładał, nie przesadzajmy. Juz pisałem, że jak mozesz to jedź do jakiegos centrum handlowego z parkingiem podziemnym i zostaw auto najdłuzej jak się da z uchylonymi szybami. Ja tak zima robię jak sie śniegu naniesie z buciorami i nie mam gdzie tego wysuszyć. Przy odrobinie szczescia znajde miejse parkingowe przy wyciagach i po 2 -3 godzinach przy takich 12 stopaniach w parkingu jest sucho.nikson pisze:No i jednak lipa jak nic - goście się przeliczyli, niby myśleli o samym sprzątaniu bez prania foteli - z praniem cena 400zł, więc temat odpada... :/
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Okey, to zostaje galeria. Tak też zrobię. Bo na noc nie będę zostawiał uchylonych szyb - na 1cm uchylonych się nie da zablokować, żeby się nie dało ich bardziej otworzyć.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Wilgoć w środku auta
Zrob sobie cos a'la airsafe fmy brandrup. Nikt do auta nie wejdzie, a rozszczelnisz i wysuszysz auto. Tak jak pisal yogi, malutkie szparki, najlepiej szpary pod owiewkami. No i namierzyc przyczyne, moze nagrzewnica cieknie? Moze szyba przednia? Grzanie pomaga bo dostarczasz energii potrzebnej do odparowania wody, ale bez wietrzenia to nic zupelnie nie da, woda skropli sie ponownie.
Szczelne t4 pozostawione szczelnie zamkniete nie paruje - musisz miec albo przeciek albo ktos go zalal i nigdy nie wysuszyl. Piszesz, ze robiles blache, moze szyba przednia zle wklejona?
Szczelne t4 pozostawione szczelnie zamkniete nie paruje - musisz miec albo przeciek albo ktos go zalal i nigdy nie wysuszyl. Piszesz, ze robiles blache, moze szyba przednia zle wklejona?
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Szyba nie była wyjmowana. Z resztą w następnym tygodniu transporter leci do lakiernika na poprawkę zderzaków, więc przy okazji u niego wysuszę i przewietrzę w garażu.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
No i może tu jest problem, jeszcze raz napiszę, sprawdź czy podszybie jest szczelne
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Wydaje się być szczelne - ale w jaki sposób to sprawdzę dokładnie? Gdzie powinienem zajrzeć? Sorry za takie pytania, ale nie znam się aż tak bardzo na tym samochodzie jeszcze. :)
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
lej wężem i patrz czy gdzieś nie leci np. po nadkolach, chociaż teraz przymrozki to trochę słabo, ale u mnie lało się ciurkiem przy ulewach kiedyś i mimo to auto nie parowało.
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Jeszcze pozostaje wyciągnięcie siedzeń i wysuszenie ich w domu - nad tym też pomyślę. :)
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Jak masz kompresor to nie lej wężem wody bo tylko pogorszysz. Weź kompresor i dmuchaj od wewnątrz i jak jest przeciek to na zewnątrz zobaczysz pęcherzyki powietrza. Dla wzmocnienia efektu mozesz popsikac szybę na obwodzie płynem do mycia szyb.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Jak czytam od poczętku, to wydaje mi się, że podczas mycia podwozia przed konserwacja przez jakąś szczelinę naleciało dużo wody i teraz trzeba sie tylko jej pozbyć
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Ja nie mam szczelnej szyby przedniej i tak jak pisałem nie mam nadmuchu na tył itd marzną szyby z tyłu tylko w tedy jak z tyłu siedzą pasażerowie . jak chcesz szybko wygrzać samochód to pojedź do Państwowej Straży Pożarnej oni maja takie potężne nagrzewnice na ropę które służą do odmrażania wozów bojowych w zimie żeby skrytki nie zamarzły itd wystarczy jak z tyłu skierują ci strumień ciepła z nagrzewnicy do środka a po paru minutach będzie wszystko cieplutkie i suchutkie , podjedź sobie na 100% ci pomogą .
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź - pogadam z kolegą strażakiem.
A co do tej wody - nie naleciało wcześniej, bo konserwacja itp była robiona dawno, po mniej więcej 2-3 tygodniach zerwana podłoga z płyty, zaszpachlowane wszelkie dziury po wkrętach, i pomalowana. Dzisiaj wyjąłem drugi i trzeci rząd siedzeń - w miejscu pod dwójką w środkowym rzędzie zauważyłem mokrą wykładzinę. Pod nią jest trochę wody - coś gdzieś musi przeciekać, nie wiem, może od szyby - po weekendzie wóz jedzie do lakiernika na reklamację, więc mam nadzieję, że to się wszystko już skończy... A siedzenia sam chyba wypiorę - najwyżej wypożyczę porządny odkurzacz.
A co do tej wody - nie naleciało wcześniej, bo konserwacja itp była robiona dawno, po mniej więcej 2-3 tygodniach zerwana podłoga z płyty, zaszpachlowane wszelkie dziury po wkrętach, i pomalowana. Dzisiaj wyjąłem drugi i trzeci rząd siedzeń - w miejscu pod dwójką w środkowym rzędzie zauważyłem mokrą wykładzinę. Pod nią jest trochę wody - coś gdzieś musi przeciekać, nie wiem, może od szyby - po weekendzie wóz jedzie do lakiernika na reklamację, więc mam nadzieję, że to się wszystko już skończy... A siedzenia sam chyba wypiorę - najwyżej wypożyczę porządny odkurzacz.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Te pomysł ze strażą jest niezły.
Co do prania wystarczy zwykły odkurzacz piorący na YT widziałem jak to się robi, poszukam to Ci wkleje
Już znalazłem
https://www.youtube.com/watch?v=qMFXCTvDXto
Co do prania wystarczy zwykły odkurzacz piorący na YT widziałem jak to się robi, poszukam to Ci wkleje
Już znalazłem
https://www.youtube.com/watch?v=qMFXCTvDXto
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
faraon3021
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 36 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Nauka prania tapicerki z YT nie do konca jest dobrym pomyslem.
Pranie nie jest trudne, jednak na kilka spraw trzeba uwazac.
Zeby nie przepisywac internetu.
http://www.kanar-customs.pl/blog/pranie ... ochodowej/
Pranie nie jest trudne, jednak na kilka spraw trzeba uwazac.
Zeby nie przepisywac internetu.
http://www.kanar-customs.pl/blog/pranie ... ochodowej/
-
nikson
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzięki :) Zapoznam się i pewnie po weekendzie zacznę działać i kompletować co potrzebne. :)