Przednie reflektory projekt zwo słabo świecą
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Przednie reflektory projekt zwo słabo świecą
Do tego żadna lampa w podróbie nie chce pasowac jak orginał ,Wiem cos o tym bo klepie złomki :D
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
kupuje lampy od bmw znalazłem wczoraj na szrocie za 30 zl sztuka w stanie bdb w dodatku mają już żarówki osram ;)
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
mierzyłeś na zapalonej żarówce, to zajebiście mało, zakładaj przekaźnikiaurii pisze:Napięcie na lampie jest w granicach 11,2v
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Dzięki Sterciu za opinię:-), pytałem z czystej ciekawości gdyż autka z lampkami Depo można spotkać, z tego co piszesz jest to tylko zamiennik a jedna z wersji ori. Ja na ten rok nie planuję wymiany, obejrzę to co mam, najwyżej klosze przeczyszczę skoro inne części odradzacie i ogólnie sprawdzę stan pozostałych elementów z napięciem włącznie, do tego oczywiście zamontuję żarówki co najmniej +50% i wtedy stwierdzę czy dłubię coś dalej przed zimą (wzmiankowane tu i ówdzie przekaźniki), generalnie na okres letni nie potrzebuję rewelacji. Jednak ciekaw jestem bardzo jak się prezentują owe reflektory z beemki po montażu w T4;-)
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
myślalem żeby od razu założyć ringi do tych lamp tylko zobacze jak z czasem wyjdę;)
-
Rafalsto
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 Caravella
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Od E 34 nie podchodzą mają inny rozstaw ramion choć wyglądają identycznie. Ja mam Helli lampy tylko musiałem wymienić soczewki ponieważ stare były wypalone.chemik211 pisze:Soczewki hella faktycznie słabo świeca ,dużo lepiej świecą bosch-a soczewki z tego co kiedyś patrzyłem powinny od e34 podejść, ja u siebie jak miałem to wsadziłem xenon chiński i faktycznie nie oślepiał gdyż soczewka jest dobrze zrobiona, ale jak jechałem do Włoch to xenon poszedł do halogenów a do lamp wsadziłem żarówki 100w philips railly
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zrobiłem test napięcia na wtyczce zasilenia swoich =11,43V (silnik i światła mijania włączone). Stan kabelków ok.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
kable nie mają tu za wiele do powiedzeniamarh pisze:Stan kabelków ok.
przypadłością VW jest to, że główne napięcie idzie poprzez włącznik potem przez kostkę pod wajchą przełączania długich i dopiero do żarówki na każdym z tych elementów są styki które z czasem się wypalają i to na nich się gubi prąd
montaż przekaźników eliminuje te straty i zarazem wydłuża żywotnośc przełączników
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Rafalsto - a odblask pasuje od e 30, 34 itd..??? orientowałem się to do bmw robiła lampy hella i bosch
By ktoś robił instrukcje obsługi jak wstawić ten przekaźniok do t4;) Taką dla bardzo słabych w elektryce;)
By ktoś robił instrukcje obsługi jak wstawić ten przekaźniok do t4;) Taką dla bardzo słabych w elektryce;)
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Zrobiłem lampy ;)
Po numero uno - odblaski plus soczewka pasują od bmw e30 i tym podobne - na szrocie szukałem około 40 minut dobrych odblasków rozkręcając po kolei chyba ze 20 lamp ;) koszt o niebo lepszych od moich tzn z nieporysowanymi odblaskami to 25 zł sztuka (koniecznie muszą być hella)
Numero duo - czyszczenie odblasku jest konieczne a zrobiłem to ta - wioda destylowana z odrobiną płynu do naczyń. Zmywałem brud pędzelkiem bardzo delikatnie (nic się nie porysowało) efekt jest bdb
odsiarczyłem styki wyczyściełem szkła wsadziłem nowe żarówki osram i efekt jest taki że już nawet w dzień widać różnicę w świeceniu ;) Wieczorem dam znać jak lamy świecą nocą
Po numero uno - odblaski plus soczewka pasują od bmw e30 i tym podobne - na szrocie szukałem około 40 minut dobrych odblasków rozkręcając po kolei chyba ze 20 lamp ;) koszt o niebo lepszych od moich tzn z nieporysowanymi odblaskami to 25 zł sztuka (koniecznie muszą być hella)
Numero duo - czyszczenie odblasku jest konieczne a zrobiłem to ta - wioda destylowana z odrobiną płynu do naczyń. Zmywałem brud pędzelkiem bardzo delikatnie (nic się nie porysowało) efekt jest bdb
odsiarczyłem styki wyczyściełem szkła wsadziłem nowe żarówki osram i efekt jest taki że już nawet w dzień widać różnicę w świeceniu ;) Wieczorem dam znać jak lamy świecą nocą
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Z tego co pisał t4fan mam jeszcze niższe napięcie od niego, tym niemniej 10-15% poprawa po instalacji przekaźnika nie jest jak dla mnie wystarczająco motywująca, dlatego jak już pisałem wezmę się za poprawę jakości światła, lecz od innej strony. Na półce leżą już żarówki (+90% więcej światła), do tego dojdzie czyszczenie szkła reflektorów oraz bezdotykowe potraktowanie odbłyśników mało inwazyjnym środkiem (po wcześniejszym teście odziaływania preparatu na powłokę rzecz jasna). 90%+30%=120%, mnie zadowoli 100% ;-)
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
efekt zajebi... <31>
polecam zabieg wkład e 30 za 50 zł plus żarówki.
niedługo wstawiam przekaźniki tylko poczekam aż się pojawi jakieś porządne wytłumaczenie jak to zrobic;)
polecam zabieg wkład e 30 za 50 zł plus żarówki.
niedługo wstawiam przekaźniki tylko poczekam aż się pojawi jakieś porządne wytłumaczenie jak to zrobic;)
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wkład będzie musiał poczekać (nie mam w zasięgu ręki tak fajnego szrotu ja Ty), lecz umyłem helki + nowe żarówki. Efekt? - Nie miałem okazji jechać jeszcze w nocy, tylko że już w dzień widać poprawę, światła jest więcej na oko o 30-40%, wyraźna korekta barwy (już nie tak głęboki żółty).aurii pisze:polecam zabieg wkład e 30 za 50 zł plus żarówki.
Tak prezentowały się przed zabiegiem (zmętnienie głównie szkła reflektorów, odbłyśniki jak na wiek auta to w bdb stanie bez przepaleń):
http://www.fotoszok.pl/out.php/t972628_dscf1891.jpg
Zaś tak 'po':
http://www.fotoszok.pl/out.php/t972615_dscf1900.jpg
Tyle brudu wytrzepałem ze środka:
http://www.fotoszok.pl/out.php/t972627_dscf1893.jpg
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Ale ty masz zwykłe lampy a tu pisanie było o projektzwo,
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No i właśnie chemik, sam wkład to pół biedy, tym niemniej podobają mi się i kiedyś to zrobię (znaczy założę okrągłe reflektorki)
;-)
;-)
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
marh a jak myłeś te stare lampy bo ja stłukłem jedną i wklejałem nowe szkło to wyczyściłem lustro szmatką i benzyną ekstrakcyjną efekt OK.
Ale jedną lampę mam starą i raczej nie chcę jej rozbierać.
Ale jedną lampę mam starą i raczej nie chcę jej rozbierać.
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Takie mi się podobają, tylko żeby były do wersji przedliftowej i tańsze (marzenia, hihih): http://allegro.pl/lampy-reflektory-vw-t ... 27052.html
Pokor, mi wystarczyło zalanie letnią wodą i dodanie płynu do naczyń Fairy, tak potrzymałem wodę zmieszaną z płynem na szkle (na odbłyśnikach się nie koncentrowałem, widziałem że są czyste ale przy okazji też je pomuskało), potrząsnąlem kilka razy i dobrze spłukałem pianę, niczym nie miziałem. Benzyny ekstr., denaturatu to się bałem. Myślę, że płyn do naczyń jest najbezpieczniejszy, chyba jeśli bardzo duże zabrudzenia to mało tłusty płynu do szyb na bazie alkoholu. Tak, widzę że helki wymagają ogromnej ostrożności i powłoki odbłyśników obawiałbym się dotykać czymkolwiek w trakcie mycia a tym bardziej wycierania (potwierdzam to co pisali przedmówcy w temacie).
Do odparowania najlepiej odsawić na noc otworami do góry po uprzednim ścieknięciu wody, dla 100% usunięcia pary ze środka można rzucić ciepły strumień powietrza na zewnętrzną powierzchnię szkła (nie do środka). W trakcie monatżu na zewnątrz przy niskich temp. mogą wtórnie lekko zaparować (montowałem przy -1C), wszystko wraca jednak do normy.
Pokor, mi wystarczyło zalanie letnią wodą i dodanie płynu do naczyń Fairy, tak potrzymałem wodę zmieszaną z płynem na szkle (na odbłyśnikach się nie koncentrowałem, widziałem że są czyste ale przy okazji też je pomuskało), potrząsnąlem kilka razy i dobrze spłukałem pianę, niczym nie miziałem. Benzyny ekstr., denaturatu to się bałem. Myślę, że płyn do naczyń jest najbezpieczniejszy, chyba jeśli bardzo duże zabrudzenia to mało tłusty płynu do szyb na bazie alkoholu. Tak, widzę że helki wymagają ogromnej ostrożności i powłoki odbłyśników obawiałbym się dotykać czymkolwiek w trakcie mycia a tym bardziej wycierania (potwierdzam to co pisali przedmówcy w temacie).
Do odparowania najlepiej odsawić na noc otworami do góry po uprzednim ścieknięciu wody, dla 100% usunięcia pary ze środka można rzucić ciepły strumień powietrza na zewnętrzną powierzchnię szkła (nie do środka). W trakcie monatżu na zewnątrz przy niskich temp. mogą wtórnie lekko zaparować (montowałem przy -1C), wszystko wraca jednak do normy.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Ja potraktowałem lustro szmatka bawełnianą i dynksem i jest OK kilka rysek w niczym nie przeszkadzających lustro stawiało opór szmatce po zmyciu stało się śliskie i błyszczące. ale spróbuje po twojemu z całą lampą.
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
:) Wróciłem z krótkiej jazdy testowej i warto się pofatygować dla tego efektu, jest o niebo lepiej, światło bardziej białe niż żółte i mocniejsze.
W sumie przy tym co aktualnie jest zastanawiam się czy w ogóle montować przekaźniki.
W sumie przy tym co aktualnie jest zastanawiam się czy w ogóle montować przekaźniki.