volkswagen różnica między caravelle a multivan
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: volkswagen różnica między caravelle a multivan
Nie... ale poszukiwania ich trwają za oceanem dla mnie , tylko jest maly problem.... cięzko z t4 tam na zlomach :D.
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 escApAde
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
kurde ja mam wszystko zakryte i tapicerowane w transporterze i to w oryginale a wiec musiały takowe występować... <18>Kenobi pisze:różnica to wyposażenie wnętrza
transporter występował w wersji 1 rząd siedzeń, 2 lub 3
2os, 3os, 5os, 6os, 8os, 9 os - brak tapicerek zakrywających całość blach z tyłu bez względu na ilość osób
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Nie ma takiej opcjiflukem pisze:kurde ja mam wszystko zakryte i tapicerowane w transporterze i to w oryginale a wiec musiały takowe występować... <18>Kenobi pisze:różnica to wyposażenie wnętrza
transporter występował w wersji 1 rząd siedzeń, 2 lub 3
2os, 3os, 5os, 6os, 8os, 9 os - brak tapicerek zakrywających całość blach z tyłu bez względu na ilość osób
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Transporter to transporter , a caravellka to caravellka ... może ktoś sobie wcześniej przerabiał :D
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
kupiona w salonie .... <59> yyy cosik mi tu chłopy namieszliście. Porównywałem z caravellka duchola to u mnie tylko nawiewów w podsufitce brak... no i mam klimę manualną.Patrick pisze:Transporter to transporter , a caravellka to caravellka ... może ktoś sobie wcześniej przerabiał :D
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 20:20 przez flukem, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Każde T4 kiedyś, było kupione w salonie... <01> Sam zamawiałeś nówkę w salonie?flukem pisze:kupiona w salonie .... <59> yyy cosik mi tu chłopy namieszlisciePatrick pisze:Transporter to transporter , a caravellka to caravellka ... może ktoś sobie wcześniej przerabiał :D
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie znajomy, ja od niego kupiłem hmmm głowy nie dam ale nie przerabiał ani deka. Kurde po vinie g... się dowiem. Może w salonie będą mieli historie zamówienia? Może inaczej czy mógł ją na zamówienie tak doposażyć?Probe041 pisze:Każde T4 kiedyś, było kupione w salonie... <01> Sam zamawiałeś nówkę w salonie?
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Jeżeli dobrze rozumiem to masz dykty obite materiałem?? Jak tak, to maverickt też tak ma.
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie mam tak jak caravella normalne boczki zabudowane nadkola z schiwkami słupki uchwyty wieszaczki etc. Fotele kapitanskie podsufitka mieka...czester52 pisze:Jeżeli dobrze rozumiem to masz dykty obite materiałem?? Jak tak, to maverickt też tak ma.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
to albo sobie dołożył wnętrze, albo masz zmieniony znaczek z caravele na transporter :D
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
czester52 pisze:to albo sobie dołożył wnętrze, albo masz zmieniony znaczek z caravele na transporter :D
Stawiam na to pierwsze <up>
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Zamieniony nie jest bo w papierch transporter. Nie wiem jak to sprawdzić odnośnie dołożenia to tylko w salonie on nic nie dokładał potem.czester52 pisze:to albo sobie dołożył wnętrze, albo masz zmieniony znaczek z caravele na transporter :D
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Ja mam tak jak Ty i też z polskiego salonu.
Na klapie napis transporter, a w środku jak caravella, z tym że klima manualna, brak nawiewów w suficie, głośników w drzwiach, zamykanej kieszeni w boczku drzwi.
5 miejsc i krata (wersja Escapade) czyli taka ciężarowa caravella.
Na klapie napis transporter, a w środku jak caravella, z tym że klima manualna, brak nawiewów w suficie, głośników w drzwiach, zamykanej kieszeni w boczku drzwi.
5 miejsc i krata (wersja Escapade) czyli taka ciężarowa caravella.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Escapade to zawsze był transporter , z poczatku byla to wersja do połowy oszklona a pózniej z niewiadomych powodów zrobili wersje w pełni oszkloną, ale nigdy nie miala więcej jak 5 miec siedzących , z tylu w nadwoziu nie powinno byc fabrycznie w zadnych escapaade miejsc montazowych na kanape tylną. Jest to jedyna tak wersja wymyslona przez polskiego importera i tutaj w/g żródel które posidam to w/g vinu powinno wskazywac ze wyprodukowany w Poznaniu był. Napewno ESCAPADE I był tylko w Poznaniu montowany , ESCAPADE II na 95% również tylko z Poznania z taśmy wyjeżdzal.
Tutaj bym stawial raczej na to ze byla to wersja escapade ale pod pewnymi warunkami , ze wyprodukowany zostal w okresie 2002-2003 , z tyłu fabrycznie nie mial kanapy/foteli tylko scianę grodziową w postaci kraty , jezei auto nie malowane było to powinien miec naklejki escapade na błotnikach przednich i tylnej klapie. Tylne spręzyny ma od transportera. Podloga w prestrzeni pasażerskiej gumowa , w przedziale ładunkowym oryginalne uchwyty do mocowania ładunku, fotele zwykłe materialowe (nie welurowe), kazde escapade chlapacze tez fabrycznie mialo. Wersja escapade II nigdy nie była dostępna z drzwiami z tylu tylko zawsze z klapa i nawet na indywidualne zamowienie nie mozna bylo zamowic z drzwiami , co innego bylo w escapade I , tam w/g znalezionych przeze mnie roznych zapisow mozna bylo sobie nawet longa zamowić. Patrząc po aucie kolegi flukem stawiam na to ze jest to wlasnie escapade II , a jak ma z tylu kanape to dołozona jest juz po kupnie auta w salonie (salon nie dokładalby z racji ze celowo byla to wersja 5 osobowa , jak by ktoś chcial więcej miejsc to bylaby to fabryczna caravelle pod nazwa caravelle). Jezeli nikt nic nie zmienil to w podłodze za drugim rzędzem siedzeń powinny byc otwory na kratę. Z tylu daszek nad tylną szyba tez w escapade II byl w standardzie. Escapade II miało równiez zawieszenie bardzej zestrojone pod wozenie towaru jak ludzi.
Jak flukem dostał ori papiery od sprzedającego ktore dają przy kupnie nowego auta to powinien miec wpisane ze jest to Transporter Escapade... oczywiśce o ile jest to faktycznie escapade a nie przeróbka ze zwykłego transportera.
Takze Transporter wychodził fabrycznie z plastykami wnetrza , ale tylko w wersji 5 osobowej i było to escapade.
Tutaj bym stawial raczej na to ze byla to wersja escapade ale pod pewnymi warunkami , ze wyprodukowany zostal w okresie 2002-2003 , z tyłu fabrycznie nie mial kanapy/foteli tylko scianę grodziową w postaci kraty , jezei auto nie malowane było to powinien miec naklejki escapade na błotnikach przednich i tylnej klapie. Tylne spręzyny ma od transportera. Podloga w prestrzeni pasażerskiej gumowa , w przedziale ładunkowym oryginalne uchwyty do mocowania ładunku, fotele zwykłe materialowe (nie welurowe), kazde escapade chlapacze tez fabrycznie mialo. Wersja escapade II nigdy nie była dostępna z drzwiami z tylu tylko zawsze z klapa i nawet na indywidualne zamowienie nie mozna bylo zamowic z drzwiami , co innego bylo w escapade I , tam w/g znalezionych przeze mnie roznych zapisow mozna bylo sobie nawet longa zamowić. Patrząc po aucie kolegi flukem stawiam na to ze jest to wlasnie escapade II , a jak ma z tylu kanape to dołozona jest juz po kupnie auta w salonie (salon nie dokładalby z racji ze celowo byla to wersja 5 osobowa , jak by ktoś chcial więcej miejsc to bylaby to fabryczna caravelle pod nazwa caravelle). Jezeli nikt nic nie zmienil to w podłodze za drugim rzędzem siedzeń powinny byc otwory na kratę. Z tylu daszek nad tylną szyba tez w escapade II byl w standardzie. Escapade II miało równiez zawieszenie bardzej zestrojone pod wozenie towaru jak ludzi.
Jak flukem dostał ori papiery od sprzedającego ktore dają przy kupnie nowego auta to powinien miec wpisane ze jest to Transporter Escapade... oczywiśce o ile jest to faktycznie escapade a nie przeróbka ze zwykłego transportera.
Takze Transporter wychodził fabrycznie z plastykami wnetrza , ale tylko w wersji 5 osobowej i było to escapade.
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu <szok> masz ty wiedzę ja 3 lata nim śmigam i dopiero teraz wiem co i jak ... zgadza się wszystko!Sterciu pisze:Escapade to zawsze był transporter , z poczatku byla to wersja do połowy oszklona a pózniej z niewiadomych powodów zrobili wersje w pełni oszkloną, ale nigdy nie miala więcej jak 5 miec siedzących , z tylu w nadwoziu nie powinno byc fabrycznie w zadnych escapaade miejsc montazowych na kanape tylną. Jest to jedyna tak wersja wymyslona przez polskiego importera i tutaj w/g żródel które posidam to w/g vinu powinno wskazywac ze wyprodukowany w Poznaniu był. Napewno ESCAPADE I był tylko w Poznaniu montowany , ESCAPADE II na 95% również tylko z Poznania z taśmy wyjeżdzal.
- produkcja Poznań
- lata 2002-2003
- zarejestrowany na 5 miejsc
- krata
- uchwyty za krata na ładunek w podłodze
- tylna klapa z daszkiem
- chlapacze
- brak tylko naklejek escapade ale auto było malowane za poprzedniego właściciela
Ja kratę wywaliłem i wstawiłem trójkę z tylu no i zmieniłem homologacje na 8 os.
DZIĘKI !! <brawo>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No to dołączyłes do grona posiadaczy escapade ;). Teraz juz wiesz ze masz fabrycznego transportera z częsciowym wnetrzem caravelle (częsciowym poniewaz brak trzeciego rzędu siedzeń u Ciebie) i wersja ta zwala sie Escapade ;).
-
MooNeR
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Witam.
Jakoże to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Od 2 dni posiadam swojego transporterka long syncro, ktorego niebawem opisze w stosownym dziale.
Natomiast do tematu tutaj:
1. Mam na 100% transportera, tyle ze robiony jakoś na specjalne zamówienie, w Niemczech. Rocznik 2000
2. 100% fabrycznie otapicerowany jak osobówka, mimo poczatkowego ukladu 2+3
3. Klima manual bez nawiewow na tyl
także raczej wyrwanie takiej wersji było możliwe.
pozdrawiam MooNeR
Jakoże to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Od 2 dni posiadam swojego transporterka long syncro, ktorego niebawem opisze w stosownym dziale.
Natomiast do tematu tutaj:
1. Mam na 100% transportera, tyle ze robiony jakoś na specjalne zamówienie, w Niemczech. Rocznik 2000
2. 100% fabrycznie otapicerowany jak osobówka, mimo poczatkowego ukladu 2+3
3. Klima manual bez nawiewow na tyl
także raczej wyrwanie takiej wersji było możliwe.
pozdrawiam MooNeR
-
Maciej87
- Nowy T4
- 6
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Syncro
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
cześć!
To mój pierwszy post na forum. Przymierzam się do zakupu T4 - czytam, szukam i pytam:
Czy jest różnica w wyciszeniu kabiny między multivanem, caravellą a transporterem. Jak w ogóle jest z wyciszeniem? że w blaszaku będzie głośniej wiadaomo, ale jeśli chodzi o kabinę jest to samo, pewnie jest różnica, nie? Pozdrawiam!!
To mój pierwszy post na forum. Przymierzam się do zakupu T4 - czytam, szukam i pytam:
Czy jest różnica w wyciszeniu kabiny między multivanem, caravellą a transporterem. Jak w ogóle jest z wyciszeniem? że w blaszaku będzie głośniej wiadaomo, ale jeśli chodzi o kabinę jest to samo, pewnie jest różnica, nie? Pozdrawiam!!
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
W Multim z 1995 wygluszenie jest na grodzi i podłodze szoferki. Duużo zależy od obrotów silnika i samego silnika oraz od stanu skrzyni. U mnie po wymianie łożysk w skrzyni zacząłem słyszeć oplyw powietrza na budzie [emoji16]