No ja nie wiem , bo jak Ty sam nie wiesz czy masz CAN to jak my mamy to wiedziec ???spoko999 pisze:Sterciu pisze:Ten licznik to jest po CANie.spoko999 pisze:
chodzi ci o taki jak ten; http://allegro.pl/vw-t4-2-5-tdi-licznik ... 36318.html
a co jeszcze musiałbym mieć do tej przekładki żeby działał 1/2 fiz
Wkladając licznik CAN z fis`em do T4 gdzie występowala krotka seria z niebieskimi zegarami ale bez can taki licznik jest martwy i nie działa. Probowaliśmy tutaj z jednym z forumowiczy podłączyc kiedys taki licznik do T4 z 99 z niebieskimi zegarami juz ale bez CAN jeszcze i byl martwy. W T4 z CANem działa normalnie.
to kolego Sterciu powiedz mi dlaczego mam błąd od cana jesli go niemam????
Naklejka z nr referencyjnym na obudowie licznika nie swiadczy o niczym , ja mam licznik z fis`em , gdy wymieniałem go to mial strasznie porysowaną szybkę więc zmieniłem całą obudowę od starego bez fis`a. W tej chwili mam na obudowie taki nr 7D0 920 801 B , więc patrząc po nr jest to licznik bez fis a w rzeczywistosci jest to tylko obudowa od takiego. Takze u Ciebie istnieje rowniez minimalne nawet prawdopodobieństwo iż numer na liczniku ma niewiele wspólnego z wnetrzem które jest w srodku.
Jak podłączylismy vag`a do wczesniej wspomnianego przez mnie auta to tez występowal błąd ten sam co Ty masz , a auto jest fabrycznie bez CAN. Kasowaliśmy błąd ale on sie pojawiał ponownie , zaczął sie pojawiać po naszym mieszaniu z licznikami , wczesniej go nie było. Dlaczego zaczął się pojawiac i skasować go nie mozna było to nie doszlismy do tego. Nie pamietam teraz czy na dwie czy na jedną styczke miał sterownik...