Przełączanie obiegu oraz nadmuch na tył

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Malefisto
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 3
Model:
Auto: Multivan 1993
Kontakt:

Przełączanie obiegu oraz nadmuch na tył

Nieprzeczytany post autor: Malefisto »

Witam nie działa u mnie przełącznik obiegu wydaje mi sie ze cały czas jest na zamkniętym,na jakiej zasadzie ddziala ten przełącznik daje impuls do silniczka?

Druga sprawa nie działa nadmuch na tył przełącznik wyjmowalem wydaje sie ok styk na blaszkach jest ale na żadnym biegu nie załącza sie dmuchawa.
t4 fronik
Początkujący T4

14
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 25 razy
Kontakt:

Re: Przełączanie obiegu oraz nadmuch na tył

Nieprzeczytany post autor: t4 fronik »

może problem tkwi w silniku dmuchawy??
Malefisto
Początkujący T4

13
Tematy: 3
Model:
Auto: Multivan 1993
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Malefisto »

Znalazłem drugą dmuchawę pod autem przy drzwiach suwanych, okazuje się że nie jest podłączona wtyczka przy dmuchawie jest gniazdo 3 pińowe ale wtyczki nie widać nigdzie .

Edit.
Z drugiej strony dmuchawy jest podłaczona wtyczka a z tej strony jest to nie podłaczone gniazdo 3 pinowe, w panelu nawiewów tez jest jedno gniazdo nie podłączone dwu pinowe szerokie nad lampką do podświetlenia.

I jeszcze jedno pytanie czy panel nawiewów jest podświatlany z boków czyli dwa boczne pokrętła - od prędkośći z lewej i od przełączenia na co idzie z prawej? bo u mnie nie podświetlają się zupelnie tylko dziala środkowy , po rozebraniu nie ma tam nawet jak to być podświetlone.
U mnie wygląda to tak, nie powinny tam byś jeszcze jakieś dwa plastiki (światlowody) na bok? 1 zdjęcie
http://imageshack.us/a/img585/9945/7yxp.th.jpg
W panelu od dmuchawy na tył nie mam podłaczonej jednej wtyczki , widoczne na zdjęciu gniazdo na samym dole 2 pinowe. 2 zdjęcie
http://imageshack.us/a/img10/8186/glqf.th.jpg
No i za panelem nawiewów jest jakaś duża wtyczka biała nie podłączona nigdzie.
3 zdjecie
http://imageshack.us/a/img841/4722/sp47.th.jpg
tysszek
Aktywny T4

12
Tematy: 7
Model:
Auto: t4 Multivan
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tysszek »

Ja mam taki na suwaki, bo to rok 93 i na górze mam jeszcze dwa panele jeden od zamkniętego obiegu i taki z rysunkiem auta i tam jest szyba i 1,2,3. Jak przekręcam od obiegu to coś tam słychać że się robi. Jak ruszam tym drugim pokrętłem to głucha cisza :(
Nie wiem czy nie działa czy po prostu aby działał musi zajść coś, np być włączony nawiew na przód albo nie wiem, w każdym bądź razie jest podświetlany. Z tyłu auta w ogóle nie widzę żadnych "wywietrzników" czy jakoś tak. Z tego co wyczytałem pod drzwiami suwanymi jest jakaś nagrzewnica, jutro będę szukał. Bo dziś jest ciemno.
Pierwszy dzień spędzam na szukaniu usterek i ewentualne planowanie ich w najbliższym czasie usunięcie :)
Dodam że to multivan :)
Frodo
Aktywny T4

13
Tematy: 0
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 9 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Frodo »

Jeżeli masz nagrzewnicę z tyłu to za fotelem pasażera jest wylot.Włącza się niezależnie od przodu.
tysszek
Aktywny T4

12
Model:
Kontakt:

No jest coś za fotelem pasażera z przodu. Dziś będę to rozbierał i szukał przyczyny. Powinna szumieć albo coś a tu głucha cisza.
vwyogi
Znawca T4

13
Tematy: 32
Model:
Auto: Caravelle Business
Opis: 2.8 V6
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 51 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: vwyogi »

tysszek pisze:
No jest coś za fotelem pasażera z przodu. Dziś będę to rozbierał i szukał przyczyny. Powinna szumieć albo coś a tu głucha cisza.
podaj 12V bezpośredni na ta dmuchawę pod fotelem. Często wiatrak znajdujący się w środku jest uszkodzony.
tysszek
Aktywny T4

12
Model:
Kontakt:

Dmuchawa umarła, nie działa na krótko. W ogóle zrobiony jest bypas, ciepła woda nie idzie przez nagrzewnice :-)
No i najgorsze jest to że napięcie też tam nie dochodzi. Na włączniku jest a przy niej już brak.
Mówię o tej pod autem :-)

Jakbym mógł prosić o numer jaki ma ten silnik albo jak go szukać na allegro, bo jak piszę silnik to wychodzi ten co jest z przodu. Ewentualnie całą nagrzewnice bo może się okazać że silnik z racji wieku scalił się w jedność :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”