BIAŁA TECZKA
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: BIAŁA TECZKA
zastanawiam się również nad wymianą lub flockowanie deski rozdzielczej ale jestem trochę przerażony perspektywą demontażu i montażu tej części.[/quote]
nie ma się czego bać!! tak jak to kiedyś któryś kolega opisywał T4 to jak klocki lego które można rozkładać i złożyć bez uszczerbku a większość rzeczy robisz intuicyjnie:) (stara niemiecka szkoła produkcji samochodów której już niestety nie ma!!:(( ) <płacz>
nie ma się czego bać!! tak jak to kiedyś któryś kolega opisywał T4 to jak klocki lego które można rozkładać i złożyć bez uszczerbku a większość rzeczy robisz intuicyjnie:) (stara niemiecka szkoła produkcji samochodów której już niestety nie ma!!:(( ) <płacz>
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
no to może spróbuje, muszę tylko sprawdzić co się bardziej opłaca flockowanie czy deska w dobrym stanie
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
gość wykonał kawał dobrej roboty ale sam efekt mi nie odpowiada. ale widziałem że odmalował deskę bez demontażu :) Być może to jest rozwiązanie ale z oklejaniem może być więcej roboty niż ze zdjęciem deski
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Nurkując pod samochodem dopatrzyłem się w okolicach alternatora mokrych/oleistych plam. Co to i skąd może być?? Należy się tym przejmować??
http://images62.fotosik.pl/241/99663aecb2e18213m.jpg
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
sumarek pisze:Nurkując pod samochodem dopatrzyłem się w okolicach alternatora mokrych/oleistych plam. Co to i skąd może być?? Należy się tym przejmować??
Zerknij pod wlew oleju,właśnie uszczelniłem sąsiadowi w T4 podobny problem,ktoś odkręcał wlew i podwinął się oring i lało po całym silniku,uszczelka pod pokrywą też może być winna,ogólnie to kiepskie zdjęcie.... <w>
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
tam wyciek objawia się zazwyczaj gdy:
-cieknie nie tyle z pod korka wlewu co z pod plastikowego króćca, są tam dwa oringi - ale wtedy widać i od góry
-cieknie z pod dekla zaworów, zazwyczaj na rogach lub przy uszczelniaczu wałka rozrządu
-cieknie nie tyle z pod korka wlewu co z pod plastikowego króćca, są tam dwa oringi - ale wtedy widać i od góry
-cieknie z pod dekla zaworów, zazwyczaj na rogach lub przy uszczelniaczu wałka rozrządu