Moje syncro

Twoje auto, Twoja historia. Zdjęcia, zmiany, mody i codzienność z T4.
Kubek
Kierowca T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 27
Model:
Auto: VW T4 Fake Syncro
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 65 razy
Kontakt:

Re: Moje syncro

Nieprzeczytany post autor: Kubek »

triada5000 pisze:
Bardzo fajne autko , a tak apropo to w niemczech widziałem tylko raz niby 130km wersje, góra od 151 konnej a zawiecha i chamulce od 102. Z brifu po przeliczeniu KW wynikało ze ma 130 , koleś mówił że to orginał tylko to niebył syncro

Żaden problem zmienić kW w papierach samochodu. Ja sam to zrobiłem <32> Moja 88konna Corovella ( bo tak miałem w papierach- nie Caravelle ,ale Corovelle <cisza> ) miała w papierach 65kW-tak jak fabryka dała . Po czipie i zmianie mapy na 131KM stwierdziłem ,że warto by było zmienic w papierach wartości 65kW na 96kW <38> Pojechałem do RDW- instytucja od wszelkiego rodzaju spraw związanych z samochodami i poprosiłem o zmiane nazwy z Corovelle na Caravelle ) bo to ich błąd był a nie mój oraz pokazałem wykresy z hamowni potwierdzające faktyczną moc samochodu. Oni bez problemu wzieli samochód do swojego garażu na test i po zhamowaniu mojego czarnucha stwierdzili,że nie widzą absolutnie żadnych przeszkód aby zmienić papiery samochodu na nowe . Czekałem na nowe dokumenty zaledwie 4dni robocze,aż przyszły do mnie z nazwą pojazdu : Caravelle i mocą w kW - 96 <38> <38> <38> <38> Przydało się to niezmiernie przy sprzedaży samochodu <31> <31> <31>
autoholik
Aktywny T4

16
Tematy: 5
Model:
Auto: MULTIVAN
Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: autoholik »

No w końcu się doczekałem prezentacjii autka kolegi .Muszę przyznać że świetnie się trzyma i rewelacyjnie wygląda . Mogę się poszczycić tym że auto znam od początku użytkowania przez właściciela i wiem że jest odwalony kawał dobrej roboty przy tym samochodzie i że jeszcze długo będzie służyć swojemu właścicielowi <brawo> <cool>
mikoli
Znawca T4

16
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mikoli »

Kenobi pisze:
okazuje się, że katalog Boscha nie kłamie bo od 2000 roku w AHG, AXL i ACV <szok> są montowane te same wtryski 220 bar-owe
Ciśnienie wstępne to jeszcze nie wszystko, jeszcze do tego dochodzą średnice otworków we wtryskach: SILNIK AHY ma średnica otworków 0,216mm, a ACV ma chyba 0,205 ,jeszcze do tego może być różnica w pompie wtryskowej (np. fali)
To tak informacyjnie, a tak wogóle to fajniutki ten syncro, na rybki miałbym jak znalazł xd
wojnadk
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: carawelle syncro
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: wojnadk »

mikoli pisze:
Kenobi pisze:
okazuje się, że katalog Boscha nie kłamie bo od 2000 roku w AHG, AXL i ACV <szok> są montowane te same wtryski 220 bar-owe
Ciśnienie wstępne to jeszcze nie wszystko, jeszcze do tego dochodzą średnice otworków we wtryskach: SILNIK AHY ma średnica otworków 0,216mm, a ACV ma chyba 0,205 ,jeszcze do tego może być różnica w pompie wtryskowej (np. fali)
To tak informacyjnie, a tak wogóle to fajniutki ten syncro, na rybki miałbym jak znalazł xd
Witam,fajnie kolego że pochwaliłeś mojego bolida,a gdybyś ty wiedział ile w niego musiałem wsadzić pracy i siana ,by doprowadzić go do pożądku to byś sie za głowę chwycił!
A tak na marginesie dzisiaj u nas zima(północna Dania),miałem dziś okazję sprawdzić napędy, jednak człowiek jest bardziej pewien jak auto ma napęd na 4 łapy!
Kiedyś myślałem by zmienić wtryski na większe,ale kolega mechanik powiedział,że mam nie tykać bo jeszcze zepsuje to co dobre,tak więc odpuściłem sobie,ja mam za krótką skrzynie biegów i tej mocy tak nie wykorzystam jak w zwykłej t4-ce!
Tak i tak idzie jak buża,więc kto wie czy coś nie było ryte.

Pozdrawiam

wojna
k-dyl
Początkujący T4

14
Tematy: 0
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: k-dyl »

Zmieniaj, zmieniaj.
Ja zmieniłem w AXL na 0.216 + program na 174 KM i git <26>
autoholik
Aktywny T4

16
Model:
Auto: MULTIVAN
Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: autoholik »

Tyle że kolega wojnadk już nie ma syncro gdyż sprzedał je jakiś czas temu .
notri
Mistrz T4

15
Tematy: 43
Model:
Auto: Bestel > Business
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 137 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: notri »

pomyłki odnośnie wyposażenia w silnikach ACV i AHY/AXG biorą się z błędów w oprogramowaniu dla sklepów.
Też ostatnio to przechodziłem bo w hurtowni gdzie kupuję części (sprawdzałem to z ciekawości) w ETCE Icek jest pokazany jako taki sam w ACV jak i w AHY/AXG co prawdą nie jest.

Nawet sama chłodnica wody jest inna w tych silnikach z uwagi na jej inny sposób mocowania, dzięki czemu jest miejsce na montaż chłodnicy wody, FMIC oraz chłodnicy klimatyzacji - FMIC jest "zawieszany" na obudowie chłodnicy wody).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Bus”