Witam
Panowie rozebrałem calusienką t4 do gołych blach, wygłuszyłem całą, oddałem wszystkie elementy do tapicera i montuje właśnie tapicerkę jednak nie jest tak łatwo jak mi się wydawało. Kupiłem komplet nowych zatrzasków ponieważ wcześniej tapicerkę jakiś partacz montował na czarne budowlane wkręty... Tapicerka trzyma się na miejscu jednak nie wszędzie dochodzi tak jak powinna. Męcze się z tym już kilka dni a chce zrobić to porządnie. Czy jest jakiś sposób na dopasowanie tego? Nawiercanie otworów w poszyciu, montaż mocniejszych zatrzasków, może jakieś specjalistyczne mocne kleje?
Montaż tapicerki
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: Montaż tapicerki
gadaj z góralemGirek pisze:Witam
Panowie rozebrałem calusienką t4 do gołych blach, wygłuszyłem całą, oddałem wszystkie elementy do tapicera i montuje właśnie tapicerkę jednak nie jest tak łatwo jak mi się wydawało. Kupiłem komplet nowych zatrzasków ponieważ wcześniej tapicerkę jakiś partacz montował na czarne budowlane wkręty... Tapicerka trzyma się na miejscu jednak nie wszędzie dochodzi tak jak powinna. Męcze się z tym już kilka dni a chce zrobić to porządnie. Czy jest jakiś sposób na dopasowanie tego? Nawiercanie otworów w poszyciu, montaż mocniejszych zatrzasków, może jakieś specjalistyczne mocne kleje?
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
U mnie byl a wlasciwie jest dalej ten problem,przynajmniej jesli chodzi o dolne tapicerki
Wylezaly sie przez prawie rok w przyczepie kampingowej i za nic potem zatrzaski ich utrzymac nie moga (prawdopodobnie sie nieco zwichrowaly)
Wszytkie zatrzaski kupilem nowe w ASO
Jezdze jakis juz jakis czas ze skrzypiacymi tapicerkami
Na wiosne je sprobuje podobijac,moze przez ten czas dojda do siebie
Niektorzy wspomagaja sie klejem do szyb ale potem to juz raczej nierozbieralne bedzie
Wylezaly sie przez prawie rok w przyczepie kampingowej i za nic potem zatrzaski ich utrzymac nie moga (prawdopodobnie sie nieco zwichrowaly)
Wszytkie zatrzaski kupilem nowe w ASO
Jezdze jakis juz jakis czas ze skrzypiacymi tapicerkami
Na wiosne je sprobuje podobijac,moze przez ten czas dojda do siebie
Niektorzy wspomagaja sie klejem do szyb ale potem to juz raczej nierozbieralne bedzie
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
rozbiralnekurol pisze:Niektorzy wspomagaja sie klejem do szyb ale potem to juz raczej nierozbieralne bedzie
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Klej do szyb wbrew pozorom nie jest taki mocny jak sie klei na lakier go , musi byc wczesniej dany podklad specjalny pod niego bo jak nie ma to mozna go normalnie odkleić i będzie się ładnie zrywal w calości z lakieru , gorzej moze byc na tapicerce , tam jest szorstka dykta od tylu więc tam jak zejdzie to z warstwą tejze dykty.