Witam szanowne grono automaniaków.
Sprawa jest taka: podczas poszukiwania usterki podświetlania zegarów odkręcałem panel przełączników nawiewów. Niestety podczas tej operacji pokruszyły się plastykowe mocowania (te od wkrętów) i panel wisi tylko na kablach. Nigdy tego nie rozbierałem i nie wiem, czy panel jest przykręcany do jakiejś ramki, czy to jest po prostu część kokpitu. Więc pytanie: jak można to naprawić ? W grę wchodzi tylko wymiana całego kokpitu czy jest jakiś inny sposób ?
Pójdę zrobić fotki, to wrzucę zaraz na stronę, zobrazuje to lepiej miejsce i rodzaj problemu.
Panel przełączników nadmuchu - mocowanie.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Last active: -
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Panel przełączników nadmuchu - mocowanie.
Lutować spawarką do plastików możesz spróbować, aby wymienić tą ramkę na inną trzeba niestety ściągać całą deskę. Wiem, bo próbowaliśmy i daliśmy spokój...
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 25
- Model:
- Auto: t4 carawelle
- Opis: herman jaki jest każdy widzi ;)
GG: 5694314 - Lokalizacja: Istebna - Potoczki
- podziekowal za post: 27 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: Panel przełączników nadmuchu - mocowanie.
.........
Więc chyba przykleję ją na stałe :(
Ciąg dalszy w temacie. Poszło cięgno i kółko od sterowania nagrzewnicą. Ogólnie cały panel się powoli rozpada. Ma ktoś z szanownych kolegów na zbyciu taki panel ? Panel do 1.9 caravelle. 3 pokrętła dolne (wentylator, nagrzewnica i kierunek nadmuchu) i 2 górne (wentylator nawiewu górnego, nagrzewnica dolna) no i na samym dole obieg zamknięty. Zima idzie i będzie zimno :( . Na alledrogo znalazłem tylko jeden właściwy, niekompletny i niespecjalnego stanu.
Więc chyba przykleję ją na stałe :(
Ciąg dalszy w temacie. Poszło cięgno i kółko od sterowania nagrzewnicą. Ogólnie cały panel się powoli rozpada. Ma ktoś z szanownych kolegów na zbyciu taki panel ? Panel do 1.9 caravelle. 3 pokrętła dolne (wentylator, nagrzewnica i kierunek nadmuchu) i 2 górne (wentylator nawiewu górnego, nagrzewnica dolna) no i na samym dole obieg zamknięty. Zima idzie i będzie zimno :( . Na alledrogo znalazłem tylko jeden właściwy, niekompletny i niespecjalnego stanu.