Witam, czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęcie i podać głębokość jaką ma Szyna dolna- prowadzenie drzwi bocznych w VW t4? Kupiłem niedawno mocno zgnity przypadek i chcę go wyratować (silnik igiełka) jednak część karoserii, o którą pytałem jest kompletnie zjedzona, a na złomie znalazłem coś podobnego tylko z wyciętym progiem i nie wiem ile powinna mieć głębokości. Dodatkowo nie mogę nigdzie znaleźć pełnej (wewnętrzna i zewnętrzna) reperaturki niskiej drzwi kierowcy (całkowicie zjedzone ale było by na czym spawnąć). Pochodzę z małej miejscowości więc cena gołych drzwi na szrocie w kwocie 190zł troszkę mnie przeraziła, a części do zakupienia i tak jest dość dużo więc chcę oszczędzić na czym się da, oczywiście bez przesady... Bus ma służyć na budowę ale z racji tego iż jestem bardzo szczegółowy chcę jak z każdą pracą wszystko zrobić na tip top.
dzięki i pozdrawiam
ps. Zamieszczę zdjęcia dziennika zmian w odpowiednim dziale.
Szyna dolna- prowadzenie drzwi bocznych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tolek
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
czarny1x1x
Re: Szyna dolna- prowadzenie drzwi bocznych
Poszukaj kolego może coś z nowych http://allegro.pl/czesci-karoserii-czes ... 4&buyNew=1
-
tolek
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Zdarzył się kolejny problem niestety... Kupiłem błotniki od nieco młodszego vw i niestety w moim były zgrzewane, a w tym są odkręcane i czeka mnie rzeźba ...
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Jak dasz radę to wymień na zgrzewane a jak nie to pomalutku sobie z nimi poradzisz .
-
tolek
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Bałem się raczej o ich dopasowanie, bo te które kupiłem wydają się mieć ciut głębsze to 'wcięcie' na kierunkowskaz, dodatkowo sporo gięcia przy nich mam. Z szyną sobie poradziłem. Auto posiada jeszcze 'zarys' konstrukcji szyny, po prostu dokupię górną część tej szyny ( jak zauważyłem w miejscu 'zagięcia; jedna na drugą nachodzi takimi 'zębami), a dół połączę z progiem i jakimś kawałkiem blachy 2-3mm odpowiednio wyciętym w formie . Efekty pracy i przebieg wrzucę na końcu w ramach pomocy innym. Choć mam nadzieję, ze nikt nie doprowadzi swojej t4 do takiego stanu jak moja...