Szablony obicia tapicerek bocznych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
GREG
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: AAB
- Kontakt:
Szablony obicia tapicerek bocznych
Witam Fanów T4. Panowie macie może szablony obicia tapicerek bocznych i tylnej klapy , chodzi mi o wymiary płyt,kształt i miejsca na otwory do mocowań.Moja T4-rka to Transporter 2.4 D, 9-cio osobowy, wersja z 1995r krótka z podnoszoną tylna klapą. <09>
-
tomek
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: TRANSPORTER
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: Szablony obicia tapicerek bocznych
<taktak> Najlepiej przyklejać do istniejących płyt pilśniowych , można je podkleić w miejscach połamanych od spodu taką samą płytą. Chyba że masz mocno zniszczone lub całkowity ich brak to wymierz miejsca gdzie przychodzą zostawiając 5 mm luzu z każdej strony ,otwory według otworów w kaście . Ja właśnie obiłem cienką wykładziną stare płyty .W przypadku braku płyt to najlepiej kupić używane i okleić ,a jak nie masz takiej możliwości to płyta laminowana (wzór drewno ) fajnie wygląda .
-
CD38
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: był MIXT
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Skąd jesteś kolego . Ja mam zdjęte oryginały które nadają się tylko jako wzór do zrobienia nowych .
-
GREG
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jestem z Ostródy niedaleko Olsztyna . W moim autku są tylko ich strzępy dlatego szukam tych szablonów. Tak więc rozwiązanie kolegi Tomka mi nie wyjdzie,myślę że zaproponowane rozwiązanie kolegi CD38 było by ok.
-
tomek
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: TRANSPORTER
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Napisałem ci kilka rozwiązań .Zrobienie według szablonu jest dobre gdy masz je w pobliżu .Na twoim miejscu wymierzył bym miarą ,a trudne miejsca ( do wymiarowania ) według kartonika .Jak będziesz zakładał możesz pomyśleć o ociepleniu-wygłuszeniu (znajdziesz na forum ).
-
GREG
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Masz rację pomyślałem o tym ponieważ szybko robi się w nim chłodno. Widziałem u któregoś z forumowiczów wełnę w workach czy to dobry pomysł?
-
gruszka
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: transporter
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
m2 plyty pilsniowej w castora,ie kosztuje okolo 10 pln. szablon z kartonu mozna zrobic a pozniej odrysowac i wyzynarka wysiac. wychodzi idealnie. wlasnie tak zrobilemarkusz pilsni z casto ma wymiar 250 na 207 cm
-
Andrzej_P
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: VW T4
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Witam
a ma ktoś wzór tapicerek do krótkiej wersji ale na komputerze, chodzi mi żeby sobie je wyciąc na ploterze. Mam u siebie ale troche dupne i nie chce odrysowywać.
a ma ktoś wzór tapicerek do krótkiej wersji ale na komputerze, chodzi mi żeby sobie je wyciąc na ploterze. Mam u siebie ale troche dupne i nie chce odrysowywać.