Wiem, że czy to t2,t3,t4,t5 to vw1 oznacza karoserię z tyłem blaszaka a vw2 oznacza karoserię z tyłem oszklonym. Czy to będzie wyposażenie transporter,carawele,multiwan to zawsze będzie vin zaczynający się vw2. Inne opcje typu vw1 z szybami i wyposażeniem carawele itd. Są to przeróbki lub całe szczepy wiem to na sto procent z autopsji i wiedzy zdobytej 8 lat temu pracując u Niemca na autohandlu.Szef robił dobrą kase szykując na eksport do europy wschodniej multiwany i carawele na różnych patentach.chemik211 pisze:Bo taka jest prawda, wv1 t4 transporter ciężarowy, wv2 pojazdy użytkowe osobowe, zdania nie zmienię, a co do urzędów to tym bardziej,czester52 pisze:Z tobą jak z moją siostrą, nie ważne co się powie i jakie dowody przedstawi, zawsze ma swoją rację.
rozszyfrownie numeru VIN t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
konrado311
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Opis: Projektzwo 1994r
- Kontakt:
Re: T4 AUKCJE OGLOSZENIA DZIWNE OPISY SPRZEDAJACYCH !!!
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: rozszyfrownie numeru VIN t4
konrado311 też tak myślałem jak ty, ale ku mojemu zdziwieniu znajomy miał multika org i było wv1 i musiałem chłopakom przyznać rację, auto salon polska
-
konrado311
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Opis: Projektzwo 1994r
- Kontakt:
Około 14 lat temu znajomy kupił nowe Vito blaszaka w salonie montowane w Polsce. Przy pierwszym serwisie okazało się ,że pole numerowe powinno należeć do fabrycznego bankowozu. Czyli Polski bałagan w Niemieckim opakowaniu.I na sto procent w VW montowanych w Polsce lecieli z numerem jak chcieli.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Co do lecenia z nr.vin jak chcieli to wiem bo pisałem wczesniej co po vin-ie wychodziłokonrado311 pisze:Około 14 lat temu znajomy kupił nowe Vito blaszaka w salonie montowane w polsce. Przy pierwszym serwisie okazało się ,że pole numerowe powinno należeć do fabrycznego bankowozu. Czyli Polski bałagan w Niemieckim opakowaniu.I na sto procent w VW montowanych w Polsce lecieli z numerem jak chcieli.
-
adamowski1
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Carawele
- Kontakt:
Witam serdecznie kolegów na forum.Z ciekawością przeczytałem tą dyskusję,wyciągnąłem swój dowód rejestracyjny (jeszcze "miękki") i wszystko się zgadza,WV2,oryginalna Carawela,rok produkcji też zgodny,zakład produkcyjny też się zgadza,autko było dwa lata temu ściągnięte z Niemiec,w dowodzie rejestracyjnym wpisane osobowe ilość miejsc 9.Uważam że te niezgodności odnośnie modelu wynikają na wskutek przeróbek,z blaszaka na osobowy,po takiej przeróbce samochód ma w dowodzie osobowy,a według numeru VIN powinien być dostawczakiem.
-
marcin441984
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Witam koledzy to mój 1 post na tym forum czy pomożę ktoś mi w rozszyfrowaniu vin WV2ZZZ70ZWX078549 ? głównie interesuje mnie jaka jest tam skrzynia biegów jest to transporter 9 osób acv samochód ma być głównie do wożenia tyłka więć wolałbym aby była to długa skrzynia.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 18:55 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto OT
Powód: usunięto OT
-
piotrszym80
- Nowy T4
- 13
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Witam,
mój VIN to WV2ZZZ70ZSH122568 i jest to blaszak 2 osobowy z blachą za I rzędem foteli, w tylnej klapie jest szyba. Rocznik auta 1995. Wyposażenie dość komfortowe, elektryczne lusterka, szyberdach, mała kierownica,ABS, 2 poduszki, pasy regulowane, kokpit miękki.
Kolega ma blaszaka krótkiego i jest bez tych udogodnień choć ten sam rok. Więc zwykły blaszak jak się zażyczy w salonie to też mogą wyposażyć troszkę lepiej.
mój VIN to WV2ZZZ70ZSH122568 i jest to blaszak 2 osobowy z blachą za I rzędem foteli, w tylnej klapie jest szyba. Rocznik auta 1995. Wyposażenie dość komfortowe, elektryczne lusterka, szyberdach, mała kierownica,ABS, 2 poduszki, pasy regulowane, kokpit miękki.
Kolega ma blaszaka krótkiego i jest bez tych udogodnień choć ten sam rok. Więc zwykły blaszak jak się zażyczy w salonie to też mogą wyposażyć troszkę lepiej.
-
kamilfuks87
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: vw t4 transporter
- Kontakt:
Witam. Mam na imie Kamil.Jest to mój pierwszy wpis na Forum i nie chce zaczynac nowego tematu.Chciłbym powitac i pozdrowic wszystkich. Posiadałem jak do niedawna t4 2.4 d,lecz niedawno musiałem zakupic 2.0 benz. z powodu zielonej plakietki,aby poruszac sie po miescie (klasa emisji spalin).Pracuje w niemczech w dusseldorfie, więc jest to obowiązkowe. A wiec zakupiłem tego benzyniaka na szybko,ok pół roku temu,a dopiero teraz sią zastanawiam co ja kupiłem,gdyz mój pojazd ma przegrode blaszaną tylko za fotelem kierowcy.W pierwszym rzedzie tylko dwa fotele,czyli kierowca i pasażer.A z tyłu jeszcze dwuosobową kanape,zaraz przy drzwiach rozsuwanych.Na dodatek w drzwiach bocznych nie ma szyby,są blaszane.Jest to blaszak,ale z czterema miejscami.Podczas załatwiania formalnosci dotyczących z zarejestrowaniem auta w polsce,w dokumentach od tłumacza miałem napisane z e jest to auto ciężarowe 1osobowe + 3 osoby.Lecz po odebraniu dowodu z wydziału komunikacji miałem wbite tylko na dwie osoby.Nr VIN tego auta- WV1ZZZ70Z2X041087, Moze ktos rozkoduje i cos tam sie wyjasni.dzieki za odp. pozdro
EDIT:
Witam.Czy jest ktoś w stanie rozkodowac ten vin?
EDIT:
Witam.Czy jest ktoś w stanie rozkodowac ten vin?
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 21:21 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Nie ma na forum takiej osoby która miałby dostęp do bazy danych vin VW. W necie jest pełno ogłoszeń, niestety za darmo tego nikt nie zrobi.
-
kamilfuks87
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: vw t4 transporter
- Kontakt: