Olej w filtrze powietrza
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: vw t4,1993r
- podziekowal za post: 16 razy
- Kontakt:
Olej w filtrze powietrza
Witam.Pojawil sie olej w obudowie filtra powietrza oraz w aparacie zaplonowym.Mechanik mowil ze zuzyly sie uszczelniacze zaworowe ale do konca nie byl pewien.Jaka moze byc tego przyczyna i jaki zakres prac przy usuwaniu tej usterki?Prosze o rady gdyz nie wiem czy robic to tu czy jechac do Polski...Autko pali ladnie,nie muli i nie bralo nigdy oleju az do tej pory...Dziekuje
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Olej w filtrze powietrza
W aparacie olej sie pojawił bo puscił uszczelniacz na aparacie więc raczej błacha sprawa, co do filtra to już troszku gorzej, pytanie filter bardzo brudny był czy raczej nie,
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Filtr jest czysty.Olej zebral sie w dolnej czesci obudowy.Jaka moze byc tego przyczyna?
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No nie jestem pewien co do tych pierscieni.Silnik ciagnie dobrze i nie kopci.Mysle powoli o odstawieniu busika na wiekszy remont do Pl...Dopuki jezdzi.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Silnika ma po prostu już przedmuchy i wywala olej odmą do filtra.Jeśli wszystko inne jest ok to ja bym się nie przejmował,bo zrobisz remont i nie powiedziane,że będzie lepiej.
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Czyli remont nic nie da?Troche dziwne ze zajechany silnik o tak malym przebiegu jak na teczke.Auto od nowosci praktycznie jezdzilo w obrebie jednego miasta jak wynika z dokumentow w firmie zajmujacej sie terenami zielonymi.Przez 2 lata od kiedy ja mam nigdy nie bral oleju,nigdy go nie dolewalem.Olej przed wymiana byl czysty nie przepalony wiec moze to jednak nie pierscienie tylko uszczelniacze zaworowe?Choc pierscienie takze biore pod uwage...Czyli demonataz glowicy?Jakie uszczelki musze kupic?Pytam bo moze bede musial tutaj to robic.Ciezko mi zapala od jakiegos czasu i spadaja obroty.Podejrzewam ze to przez ten olej w aparacie.Aczkolwiek pewnosci nie mam.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Jak uszczelniacze zaworowe to nie ma przedmuchów ,tylko zasysa przez nie olej.Jak pierścienie to ma przedmuchy ,ale olej też bierze.Wyczyść olej z filtra i obserwuj co się dalej dzieje.