T4 na wypady
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: caravelle t4
- Kontakt:
T4 na wypady
Witam Wszystkich.
Dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy tego typu samochodów, oto mój ostatni nabytek:
T4 Caravelle 2,5 tdi
Odbył pierwszą wyprawę i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć choć najmłodszy już nie jest.
https://lh5.googleusercontent.com/-yCDB ... G_2417.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-CGDh ... G_2369.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-e0Vn ... G_2346.jpg
Dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy tego typu samochodów, oto mój ostatni nabytek:
T4 Caravelle 2,5 tdi
Odbył pierwszą wyprawę i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć choć najmłodszy już nie jest.
https://lh5.googleusercontent.com/-yCDB ... G_2417.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-CGDh ... G_2369.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-e0Vn ... G_2346.jpg
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: T4 na wypady
No niech to będzie zagadką, ciekawy jestem kto odgadnie. Dodam dla ułatwienia że bus nie ma napędu na 4 koła a na fotografiach jest na wysokości 2140m n.p.m. i nie są to alpy.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
<brawo>
No ładny <vw> ,ale napisz coś więcej leniu <59> <śmiech> masz zenony??????
posty można a nawet należy edytować
No ładny <vw> ,ale napisz coś więcej leniu <59> <śmiech> masz zenony??????
posty można a nawet należy edytować
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2011, 10:37 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
WALDI123
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
WITAM kolegę no podoba się ta teczunia wygłaskana i namiot i góry po prostu finezje <55> <55> <55>
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
To oryginalna Caravelle z 1996r. dość dobrze utrzymany z przebiegiem 260 000 km
Poprzedni właściciel zaniedbywał pewne sprawy więc po kupnie samochód odstawiłem do zaprzyjaźnionego warsztatu aby przeglądnąć auto i porobić wszystko co konieczne.
W tym aucie brakuje jedynie klimy, choć nawiewy na pasażerów swoje robią to i tak w upalne dni jest za ciepło.
Odnośnie pytania gdzie fotografie były zrobione dodam że jest to Rumunia.
Poprzedni właściciel zaniedbywał pewne sprawy więc po kupnie samochód odstawiłem do zaprzyjaźnionego warsztatu aby przeglądnąć auto i porobić wszystko co konieczne.
W tym aucie brakuje jedynie klimy, choć nawiewy na pasażerów swoje robią to i tak w upalne dni jest za ciepło.
Odnośnie pytania gdzie fotografie były zrobione dodam że jest to Rumunia.
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jedynie co mnie denerwuje to te kierunkowskazy na dachu :)
Próbowałem je ściągnąć to trzeba było by tapicerkę sufitu rozbierać i tak zostały.
Mam wrażenie że przez to i specyficzny wygląd tyłu takiego samochodu pomimo że jeżdżę dość szybko bywa wielu kierowców którzy chcą mnie wyprzedzić za wszelką cenę. Czego nie zauważyłem jeżdżąc tak samo osobówką. Miałem już kilka takich sytuacji gdzie musiałem mocno hamować aby wpuścić takiego delikwenta.
Czy może ktoś ma podobne odczucia?
Próbowałem je ściągnąć to trzeba było by tapicerkę sufitu rozbierać i tak zostały.
Mam wrażenie że przez to i specyficzny wygląd tyłu takiego samochodu pomimo że jeżdżę dość szybko bywa wielu kierowców którzy chcą mnie wyprzedzić za wszelką cenę. Czego nie zauważyłem jeżdżąc tak samo osobówką. Miałem już kilka takich sytuacji gdzie musiałem mocno hamować aby wpuścić takiego delikwenta.
Czy może ktoś ma podobne odczucia?
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Jacek_w wydaje się, że staliśmy w tym samym miejscu z Chmielikiem w sierpniu (pierwsze zdjęcie od góry) strzelam - Trasa Transfogarska -szkoda, że nie spotkaliśmy się gdzieś na bezdrożach Rumunii
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No blisko ale nie dokładnie. Na trasie Transfogarskiej również byłem ale to inna jeszcze wyższa trasa w Górach Paring o nazwie Transalpina.pirat11 pisze:Jacek_w wydaje się, że staliśmy w tym samym miejscu z Chmielikiem w sierpniu (pierwsze zdjęcie od góry) strzelam - Trasa Transfogarska -szkoda, że nie spotkaliśmy się gdzieś na bezdrożach Rumunii
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Ładny BUSIOR <brawo> A widoki.. BAJKA <cool> Bezawaryjnej i długoletniej jazdy <vw>
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Napisz coś więcej o wyprawie, może skorzystamy z doświadczeń i w przyszłym roku zaliczymy wspólnie z kolegami Transalpinę w każdym razie takie plany już w głowie zaświtały, zwłaszcza memu wspaniałemu kompanowi tegorocznej tułaczce po Rumunii .Jacek_w pisze:No blisko ale nie dokładnie. Na trasie Transfogarskiej również byłem ale to inna jeszcze wyższa trasa w Górach Paring o nazwie Transalpina.pirat11 pisze:Jacek_w wydaje się, że staliśmy w tym samym miejscu z Chmielikiem w sierpniu (pierwsze zdjęcie od góry) strzelam - Trasa Transfogarska -szkoda, że nie spotkaliśmy się gdzieś na bezdrożach Rumunii
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Więcej o wyprawie i link do zajęć z wyprawy zamieściłem w dziale Wyprawy, wycieczki, podróże.
W temacie Wyprawa Najwyższą drogą Karpat.
W temacie Wyprawa Najwyższą drogą Karpat.
-
kombik
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Kolejny biały transporterek;-)
- Kontakt:
-
silveradrien
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
witam kolegę z krosna, ładne masz t4 ale jednak usuń te kierunkowskazy z dachu bo szpecą strasznie. Foty bajka.
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Próbowałem usunąć te kierunki ale to nie jest takie proste.
Trzeba je odkręcać od wewnątrz, a tam tapicerka i podsufitka jak to w caravelli z całym systemem nawiewów.
Jest z tym trochę problem. Dlatego czekam na wiosnę i trochę wolnego czasu i to zrobię.
Pozdrawiam.
Trzeba je odkręcać od wewnątrz, a tam tapicerka i podsufitka jak to w caravelli z całym systemem nawiewów.
Jest z tym trochę problem. Dlatego czekam na wiosnę i trochę wolnego czasu i to zrobię.
Pozdrawiam.
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Odnośnie tych kierunków na dachu słyszałem, że jeśli samochód jest zarejestrowany na 9 osób to w niektórych krajach są one wymagane (np Słowacja).
Informacji tej nie mogę potwierdzić. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, bądź wie gdzie można poczytać coś na temat konieczności tych kierunków.
Z góry dzięki za informację.
Informacji tej nie mogę potwierdzić. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, bądź wie gdzie można poczytać coś na temat konieczności tych kierunków.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
A czy przypadkiem nie jest tak ze Nawet jezeli coś takiego gdzies by było obowiązkiem to nie dotyczy to pojazdów zarejestrowanych poza tym krajem gdzie jest taki obowiązek ??Jacek_w pisze:Odnośnie tych kierunków na dachu słyszałem, że jeśli samochód jest zarejestrowany na 9 osób to w niektórych krajach są one wymagane (np Słowacja).
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Teoretycznie tak powinno być, jednak nie trzeba daleko szukać.
Jadąc do pobliskiej mi Słowacji pomimo tego, że jest to UE a samochód zarejestrowany w jednym z krajów UE ma spełniać warunki danego kraju w którym jest zarejestrowany, Słowacy wymagają wyposażenia takiego jak oni mają w przepisach (cały komplet od żarówek, kamizelek po linkę holowniczą) Gdzie w Polsce notabene nie można holować samochodu. Bez wyposażenia mandat...
Słowacy jak by mogli to pewnie kazali by Anglikom robić przekładki na granicy aby samochody spełniały ich standardy.
Pozdrawiam.
Jadąc do pobliskiej mi Słowacji pomimo tego, że jest to UE a samochód zarejestrowany w jednym z krajów UE ma spełniać warunki danego kraju w którym jest zarejestrowany, Słowacy wymagają wyposażenia takiego jak oni mają w przepisach (cały komplet od żarówek, kamizelek po linkę holowniczą) Gdzie w Polsce notabene nie można holować samochodu. Bez wyposażenia mandat...
Słowacy jak by mogli to pewnie kazali by Anglikom robić przekładki na granicy aby samochody spełniały ich standardy.
Pozdrawiam.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Odnosnie Słowacji to ja juz raz jednemu milicjantowi na Słowacji wytłumaczyłem ze Zapisy Konwencji Wiedeńskiej ma nadrzędne znaczenie nad ich lokalnym, a tam wyraznie pisze że policja nie ma prawa karać zagranicznych kierowców za brak wyposażenia wynikającego z Prawa o Ruchu Drogowym obowiązującym w danym kraju, jeśli pojazd wyposażony jest zgodnie z wymogami państwa, w którym został zarejestrowany. Było to pare lat temu , wtedy nie miałem nawet apteczki która akurat wtedy była obowiązkowa u nas. Zatrzymali mnie i po całym dniu przesłuchań puścili bez zadnych konsekwencji bo widzieli ze się nie dam im tak łatwo i tak prawde mowiąc nie mają racji :). Ale fakt , szkoda czasu na tłumaczenie tumanom swoich racji , jednak jak ktoś nie bedzie miał wyposazenia takiego jak u nich jest wymagane to wcale nie musi przyjmować mandatu , najwyzej go przmaglują i jak zobaczą ze ktoś choc troche ma pojęcie o tresci konwencji wiedeńskiej to puszczą bez mandatu , dowalą ewentualnie za predkosc ;). We francji równiez trzeba miec kpl zapasowych zarowek , apteczkę itd , ale przy kontroli nigdy tego wyposazenia policja tam nie sprawdzala mi , chyba są bardziej kumaci i wiedzą ze obcokrajowe samochody nie musza spełniac ich wymogów wyposazeniowych.
Nie mniej jednak kierunkowskazy ("uszatki") to wyposazenie elektryczne dodatkowe i nie trzeba miec takich zamontowanych , tu równiez konwencja wiedeńska jest nadrzędna.
Co do holowania pojazdu to w Polsce mozna holować , nie jest to zabronione.
Ja mimo wszystko usunął bym te kierunkowskazy z dachu bo autko ladne a kierunki w/g mnie szpecą i to dośc mocno ;).
Nie mniej jednak kierunkowskazy ("uszatki") to wyposazenie elektryczne dodatkowe i nie trzeba miec takich zamontowanych , tu równiez konwencja wiedeńska jest nadrzędna.
Co do holowania pojazdu to w Polsce mozna holować , nie jest to zabronione.
Ja mimo wszystko usunął bym te kierunkowskazy z dachu bo autko ladne a kierunki w/g mnie szpecą i to dośc mocno ;).
-
Jacek_w
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Samochód się sprawdza jak do codziennej jazdy na miejscu tak i na wyprawy z przyczepą kempingową.
Pomimo tego że ma 17 lat jest zadbany i przypilnowany mechanicznie. W maju odbyliśmy wyprawę objazdową przez Bałkany, całość trasy prawie 4 tyś km i nie otwierałem naski. Duża część trasy przez spore góry, zdażały się podjazdy że na serpentynach brakowało 2 biegu pomimo tego dawał sobie radę. Jedynie w Macedoni robiłem koło i to coś dziwnego bo uszkodził się wentyl.
Poza tym tylko tankowałem paliwo i w drogę...
No i założyłem alusy przez co wyglądza bardziej jak osobówka a nie jakiś blaszak...
http://2.bp.blogspot.com/-mVvQE98Ud8s/U ... G_1449.jpg
A tu trochę więcej o wyprzwie
http://balkany2013.blogspot.com/
Pomimo tego że ma 17 lat jest zadbany i przypilnowany mechanicznie. W maju odbyliśmy wyprawę objazdową przez Bałkany, całość trasy prawie 4 tyś km i nie otwierałem naski. Duża część trasy przez spore góry, zdażały się podjazdy że na serpentynach brakowało 2 biegu pomimo tego dawał sobie radę. Jedynie w Macedoni robiłem koło i to coś dziwnego bo uszkodził się wentyl.
Poza tym tylko tankowałem paliwo i w drogę...
No i założyłem alusy przez co wyglądza bardziej jak osobówka a nie jakiś blaszak...
http://2.bp.blogspot.com/-mVvQE98Ud8s/U ... G_1449.jpg
A tu trochę więcej o wyprzwie
http://balkany2013.blogspot.com/