Czym zrobić dziurę ?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Last active: -
- Tematy: 122
- Model:
- Auto: T5 długi i wysoki
- Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5 - Lokalizacja: Warszawa
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Czym zrobić dziurę ?
Tak sobie pomyślałem, że może w weekend zamontuję zewnętrzne gniazdo 230V w karoserii, które kupiłem jesienią. Czym w domowo/hobbystycznych warunkach zrobić otwór ok. 10 cm. średnicy w karoserii ( blasze ) ? Nie musi być artystycznie.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Czym zrobić dziurę ?
Lub nawiercać wiertłem dziurę obok dziury potem ładnie wypiłować pilnikiem lub otwór potem wyrzynarką wyciąćnotri pisze:otwornicą
-
czarny1x1x
<01> Dynamitem nawet później fajne miejsce będzie na oczko wodne ,a tak na poważnie wiertarką jak nie masz otwornicy ponawiercać otworek obok otworku i rozpiłować .kolega mnie ubiegł
-
czarny1x1x
Andrewa1 miał fajny patent w imitacji lampki przeciw mgielnej tył ,poszukaj było
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?p=22#p22czarny1x1x pisze:Andrewa1 miał fajny patent w imitacji lampki przeciw mgielnej tył ,poszukaj było
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kupiłem kiedyś takie i chciałem wykorzystać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
wyrzynarką tego nie zrobisz - otwornica i to chyba trzeba podcinać o dwóch średnicach - wstaw zdjęcie jak to od tyłu wygląda
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Po co się męczyć i kombinować z wierceniem w karoserii?Ja u siebie poszedłem na łatwiznę i tylko poprowadziłem kabel z wnętrza zderzaka(coś jak ma Andrewa)ale bez rozklejania lampy(atrapy).Po prostu mam tam wtyczkę z przedłużacza długości ok.1m.Listwa z trzema gniazdkami leży sobie w bocznej kieszeni zupełnie nie widoczna,a jak trzeba to wyjmuję ze schowka i kładę w bagażniku.Wyjęcie atrapy przeciwmgielnego zajmuje 3 sekundy,może 4 <59> Wykonanie całości zajęło mi może z pięć minut,a sprawuje mi się to dobrze,zwłaszcza,że przecież nie używamy tego co dziennie.
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Troche potu i jest full wypas. W tym moim gniazdku są jeszcze wtyki antenowe. Czasami podłaczam TV lub Sat i kolejny kabel przytrzaśnięty drzwiam. W domu mam bałagan to chociaż w busie chciałbym miec porządek ;) Ale gniazdko mam już ponad pół roku i jakoś nie mogę się zebrać.czoper pisze:Po co się męczyć i kombinować z wierceniem w karoserii?.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Radauskas pisze:Troche potu i jest full wypas. W tym moim gniazdku są jeszcze wtyki antenowe. Czasami podłaczam TV lub Sat i kolejny kabel przytrzaśnięty drzwiam. W domu mam bałagan to chociaż w busie chciałbym miec porządek ;) Ale gniazdko mam już ponad pół roku i jakoś nie mogę się zebrać.czoper pisze:Po co się męczyć i kombinować z wierceniem w karoserii?.
jak chcesz mieć ten kabel antenowy to tnij dziurę w busie, tylko dobrze brzeg zabezpiecz, ale jak chcesz mieć 230V w środku to opcja w lampkę p. mgielną jest OK bo czysto i estetycznie i jest opcja druga: wykorzystać gniazdko firmy DEFA, nie najtańsze rozwiązanie, ale według mnie najlepsze ( ja tak mam ). Gniazdko w grilu, a drugie koniec tego przewodu do wpinania np. farelki, lodówki mam przy lewej nodze pasażera pod deską. Oczywiście pod maska jest rozdzielenie na ładowarkę 12V i grzałkę silnika.
https://lh3.googleusercontent.com/-1fwZ ... CN1543.JPG