więc pochwale się moim t4 i ja :-)
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
więc pochwale się moim t4 i ja :-)
Witajcie :-)
na to forum trafiłem z powodu braku wiedzy co do mojej czarnej strzały, ponieważ zawsze trzeba zaczynać od początku, więc postanowiłem się przywitać ...
zmieniałem autka dosyć często, aż trafiłem całkiem przypadkiem na t4, jeżdże moim multi już 5 rok i nadal jestem szczęśliwy że go mam . Silnik ma 151 km , ale ponieważ przeprowadzono pewne kombinacje (przestawiony na pompie zapłon(albo coś co się tam przestawia), kombinacje z turbinką) ma, oczywiście podobno, 180 km... nie sprawdzałem na hamowni. Faktem jest że kilkukrotnie na autostradzie te 200 km/h leciałem, bałem się szybciej gonić bo miękkie jednak jest zawieszenie i zakręty nawet delikatne przy tej prędkości powodowały nagły przyrost potu na plecach .... no dobra teraz fotki
http://zapisz.net/view.php?filename=51758ac8226ae.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758afebab89.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758b35e7b9c.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758b7cf312c.jpg
teraz ma już inne większe felgi i inne lampy tylne , jak zrobie aktualniejsze zdjęcia dołożę.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :-)
p.s. generalnie wyposażony jest na maksa, z wyjątkiem skórzanych foteli z czego sie ciesze że ich nie ma....
na to forum trafiłem z powodu braku wiedzy co do mojej czarnej strzały, ponieważ zawsze trzeba zaczynać od początku, więc postanowiłem się przywitać ...
zmieniałem autka dosyć często, aż trafiłem całkiem przypadkiem na t4, jeżdże moim multi już 5 rok i nadal jestem szczęśliwy że go mam . Silnik ma 151 km , ale ponieważ przeprowadzono pewne kombinacje (przestawiony na pompie zapłon(albo coś co się tam przestawia), kombinacje z turbinką) ma, oczywiście podobno, 180 km... nie sprawdzałem na hamowni. Faktem jest że kilkukrotnie na autostradzie te 200 km/h leciałem, bałem się szybciej gonić bo miękkie jednak jest zawieszenie i zakręty nawet delikatne przy tej prędkości powodowały nagły przyrost potu na plecach .... no dobra teraz fotki
http://zapisz.net/view.php?filename=51758ac8226ae.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758afebab89.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758b35e7b9c.jpg
http://zapisz.net/view.php?filename=51758b7cf312c.jpg
teraz ma już inne większe felgi i inne lampy tylne , jak zrobie aktualniejsze zdjęcia dołożę.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :-)
p.s. generalnie wyposażony jest na maksa, z wyjątkiem skórzanych foteli z czego sie ciesze że ich nie ma....
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 20:25 przez wojbos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: więc pochwale się moim t4 i ja :-)
A mówiłem, a mówiłem
że zielone są najlepsze <good> Witam na forum i w gronie zielonowatych :-)
Dorzuć boczne rureczki chociaż i całkiem inne autko będzie.
-
czarny1x1x
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
notri , przecież to auto jest czarne!!!!!! co nie zmienia faktu ,że też jest fajne , koła całkiem były przyzwoite, dobrze ,że zmieniłeś te tylne lampy <brawo> szerokości !!
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Ja tam nic zielonego nie widzę oprócz liści :D
A ty, kolego wojbos masz rzut beretem na zlot, tak więc pewnie się wybierzesz?
A ty, kolego wojbos masz rzut beretem na zlot, tak więc pewnie się wybierzesz?
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
jak tylko sie ropatrze po forum i zobacze gdzie co i jak ... i kiedy .... to napewno napiszę. Mam kolegę w bloku też ma multi tylko ciut starszego i właśnie zielonego , ale też zajefajny :-)
-
lukasz_vw
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 multivan lift
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ładna ładna i dobrze ze tylne lampy wyleciały bo okropne były.dawaj foto swieze zobaczymy co sie zmienilo od zakupu.powitac i powodzenia z autem.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Notri juz wszędzie widzi zielone :D. Zapraszamy nowego kolęgę na spoty/zloty :).
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
kurcze zlot w Suchedniowie, całe 15 minut drogi z Kielc, pewnie że zajrze :-)
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
notri pisze:A mówiłem, a mówiłem
Notri ty daltonisto teraz to się będę bał jechać za tobą na zlot żebyś świateł czerwonych z zielonymi nie pomylił:):)
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Notri a poczekaj jak się sianokosy i żniwa zaczną potem wykopki i cały rok jest okazja no oprócz paru zimowych miesięcy na regenerację .notri pisze:no tak. O trzy drinki za dużo. I jedź tu na wieś <drink>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no daltonistą jestem nie przeczę, ale czerwone zawsze było na samej górze świateł <śmiech>picolo2009 pisze:Notri ty daltonisto teraz to się będę bał jechać za tobą na zlot żebyś świateł czerwonych z zielonymi nie pomylił:):)
-
Cypiss1979
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Witam. Po tablicach widzę że Kielce <33> Na forum jestem świeżutki ale i na mnie przyjdzie czas z prezentacją mojego Multi WV - pozdro dla wszystkich multi zakręconych <vw>
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
no to dorzucam jakieś zdjęcia, wybebeszyłem go w środku bo walczę z syfem wszechobecnym w zakamarkach gdzie oko nie widzi. Co w nim spałem to mnie dusiło więc jak tylko ciepło się zrobiło walczę :-) fele OZ 17" kapeć 225/55/17 lampy inne niż na poprzednich zdjęciach, ledowe przydymiane, tak naprawde ledowe są hamulec i postojowe . Wsteczny i kierunek zwykłe żarówy :-)
http://i58.tinypic.com/9auy2w.jpg
http://i57.tinypic.com/hth4zr.jpg
w grudniu niestety silnik wyzionoł ducha :-(
ale nie ma tego złego ... kiepsko palił przy wysokich mrozach i pewnego pięknego zimowego poranka coś strzeliło przy odpalaniu i już więcej nie zapalił....
zaczęliśmy go rozbierać najpierw podejrzenie głowicy ale okazało sie że szczelna więc przy okazji szlif , wszystkie prowadnice , i czyszczenie gniazd zaworów oraz wlotów z ssącego.
no to co tłoki ? . Okazało sie że pierścienie były takie już zajechane i przegrzane ze w palcach dało sie je modelować ( nie trzymał kompresji i dlatego w zimie h**owo palił ).... no to pierscienie 4 setki większe zero progów na cylindrach panewki nowe góra i dół.
Uszczelki śruby wszystko firmy rainz , nowy rozrząd pompa hepu rolki ruwille paski continental.Oczywiście również wyszło że rura za kolektorem wydechowym jest założona węższa niż reszta wydechu więc od razu też poprawiliśmy. Przy ustawianiu pompy ( bo oczywiście jak szczeliło pasek rozrządu skoczył o 3 zęby .... i po poskładaniu nie chciał kufas zapalić, ) wyszło ,tzn mam takiego magika pół dnia kombinował, trafił w końcu w sekcje , wyprzedzona pompa jest o ileś nie wiem o zęba może dwa . Tylko na wyprzedzonej pompie był mapowany i dlatego nie chciał palic na ustawieniach nominalnych. Pierwsze 3 tysie km delikatnie do 2500 obrotów bez szaleństw . Zrobiłem wymianę oleju bo tyle mniej więcej miałem zrobić na pierwszym oleju jako płukanke . teraz wlałem mu Liqui Moly , oczywiście nie wytrzymałem i go tam przygniotłem teraz jak się sucho zrobiło i powiem że jest szok tak jeszcze nie chodził ten bus wręcz lata, ostatnio miałem trase 900 km wyszedł mi 7,5 l / 100 km oczywiście bez szaleństw do 120 km/h prędkość . No ale 5000 zł mniej w portfelu .......
http://i58.tinypic.com/9auy2w.jpg
http://i57.tinypic.com/hth4zr.jpg
w grudniu niestety silnik wyzionoł ducha :-(
ale nie ma tego złego ... kiepsko palił przy wysokich mrozach i pewnego pięknego zimowego poranka coś strzeliło przy odpalaniu i już więcej nie zapalił....
zaczęliśmy go rozbierać najpierw podejrzenie głowicy ale okazało sie że szczelna więc przy okazji szlif , wszystkie prowadnice , i czyszczenie gniazd zaworów oraz wlotów z ssącego.
no to co tłoki ? . Okazało sie że pierścienie były takie już zajechane i przegrzane ze w palcach dało sie je modelować ( nie trzymał kompresji i dlatego w zimie h**owo palił ).... no to pierscienie 4 setki większe zero progów na cylindrach panewki nowe góra i dół.
Uszczelki śruby wszystko firmy rainz , nowy rozrząd pompa hepu rolki ruwille paski continental.Oczywiście również wyszło że rura za kolektorem wydechowym jest założona węższa niż reszta wydechu więc od razu też poprawiliśmy. Przy ustawianiu pompy ( bo oczywiście jak szczeliło pasek rozrządu skoczył o 3 zęby .... i po poskładaniu nie chciał kufas zapalić, ) wyszło ,tzn mam takiego magika pół dnia kombinował, trafił w końcu w sekcje , wyprzedzona pompa jest o ileś nie wiem o zęba może dwa . Tylko na wyprzedzonej pompie był mapowany i dlatego nie chciał palic na ustawieniach nominalnych. Pierwsze 3 tysie km delikatnie do 2500 obrotów bez szaleństw . Zrobiłem wymianę oleju bo tyle mniej więcej miałem zrobić na pierwszym oleju jako płukanke . teraz wlałem mu Liqui Moly , oczywiście nie wytrzymałem i go tam przygniotłem teraz jak się sucho zrobiło i powiem że jest szok tak jeszcze nie chodził ten bus wręcz lata, ostatnio miałem trase 900 km wyszedł mi 7,5 l / 100 km oczywiście bez szaleństw do 120 km/h prędkość . No ale 5000 zł mniej w portfelu .......
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, 9:11 przez wojbos, łącznie zmieniany 2 razy.
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
już poprawiłem hosting darmowy to wiecie jaki jest
apropo rurek :-) tylko przyłożyłem zobaczyć jakby to było a że wygląda to nieziemsko więc będe szukał usilnie czegoś w rozsądnych pinądzach :D
piniądze na lakiernika utopiłem w silniku więc walczę pół środkami , a ruda się tylko czai ... i wyłazi kiedy nie patrzę ;-)
apropo rurek :-) tylko przyłożyłem zobaczyć jakby to było a że wygląda to nieziemsko więc będe szukał usilnie czegoś w rozsądnych pinądzach :D
piniądze na lakiernika utopiłem w silniku więc walczę pół środkami , a ruda się tylko czai ... i wyłazi kiedy nie patrzę ;-)
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A mnie ciekawi tylko jedno. Ile ten silnik musiał mieć przelotu,że wyzionął ducha <19> Felgi nawet ciekawe <good> a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
poważnie ????Kubek pisze:a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
to same naklejki chociaż załatw <śmiech>
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Cześć Kubek. Takie boczne rurki z blachą to chętnie wezmę w tej cenie. Załatwisz?
-
wojbos
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Kubek pisze:A mnie ciekawi tylko jedno. Ile ten silnik musiał mieć przelotu,że wyzionął ducha Felgi nawet ciekawe <good> a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
a 290 000 km , robotę największą zrobiło odpalanie go na plaka w zimie .... szybko trzeba było jechać no to plak i ognia 3 razy się udało. 4 raz już nie a silnik się rozbiegł, no i mam kosztowną nauczkę i więcej tego nie będę używał. A na zimę w tym roku jeszcze kupię jakieś pierdzikułko na benzynke, a t4 do garażu :-)
-
matnis
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
A ja Kubek mam takie pytanie wiem może że głupie ale ta cena to za jedną stronę czy za Lewa i prawą.Kubek pisze:a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Za same mocowanie <śmiech>matnis pisze:A ja Kubek mam takie pytanie wiem może że głupie ale ta cena to za jedną stronę czy za Lewa i prawą.Kubek pisze:a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
Co do samochodu to podoba mi się <good>
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Eenoo, nie róbmy szopek!!!! Oczywiście że za komplet ,z mocowaniami ,śrubami i certyfikatem!!!matnis pisze:A ja Kubek mam takie pytanie wiem może że głupie ale ta cena to za jedną stronę czy za Lewa i prawą.Kubek pisze:a co do rurek to u mnie chodzą takie po 170€ . Teraz mam już na nie certyfikat <good>
<good> <england>