www.t4-forum.pl - Polskie Forum VW T4 Transporter, Multivan, Caravelle, Westfalia: Polskie Forum VW T4 Transporter, Multivan, Caravelle, Camper, Westfalia
To ,że komp ma 2 wtyczki to nic dziwnego .Mój ACV też ma na dwie i szyny CAN brak.
a ten błąd od szyny CAN
a mogę kupić zegary z innym numerem np; z can ???
i czy mi będą działać??? jak nie mam cana???
możesz kupić zegary z canem i emulator can na ebay.de ,ale kosztuje 100 euro i tu się kończy opłacalność .I nie wiem czy działa do końca. KIedyś wrzucałem na forum link do aukcji z tym ustrojstwem.
7D0 920 820 E - ten ewentualnie ale on jest od AHY, jest inaczej wyskalowany w obrotach ale z tego co się od kenobiego dowiedziałem (bo ma taki założony tylko po Canie) wskazania będą prawidłowe
7D0 920 820 E - ten ewentualnie ale on jest od AHY, jest inaczej wyskalowany w obrotach ale z tego co się od kenobiego dowiedziałem (bo ma taki założony tylko po Canie) wskazania będą prawidłowe
manetka od sterowania (prawa), brakujące (przy tej wiązce którą masz) chyba dwa przewody bo nie jestem pewien ale w tym temacie jest to napisane), wiązka termometru zewnętrznego (lub do wykonania samemu) termometr zewnętrzny
ten z linka ma komplet za wyjątkiem wiązki termometru (prawdopodobnie licznik wyciągnięty z multivana gdzie zwykle jest climatronic - wtedy tej wiązki nie potrzeba - dotyczy tylko klimy manual)
Po za tym ten jest z AHY/AXG - trzeba zadzwonić aby podał numer licznika. Nikłe szanse aby nie był po Canie.
Ja specjalnie dla Ciebie przeglądnąłem allegro i nie ma kolego nic dla Ciebie
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 12:36 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
a niema ktoś z forumowiczów licznika z can żebym sprawdził w swoim czy będą działać???
bo cały czas chodzi mi po głowie ten błąd; magistrala danych can tablica przyrządów
może to coś ma jedno z drugim ????
Wkladając licznik CAN z fis`em do T4 gdzie występowala krotka seria z niebieskimi zegarami ale bez can taki licznik jest w 80% martwy i nie działa. Probowaliśmy tutaj z jednym z forumowiczy podłączyc kiedys taki licznik do T4 z 99 z niebieskimi zegarami juz ale bez CAN jeszcze i praktycznie nie dzialał. W T4 z CANem działa normalnie. Kontrolki niektóre się zapalały ale nic pozatym , fis martwy , obrotomierz martwy, prędkosciomierz równiez nie działał. Udało się dostac licznik z wyswietlaczem wskazan komputera w jednym z okienek , chyba ten gdzie jest zegarek normalnie w wersji z CAN`em , czyli tą krotką serię z MFA bez CAN i licznik działa dopiero poprawnie , ale na allegro kupiony byl prawie za 700zl.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 20:54 przez Sterciu, łącznie zmieniany 2 razy.
a niema ktoś z forumowiczów licznika z can żebym sprawdził w swoim czy będą działać???
bo cały czas chodzi mi po głowie ten błąd; magistrala danych can tablica przyrządów
mam z canem zegary,lezą sobie w szufladzie.
Ale działa wszystko czy nie ?
Wkladając licznik CAN z fis`em do T4 gdzie występowala krotka seria z niebieskimi zegarami ale bez can taki licznik jest martwy i nie działa. Probowaliśmy tutaj z jednym z forumowiczy podłączyc kiedys taki licznik do T4 z 99 z niebieskimi zegarami juz ale bez CAN jeszcze i byl martwy. W T4 z CANem działa normalnie.
to kolego Sterciu powiedz mi dlaczego mam błąd od cana jesli go niemam????
mam z canem zegary,lezą sobie w szufladzie.
Ale działa wszystko czy nie ?
kolego może byśmy się dogadali jakoś bo mi chodzi tylko o sprawdzenie czy będą działać u mnie takie zegary???
spoko -działa wsio czy nie działa ?Ja tez mam błędy ,których nie idzie usunąć,ale dopóki wszystko działa to mam nosie.mam na przykład błąd szyb elektrycznych,ale ich nie mam ,mam błąd komunikacji z radiem ale wszystko działa,i cos tam jeszcze.Bo jezeli wszystko działa to nie ma co szukać przymrozku w d....,i gęstwiny w zupie. ;)
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 21:09 przez motoria, łącznie zmieniany 1 raz.
spoko -działa wsio czy nie działa.Ja tez mam błędy ,których nie idzie usunąć,ale dopóki wszystko działa to mam nosie.mam na przykład błąd szyb elektrycznych,ale ich nie mam ,mam błąd komunikacji z radiem ale wszystko działa,i cos tam jeszcze.ale w silniku jest czysto i to się liczy. <38>