Dołożenie trzeciego rządu siedzeń do caravelle
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
alcom
- Last active: -
Dołożenie trzeciego rządu siedzeń do caravelle
Witam,
Na pewno przerabiał ktoś temat dolożenia tylnej kanapy.
Jestem posiadaczem 5 osobowej Caravelki r.2000 syncro ze sztywną przegroda i nieoszklonym bagażnikiem z klapa.
Chciałbym zamontować trzeci rząd , najlepiej składanych, foteli i zdemontować na czas wakacji przegrode. Oczywiście przerejestrował bym auto na 8 osób, by można było podróżować w 2 rodziny jednym autem.
Dostęp do 3 rzędu przez boczne drzwi (mam akurat z obu stron) po złoźeniu oparć pojedynczych foteli zamontowanych w drugim rzędzie.
Pytanie: czy moje auto spełniło by warunki rejestracji (blachy z tylu) ?
Jakiej kanapy powinienem poszukiwać (montaż)?
Na pewno przerabiał ktoś temat dolożenia tylnej kanapy.
Jestem posiadaczem 5 osobowej Caravelki r.2000 syncro ze sztywną przegroda i nieoszklonym bagażnikiem z klapa.
Chciałbym zamontować trzeci rząd , najlepiej składanych, foteli i zdemontować na czas wakacji przegrode. Oczywiście przerejestrował bym auto na 8 osób, by można było podróżować w 2 rodziny jednym autem.
Dostęp do 3 rzędu przez boczne drzwi (mam akurat z obu stron) po złoźeniu oparć pojedynczych foteli zamontowanych w drugim rzędzie.
Pytanie: czy moje auto spełniło by warunki rejestracji (blachy z tylu) ?
Jakiej kanapy powinienem poszukiwać (montaż)?
-
erremek
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Dołożenie trzeciego rządu siedzeń do caravelle
Tam gdzie sa siedzenia niestety musza byc szyby,inaczej diagnosta nie wystawi odpowiedniego kwitu.U mie mam na 9 osób ,przód 2x1 potem dwa rzedy po 2 i trzeci rzad 3 z transita ,na marginesie duzo wygodniejsze niz vw-owskie i pasy w fotelach juz :) .
I w tylnej klapie szyby nie musisz wstawiać.
I w tylnej klapie szyby nie musisz wstawiać.
-
alcom
Zapomiałem dodać ze w klapie mam szybę, tylko boczki w ostatnim segmencie blaszane. Przejdzie przegląd?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Czyli nie masz caravelli tylko transportera tak uściślając.alcom pisze:Witam,
Aby dołozyc dodatkowe siedzenia i zwiększyc ilośc miejsc w dowodzie rejestracyjnym musisz wyciac z tyłu otwory pod szyby i wkleic szyby.
-
alcom
A to odpada, bo do pracy to mi taka zabudowa odpowiada. Sporadycznie chciałem tylko wykorzystać busa do wożenia osób, bo chyba nikt się nie czepia że w dowodzie 8 osób a miejsc mniej. Odliczać vatu (od transportera ...) i tak nie mogę, więc chciałem przerobić
Czyli caravelle = cały przeszklony?
Myślałem, ze jak mam 2 rzędy siedzeń i wyposażenie "osobówkowe" to już nie typowy transporter, który kojarzy mi się z blaszakiem-dostawczakiem z 3 siedzeniami z przodu.
Dzięki za szybką odpowiedz.
Czyli caravelle = cały przeszklony?
Myślałem, ze jak mam 2 rzędy siedzeń i wyposażenie "osobówkowe" to już nie typowy transporter, który kojarzy mi się z blaszakiem-dostawczakiem z 3 siedzeniami z przodu.
Dzięki za szybką odpowiedz.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Nawet Transportery są w 100% przeszklone tylko pełno w nich w środku blachy mają tylko wnęki wypełnione dyktą. Caravelle ma natomiast pełną tapicerkę wygodniejsze siedzenia nawiewy i inne duperele uprzyjemniające podróż.
-
alcom
Moje auto ma pełną tapicerkę - boczki, podsufitkę, gumową podłogę.
Nawiewy na tył pod przednimi fotelami (pod lewym od webasto, pod prawym ogrzewanie sterowane z konsoli).
Fotele w pierwszym rzędzie z podłokietnikami, a w drugim każde oddzielnie kładzione (z środkowego można zrobić stolik). Do tego drzwi boczne przeszklone otwierane z obu stron.
Za drugim rzędem stała przegroda z okienkiem i bagażnik wyłożony dyktą z szybą w klapie.
Czy to jeszcze transporter czy już caravelle pytanie do nadteczkowników, ale chyba już nie w tym wątku.
Wracając do tematu: jeśli do przerejestroania na 8 osób miałbym zamienić blchy z tyłu na okienka to rezygnuje z takiej przeróbki.
Ale pytanie dot. czym ja jeżdże nadal aktualne :)
Nawiewy na tył pod przednimi fotelami (pod lewym od webasto, pod prawym ogrzewanie sterowane z konsoli).
Fotele w pierwszym rzędzie z podłokietnikami, a w drugim każde oddzielnie kładzione (z środkowego można zrobić stolik). Do tego drzwi boczne przeszklone otwierane z obu stron.
Za drugim rzędem stała przegroda z okienkiem i bagażnik wyłożony dyktą z szybą w klapie.
Czy to jeszcze transporter czy już caravelle pytanie do nadteczkowników, ale chyba już nie w tym wątku.
Wracając do tematu: jeśli do przerejestroania na 8 osób miałbym zamienić blchy z tyłu na okienka to rezygnuje z takiej przeróbki.
Ale pytanie dot. czym ja jeżdże nadal aktualne :)
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Kolega ma z tyłu blachę tak jak u ciebie i zamontowanie siedzenia zgodnie ze wskazaniami diagnosty jak to ma być zrobione i przegląd przeszło bez problemu . Nie jest bodajże nigdzie powiedziane że pojazd z tyłu musi mieć szyby , to tak samo jak byś szyby z tyłu przyciemnił na maksa lub zamalował na czarno żeby nic nie było widać i co w tedy byś już nie mógł nikogo przewozić
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Oto cytat z KRAJOWA RADA BEZPIECZEŃSTWA RUCHU DROGOWEGO PRAWO KRAJOWE
4. Wnętrze kabiny kierowcy oraz pomieszczenia przeznaczonego do przewozu osób powinno odpowiadać następującym warunkom:
1) powinno być szczelne, jeżeli jest pomieszczeniem zamkniętym;
2) siedzenia powinny być przymocowane do nadwozia, również gdy są przesuwane, w sposób uniemożliwiający niezamierzone zmiany ich położenia;
2a) siedzenia nie mogą być skierowane bokiem do kierunku jazdy. Za siedzenia skierowane bokiem do kierunku jazdy uważa się takie, których pionowa środkowa płaszczyzna wzdłużna tworzy kąt nie mniejszy niż 10° z pionową środkową płaszczyzną wzdłużną pojazdu. Przepis nie dotyczy pojazdu zarejestrowanego przed dniem 20 października 2007 r., pojazdu pogotowia ratunkowego, motoroweru, motocykla, pojazdu czterokołowego oraz samochodu ciężarowego, ciągnika samochodowego, samochodu specjalnego o dopuszczalnej masie całkowitej większej niż 3,5 t, autobusu z miejscami dla pasażerów stojących, a także zarejestrowanego po raz pierwszy do dnia 20 października 2010 r. autobusu o dopuszczalnej masie całkowitej większej niż 10 t, w którym siedzenia skierowane bokiem do kierunku jazdy są skupione w tyle pojazdu w celu utworzenia zintegrowanej kanapy o najwyżej 10 miejscach siedzących;
3) górna część oparcia przednich siedzeń samochodu osobowego powinna być miękko wyściełana; przepisu nie stosuje się do samochodu terenowego;
3a) każde miejsce siedzące pojazdu samochodowego wyposażone w poduszkę powietrzną powinno mieć ostrzeżenie przed montowaniem na tym miejscu fotelika ochronnego dla dziecka, tyłem do kierunku jazdy. Takie ostrzeżenie w formie piktogramu, któremu może towarzyszyć wyjaśnienie słowne, powinno być trwale zamocowane i umieszczone w taki sposób, aby było widoczne dla osoby montującej fotelik. Jeśli ostrzeżenie jest niewidoczne, podczas gdy zamknięte są drzwi pojazdu, należy umieścić dodatkową, stale widoczną informację. Dotyczy pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 20 października 2007 r.;
3b) przepisu, o którym mowa w pkt 3a, nie stosuje się w odniesieniu do miejsca siedzącego wyposażonego w mechanizm, który automatycznie wykrywa obecność fotelika ochronnego dla dziecka, skierowanego tyłem do kierunku jazdy, a następnie uniemożliwia zadziałanie poduszki powietrznej;
4) tablica rozdzielcza powinna być przynajmniej u dołu zaokrąglona;
5) mechanizm do otwierania i zamykania dachu powinien być tak urządzony, aby nie działał samoczynnie, również w razie zderzenia;
6) powinno być wyposażone w wyjścia w postaci drzwi lub okien, co najmniej po jednym na każdą stronę pojazdu, umożliwiające w razie konieczności wyjście na zewnątrz;
7) w samochodzie ciężarowym powinno być oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości; przepis stosuje się do samochodu ciężarowego zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 29 maja 1999 r.;
Patrz punkt 6 wystarczy że masz drzwi żeby pasażerowie mogli bezpiecznie przez nie wyjść w razie potrzeby
4. Wnętrze kabiny kierowcy oraz pomieszczenia przeznaczonego do przewozu osób powinno odpowiadać następującym warunkom:
1) powinno być szczelne, jeżeli jest pomieszczeniem zamkniętym;
2) siedzenia powinny być przymocowane do nadwozia, również gdy są przesuwane, w sposób uniemożliwiający niezamierzone zmiany ich położenia;
2a) siedzenia nie mogą być skierowane bokiem do kierunku jazdy. Za siedzenia skierowane bokiem do kierunku jazdy uważa się takie, których pionowa środkowa płaszczyzna wzdłużna tworzy kąt nie mniejszy niż 10° z pionową środkową płaszczyzną wzdłużną pojazdu. Przepis nie dotyczy pojazdu zarejestrowanego przed dniem 20 października 2007 r., pojazdu pogotowia ratunkowego, motoroweru, motocykla, pojazdu czterokołowego oraz samochodu ciężarowego, ciągnika samochodowego, samochodu specjalnego o dopuszczalnej masie całkowitej większej niż 3,5 t, autobusu z miejscami dla pasażerów stojących, a także zarejestrowanego po raz pierwszy do dnia 20 października 2010 r. autobusu o dopuszczalnej masie całkowitej większej niż 10 t, w którym siedzenia skierowane bokiem do kierunku jazdy są skupione w tyle pojazdu w celu utworzenia zintegrowanej kanapy o najwyżej 10 miejscach siedzących;
3) górna część oparcia przednich siedzeń samochodu osobowego powinna być miękko wyściełana; przepisu nie stosuje się do samochodu terenowego;
3a) każde miejsce siedzące pojazdu samochodowego wyposażone w poduszkę powietrzną powinno mieć ostrzeżenie przed montowaniem na tym miejscu fotelika ochronnego dla dziecka, tyłem do kierunku jazdy. Takie ostrzeżenie w formie piktogramu, któremu może towarzyszyć wyjaśnienie słowne, powinno być trwale zamocowane i umieszczone w taki sposób, aby było widoczne dla osoby montującej fotelik. Jeśli ostrzeżenie jest niewidoczne, podczas gdy zamknięte są drzwi pojazdu, należy umieścić dodatkową, stale widoczną informację. Dotyczy pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 20 października 2007 r.;
3b) przepisu, o którym mowa w pkt 3a, nie stosuje się w odniesieniu do miejsca siedzącego wyposażonego w mechanizm, który automatycznie wykrywa obecność fotelika ochronnego dla dziecka, skierowanego tyłem do kierunku jazdy, a następnie uniemożliwia zadziałanie poduszki powietrznej;
4) tablica rozdzielcza powinna być przynajmniej u dołu zaokrąglona;
5) mechanizm do otwierania i zamykania dachu powinien być tak urządzony, aby nie działał samoczynnie, również w razie zderzenia;
6) powinno być wyposażone w wyjścia w postaci drzwi lub okien, co najmniej po jednym na każdą stronę pojazdu, umożliwiające w razie konieczności wyjście na zewnątrz;
7) w samochodzie ciężarowym powinno być oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości; przepis stosuje się do samochodu ciężarowego zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 29 maja 1999 r.;
Patrz punkt 6 wystarczy że masz drzwi żeby pasażerowie mogli bezpiecznie przez nie wyjść w razie potrzeby
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Caravelle to tylko i wyłącznie wersja osobowa na minimum 7 osób bez przegród itp, całość od przedniej do tylnej szyby w tapicerce.
szyby wkoło
twoja wersja może być bogato wyposażonym transporterem 5 osobowym, lub Escapade
szyby wkoło
twoja wersja może być bogato wyposażonym transporterem 5 osobowym, lub Escapade
-
alcom
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Myślałem, że konieczność wyposażenia w okna dyktowana jest względami bezpieczeństwa, dajęcego możlwość uwolnienia pasażerów po wypadku, gdy drzwi są zablokowane, ale z cytowanego fragmentu wynika, że konieczne są okna z każdej strony i takowe auto posiada.
Muszę chyba podjechać do diagnosty, niech się wypowie i pokaże odpowiednie rozporządzenie.
Wróciła nadzieja na przeróbkę busika <01>
Tylną kanapę rozkładaną kupię ! <38>
Myślałem, że konieczność wyposażenia w okna dyktowana jest względami bezpieczeństwa, dajęcego możlwość uwolnienia pasażerów po wypadku, gdy drzwi są zablokowane, ale z cytowanego fragmentu wynika, że konieczne są okna z każdej strony i takowe auto posiada.
Muszę chyba podjechać do diagnosty, niech się wypowie i pokaże odpowiednie rozporządzenie.
Wróciła nadzieja na przeróbkę busika <01>
Tylną kanapę rozkładaną kupię ! <38>
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
A może to holenderka w wersji halikopteralcom pisze:Fotele w pierwszym rzędzie z podłokietnikami, a w drugim każde oddzielnie kładzione (z środkowego można zrobić stolik). Do tego drzwi boczne przeszklone otwierane z obu stron.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
holenderka to tylko nazwa slangowa - jest to nic innego jak transporter 5 osobowy ze specyficzną przegrodą, te z kratką to w Polsce były Mixt nazywane
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
No nie do końca bo MIXT miał za drugim rzędem siedzeń kratę a holenderka ma przegrodę stałą z szybką...
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
a co ja napisałem :
Kenobi pisze:te z kratką to w Polsce były Mixt nazywane
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A MIXT to co to jest jak nie transporter ??chmielik pisze:Że to transporter
Mixt to jest tylko dodatkowa nazwa wymyslona przez KulczykTradex , tak samo jak Escapade.
Dlatego jest Transporter Mixt i Transporter Escapade. Dotyczy te nazwy (Mixt i Escapade) głownie wersji 5 osobowych Transportera do połowy oszklonych (w przypadku escapade po 2002 roku i w całości oszkolonych ale z dwoma rzedami siedzeń tylko). A nazwa "holenderka" to jest potoczna nazwa aut z zabudową trwale oddzielającą przestrzeń ładunkową od 5 osobowej kabiny, nazwa sie chyba wziela stąd ze większośc takich pojazdów z takimi zabudowami i to nie tylko w przypadku T4 pochodzi z Holandii... z tego co wiem taka zabudowa była wymagana przez jakies tam przepisy podatkowe u nich.
Mixt jak równiez Escapade miały przegrode za drugim rzędem siedzeń w postaci siatki czy tez inaczej nazywając 'kratki".
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
No może i tak ale MIXT wychodził tylko z kratą a holenderka tylko z Zabudową z okienkiem...Tak czy nie..
To tak jak z Multiwanem .....każdy ma multika ale są różne Generation, Clasic itp nie wiem czym sie różnią ale to nie istotne...
A tu jest różnica jest jak dla mnie zasadnicza pomiędzy kratką która sie da w miarę szybko zdemontować a ścianką z oknem i siedzeniami...
To tak jak z Multiwanem .....każdy ma multika ale są różne Generation, Clasic itp nie wiem czym sie różnią ale to nie istotne...
A tu jest różnica jest jak dla mnie zasadnicza pomiędzy kratką która sie da w miarę szybko zdemontować a ścianką z oknem i siedzeniami...
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chodziło o to, że mixt czy escapade czy holenderka to są różne wersje Transportera i tyle,
różnice są oczywiste ale nie zmieniają tego, że są to Transportery,
tak jak to, że 8 czy 9 osobowa wersja bez tapicerki z tyłu nie będzie caravelą nawet jak miała klimę czy webasto
różnice są oczywiste ale nie zmieniają tego, że są to Transportery,
tak jak to, że 8 czy 9 osobowa wersja bez tapicerki z tyłu nie będzie caravelą nawet jak miała klimę czy webasto
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kupując nowe auto w holandii jak ktoś zamawiał 5 lub 6 osobową wersje auta to w 90% auto przychodziło z fabryki na salon jako pełny blaszak , czyli bez szyb z tyłu na całej dlugości za pierwszym rzędem siedzeń. Pózniej auto jechało na montaz zabudowy tzw. holenderki i wtedy był dostosowywany do wersji 5 osobowej czyli wycinane miał szyby w drugim rzędzie siedzeń i montowaną holenderkę. Pózniej dopiero takie auto trafiało do klienta jako 5 osobowa "holenderka". Takze 90% "holenderek" jest zbudowanych na transporterach które fabrykę opuściły jako blaszaki. Zabudowa holenderska z tym okienkiem nie jest oryginalną zabudową montowana przez fabrykę. Kazdą holenderkę która oglądalem była wcześcniej pełnym blaszakiem , łącznie z moją i mojego wspólnika :). Mixt i Escapade oryginalnie fabrykę opuszczały jako wersje do połowy oszklone. Chyba nazwa MIXT zostala wprowadzona w 1996 roku a nazwa Escapade w 1999 roku.chmielik pisze:No może i tak ale MIXT wychodził tylko z kratą a holenderka tylko z Zabudową z okienkiem...Tak czy nie..
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
O masz we dwóch na jednego ......ale to nie ważne że jak rozmawiamy to mówimy że tan ma Mixta tamten Transportera a jeszcze inny Holenderkę jak tak to przepraszam i przyznaję sie dałem plamę ....choć nigdy nie słyszałem żeby ktoś mówił że ten to ma transportera z kratką lub ze ścianką..
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
nic dodać , nic ująć :)Kenobi pisze:potocznie ty masz rację, a formalnie my
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sprawiedliwie, sprawiedliwie aczkolwiek nie koniecznie po równo...tak ,tak ale racja musi być po naszej stronie <śmiech>
-
alcom
No to niezły ferment zasiałem w temacie dołożenie kanapy...
Dodam jeszcze, że moja przegroda to nie jest "typowa holenderka", bo ja między drugim rzędem a przegrodą mam sporo miejsca i woże tam całkiem dużo bagażu m in. składaną drabine i koło zapasowe, bo to wersja syncro. A "holenderka" to zdaje się przegroda zintegrowana z ławką drugiego rzędu wystająca poza obys drzwi bocznych.
Tak czy owak od dziś jeżdże "bogato wyposażonym TRANSPORTEREM" mimo, że pewnie wygodniej jak niejeden w Caravelli :)
Sterciu, to mogę sobie naklejke Escapade nakleić czy nie?
A w temacie "Dołożenia trzeciego rzędu siedzeń do transportera" jestem zdecydowany zamontować na jeden letni miesiąc w roku składanej kanapy, bez chwalenia się tym faktem diagnoście, bo pozostałe 11 miesięcy busik będzie pomagał mi w pracy i przegroda nie wpuści Pana Bałagana do części osobowej.
Tylko jakiego typu mocowania do podłogi szukać, żeby była łatwodemontowalna?
Dodam jeszcze, że moja przegroda to nie jest "typowa holenderka", bo ja między drugim rzędem a przegrodą mam sporo miejsca i woże tam całkiem dużo bagażu m in. składaną drabine i koło zapasowe, bo to wersja syncro. A "holenderka" to zdaje się przegroda zintegrowana z ławką drugiego rzędu wystająca poza obys drzwi bocznych.
Tak czy owak od dziś jeżdże "bogato wyposażonym TRANSPORTEREM" mimo, że pewnie wygodniej jak niejeden w Caravelli :)
A w temacie "Dołożenia trzeciego rzędu siedzeń do transportera" jestem zdecydowany zamontować na jeden letni miesiąc w roku składanej kanapy, bez chwalenia się tym faktem diagnoście, bo pozostałe 11 miesięcy busik będzie pomagał mi w pracy i przegroda nie wpuści Pana Bałagana do części osobowej.
Tylko jakiego typu mocowania do podłogi szukać, żeby była łatwodemontowalna?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem co to znaczy "bogato wyposazonym TRANSPORTEREM" bo z tego co piszesz to wsumie wyposazenie masz takie powiedziałbym standardowe. Jedynie co to te drzwi przesuwane z dwóch stron nie są standardem ale nie wiem czy mozna to zaliczyc na plus czy minus bo one mocno osłabiają nadwozie.alcom pisze:No to niezły ferment zasiałem w temacie dołożenie kanapy...
Zabudowy holenderskie były rózne rodzaje i nie musi byc zintegrowana z drugim rzędem siedzeń. Może byc drugi rząd siedzeń a za nim dopiero przegroda holenderska całkiem osobno.
Zrób swój temat w dziale "Mój bus" i stwórz tam galerie to ocenimy dokladnie do jakiej wersji mozna to auto zaliczyc ;).
A naklejkę to mozesz sobie nakleic nawet Generation , Allstar czy tez Classic jak chcesz , nikt Ci tego nie zabroni ;).
Wersja Escapade I występowała tylko w wersji z długim przodem , nigdy nie miała drzwi z dwóch stron przesuwnych , miala lewe okno z drugiego rzedu siedzeń otwierane , abs , 2xairbag , alufelgi 15" w standardzie , nagrzewnica na drugi rząd siedzeń i wsumie to tyle ,dogrzewacz , reszte jako wyposazenie dodatkowe było wkładane.
-
alcom
"bogato wyposazony TRANSPORTER" to cytat z Kenobiego w tym wątku, a nie moje przechwałki.
Założe nowy wątek, jak sugerujesz, w dziale "mój bus" jak zrobie mu zdjęcie i tam ocenicie Transportera.
Tu czekam na sugestie montażu trzeciego rzedu siedzeń, żeby łatwo go montować i co z pasami bezpieczeństwa.
Założe nowy wątek, jak sugerujesz, w dziale "mój bus" jak zrobie mu zdjęcie i tam ocenicie Transportera.
Tu czekam na sugestie montażu trzeciego rzedu siedzeń, żeby łatwo go montować i co z pasami bezpieczeństwa.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Pasy do trzeciego rzędu to musisz mieć z Carawelli lub Multiwana,
A mocowanie trzeciego rzędu to możesz mieć łóżko z multika , fajne rozwiązanie wakacyjne , szybki montaż i demontaż tylko po wyjęciu kanapy zostaja szyny po bokach...
Carawella ma kanapę mocowaną na grzybkach również szybko się wkłada i wyciąga kanapę , jest trochę lżejsza nie ma praktycznie śladu po wyjęciu kanapy Pozostałością są uchwyty montażowe w podłodze (grzybki) .Wada to mała funkcjonalność
A mocowanie trzeciego rzędu to możesz mieć łóżko z multika , fajne rozwiązanie wakacyjne , szybki montaż i demontaż tylko po wyjęciu kanapy zostaja szyny po bokach...
Carawella ma kanapę mocowaną na grzybkach również szybko się wkłada i wyciąga kanapę , jest trochę lżejsza nie ma praktycznie śladu po wyjęciu kanapy Pozostałością są uchwyty montażowe w podłodze (grzybki) .Wada to mała funkcjonalność
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Krótka Caravelle kanapę trzeciego rzędu ma przykręcaną na cztery śruby. Na grzybki mocowany jest środkowy rząd siedzeń.