Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - mocowane kieszeni
Spokojnie 4metry, kupiłem 5 i zostało dużo mowa o stronie
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
A ja dalej o kieszeniach...
Czy ten materiał mozna gdzies dokupić ?? Ktoś się orientuje ??
Na foto widać takie czarne punkty , ktoś poprostu szlifował szlifierką w poblizu i popalił ten material. Wsumie nie jest to widoczne mocno , trzeba sie z bliska przyjzej ale denerwuje mnie bo ja to widzę ze jest tak popalone.... Moze nie byłby drogi w dokupieniu taki materiał... Najlepiej aby był identyczny zeby zgrywał sie z tym na drugiej kieszeni , w aso cos takiego dostepne moze byc czy raczej marne szanse ?
http://images38.fotosik.pl/1949/be35ce2c245eff99med.jpg
A co do zamka w klapce Tommly , rozpoznawałem troche temat i klapka jest klejona z dwóch czesci , tej zewnetrznej i wewnetrznej. Aby zamek wymontować trzeba klapkę rozklejać więc chyba zostawie jak jest , trudno. Nie chce nic rozklejac bo juz pózniej nie bedzie tak jak fabryka zrobiła nigdy...
Na foto widać takie czarne punkty , ktoś poprostu szlifował szlifierką w poblizu i popalił ten material. Wsumie nie jest to widoczne mocno , trzeba sie z bliska przyjzej ale denerwuje mnie bo ja to widzę ze jest tak popalone.... Moze nie byłby drogi w dokupieniu taki materiał... Najlepiej aby był identyczny zeby zgrywał sie z tym na drugiej kieszeni , w aso cos takiego dostepne moze byc czy raczej marne szanse ?
A co do zamka w klapce Tommly , rozpoznawałem troche temat i klapka jest klejona z dwóch czesci , tej zewnetrznej i wewnetrznej. Aby zamek wymontować trzeba klapkę rozklejać więc chyba zostawie jak jest , trudno. Nie chce nic rozklejac bo juz pózniej nie bedzie tak jak fabryka zrobiła nigdy...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie
Przeciez on przyklejony jest więc w czym problem ?? Juz nawet zaczełem go odklejać od jednej strony (od strony zqgięcia kieszeni z tym materiałem) i schodzi bez problemowo.
Za to pojawiło sie jeszcze jedno pytanie do osób mających kieszeń zamykaną....
Czy po otwarciu kieszeni ona się Wam otwiera sama czy nie ?? Bo u mnie trzeba ją ręką otworzyc choc widzę są jakies spręzynki to chyba powinny same klapkę podnies do góry... a u mnie tylko te spręzyny strzelają , dzwięki wydają ale tylko podczas otwierania ręką klapki do pozycji otwartej... Sam do pozycji otwartej się nie otwiera i wydaje mi się ze chyba tak byc nie powinno. Wsumie to pierdoła ale... denerwuje mnie to jezeli powinna się otwierać sama po zwolnieniu klamką blokady... I jezeli ma sie sama otwierać do pozycji w pełni otwartej sama po zwolnieniu blokady klamką to będe próbował zrobic to aby tak sie otwierała , jezeli nie to znaczy ze ma byc tak jak jest u mnie i oleje to <38>
Za to pojawiło sie jeszcze jedno pytanie do osób mających kieszeń zamykaną....
Czy po otwarciu kieszeni ona się Wam otwiera sama czy nie ?? Bo u mnie trzeba ją ręką otworzyc choc widzę są jakies spręzynki to chyba powinny same klapkę podnies do góry... a u mnie tylko te spręzyny strzelają , dzwięki wydają ale tylko podczas otwierania ręką klapki do pozycji otwartej... Sam do pozycji otwartej się nie otwiera i wydaje mi się ze chyba tak byc nie powinno. Wsumie to pierdoła ale... denerwuje mnie to jezeli powinna się otwierać sama po zwolnieniu klamką blokady... I jezeli ma sie sama otwierać do pozycji w pełni otwartej sama po zwolnieniu blokady klamką to będe próbował zrobic to aby tak sie otwierała , jezeli nie to znaczy ze ma byc tak jak jest u mnie i oleje to <38>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czyli chyba sie nie powinna otwierać sama :). To dobrze , nie bede sobie roboty niepotrzebnej wynajdywał :D. Wsumie zauwazyłem ze czasem tak jak do połowy otworze to dalej juz sama się podniesie ale nie zawsze. To są wyjątkowe sytuacje :).
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Sterciu samego materiału do kieszeni nie dostaniesz. Kiedyś pytałem o ten element u góry boczków, przy klamce i podałem nawet numer, to cenę mieli w serwisie z kosmosu, a w kieszeni jest naklejany, więc bez szans, tylko cały element (boczek).Sterciu pisze:A ja dalej o kieszeniach...
Możesz zerknąć na Reymonta, w porcie, jest taka dosyć fajna hurtownia tapicerska i mają duży wybór materiałów obiciowych lub na Nabycińskiej jest tapicer Słowiński bodajże, robiłem u niego właśnie te elementy z boczków i ma czasem dostęp do podobnych produktów.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Hurtownie z portu znam , wsumie zapomniałem nawet o niej... podjade tam a jak nie dostane podobnego to zostawie jak jest stwierdziłem , nie widać tak tego wiec Ci co nie będą wiedziec ze coś jest nie tak to nawet nie zauważą :D. To bedzie mnie tylko denerwować bo ja wiem ze popalony jest ten materiał...
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzisiaj dotarły do mnie boczki i zmartwię Cię STERCIU, u mnie po pociągnięciu klameczki schowka w kieszeni odskakuje ona sama !!Sterciu pisze:Czyli chyba sie nie powinna otwierać sama :). To dobrze , nie bede sobie roboty niepotrzebnej wynajdywał :D. Wsumie zauwazyłem ze czasem tak jak do połowy otworze to dalej juz sama się podniesie ale nie zawsze. To są wyjątkowe sytuacje :).
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Rano patrzyłem tam na tą klapke i u mnie spręzyny okazuje się które klapke powinny otworzyc wyskoczyły ze swoich miejsc gdzie zaczepione końcami powinny byc i dlatego się nie otwiera bo spręzyna jest za słabo naciągnieta przez to. Próbowałem zaczepic końce tam gdzie powinny byc ale na boczku jest cięzkie do zrobienia , jak bede demontował boczek aby podłączyc głosniki to odkręce kieszen jeszcze raz i wtedy spróbuje je włozyc na swoje miejsce.tommly pisze:Dzisiaj dotarły do mnie boczki i zmartwię Cię STERCIU, u mnie po pociągnięciu klameczki schowka w kieszeni odskakuje ona sama !!Sterciu pisze:Czyli chyba sie nie powinna otwierać sama . To dobrze , nie bede sobie roboty niepotrzebnej wynajdywał :D. Wsumie zauwazyłem ze czasem tak jak do połowy otworze to dalej juz sama się podniesie ale nie zawsze. To są wyjątkowe sytuacje .
Moze w tym tygodniu bede wkońcu alarm podłączał to wtedy odrazu zrobie instalacje pod głoniki i je podłącze , narazie mam złozone wszystko tak prowizorycznie bo nawet kosze głosników nie są przykręcone do drzwi tak jak byc powinny :).
A powiedz mi , masz tez tą osłonę głosnika na takie same zatrzaski jak podalem tutaj na fotce ??
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
odskakuje to oczywiste,
ale "podnosi się sama" to ja zrozumiałem, że tak jak np klapka popielniczki idzie samoczynnie do samej góry
ale "podnosi się sama" to ja zrozumiałem, że tak jak np klapka popielniczki idzie samoczynnie do samej góry
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No własnie o to mi chodziło jak napisałes Kenobi , czy powinna samoczynnie iśc do samej góry.... U mnie podskakiwac to podskakuje ponad rygiel i jak jej nie otworze to nadal jest zamknięta tylko nie zablokowana ryglem klamki.
To wkońcu po otwarciu z tej klamki co tam jest powinna się sama otwierać samoczynnie do samej góry czy nie ?? Jak to wkońcu z nią jest , bo teraz juz nie wiem czy próbować ją reanimować czy nie <38>
Bo jeśli chodzi o odskakiwanie to ona u mnie tez odskakuje po pociagnięciu klamki , czasem zdarza sie ze jak ją lekko podbije palcem do góry to sie sama otwiera do samej góry , ale to może mi sie tak z dwa trzy razy zrobiło na 20 razy jak ją otwierałem... Za kazdym innym razem jak jej nie otworze sam na pełne otwarcie to sie nie otworzy inaczej sama.
To wkońcu po otwarciu z tej klamki co tam jest powinna się sama otwierać samoczynnie do samej góry czy nie ?? Jak to wkońcu z nią jest , bo teraz juz nie wiem czy próbować ją reanimować czy nie <38>
Bo jeśli chodzi o odskakiwanie to ona u mnie tez odskakuje po pociagnięciu klamki , czasem zdarza sie ze jak ją lekko podbije palcem do góry to sie sama otwiera do samej góry , ale to może mi sie tak z dwa trzy razy zrobiło na 20 razy jak ją otwierałem... Za kazdym innym razem jak jej nie otworze sam na pełne otwarcie to sie nie otworzy inaczej sama.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Tak Sterciu mam 2 osłonki takie jak Ty, ale obie mam uszczerbione po przeciwnej stronie od tego kołeczka ustalającego <38>
Jestem więc kolejną osobą, która szuka osłonek. W ostateczności pozostanie zakup w serwisie. Może weźmiemy kilka sztuk, to policzą nam taniej?
Klapka odskakuje i otwiera się sama, o to mi dokładnie chodziło Panowie !!!
Jestem więc kolejną osobą, która szuka osłonek. W ostateczności pozostanie zakup w serwisie. Może weźmiemy kilka sztuk, to policzą nam taniej?
Klapka odskakuje i otwiera się sama, o to mi dokładnie chodziło Panowie !!!
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Serwis w Poznaniu ma najtaniej , wysłałem do kilku serwisów zapytanie emailem , w poznaniu w jednym jest na miejscu za 38zł/szt , w innych od 48 do 49zł za sztuke wołają. We Wrocku Motorpol 48zł , a Centrum Wrocław 49zł , kupując w Poznaniu i doliczając wysyłkę wychodzi to samo... Ale i tak to wychodzi taniej jak na allegro za uzywane uszkodzone sobie wołają.... :roll:
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu, a Ty nie bywasz w Poznaniu? Jakbyś był przy okazji kiedyś tam i kupował, to ja bym też wtedy reflektował na 2 sztuki (oczywiście nic zobowiązującego).
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zanim ja do poznania pojade to pewnie juz kupie gdzies na miejscu ;). Za duzo czekania az pojade a ja nie cierpliwy jestem :D.
Czekam jeszcze az odpisza mi z aso z Leszna i od Wojtanowicza :).
Czekam jeszcze az odpisza mi z aso z Leszna i od Wojtanowicza :).
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
To jak znajdziesz gdzieś taniej, to daj mi znać proszę.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja chyba nie bede za duzo szukał tylko zamowie w któryms z aso we Wrocku i juz.
Na allegro powariowali z cenami za uzywki , a za nowe wołają drugie tyle co aso....
EDIT:
Dziś zamówiłem w Centrum Wrocław tą maskownicę , jutro mam do odbioru niby ale odbiore za jakiś czas dopiero :)
Na allegro powariowali z cenami za uzywki , a za nowe wołają drugie tyle co aso....
EDIT:
Dziś zamówiłem w Centrum Wrocław tą maskownicę , jutro mam do odbioru niby ale odbiore za jakiś czas dopiero :)
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ja też dzisiaj zamówiłem ale w MOTORPOLU ;-)))Sterciu pisze:Ja chyba nie bede za duzo szukał tylko zamowie w któryms z aso we Wrocku i juz.
EDIT:
Ale ale, mam dla Ciebie chyba dobrą wiadomość !!!
Sprawdź no, czy przypadkiem Twój kluczyk nie pasuje do klapki schowka w boczku, mój bez problemu otwiera i zamyka, kształt chyba nie ma znaczenia <31>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sprawdzałem kluczyk juz na samym poczatku i niestety nie otwiera zamka a ni nie zamyka , wogole przekręcic go nie mozna ;).
Dziś odebralem osłonę głosnika....
Dziś odebralem osłonę głosnika....
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
nie miała baba problemu - kupiła sobie boczek na kluczyk <śmiech>
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A może kluczyk od Caravelli pasuje bo boczków z klapką w kieszeni, a od Transportera nie <32>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Poprostu masz popsuty zamek i pewnie nawet wkrętakiem mozna go otworzyc :P
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no nie wiem ... ale gdyby nawet, to i tak jestem w lepszej sytuacji, bo mogę zamknąć i otworzyć <53>Sterciu pisze:Poprostu masz popsuty zamek i pewnie nawet wkrętakiem mozna go otworzyc :P
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A co Ci z tego otwierania i zamykania jak byle czym mozna zamknąc i otworzyc ten schowek u Ciebie ?? :Dtommly pisze:no nie wiem ... ale gdyby nawet, to i tak jestem w lepszej sytuacji, bo mogę zamknąć i otworzyćSterciu pisze:Poprostu masz popsuty zamek i pewnie nawet wkrętakiem mozna go otworzyc
A tak wracajac do tematu , osłona glosnika odebrana wczoraj z aso , tym sposobem mogę teraz ciągnąc kable do głosników. Jestem ciekaw jak te oryginalne głosniki będą grały w tych drzwiach ;).
http://images43.fotosik.pl/1743/5f307ac8931e87f1med.jpg
Poprawiłem tez sprężynki od klapki odpowiedzalnch od otwierania jej samoczynnie do samej góry i wszystko działało , po kilku otwarciach znów zeskoczyły z tych miejsc gdzie powinny być i znów się nie otwiera samoczynnie do góry... Ale juz wiem o co chodzi więc moze kiedys jak bedzie mi się chciało to jakoś je tak zaczepie na swoim miejscu aby juz nie zmieniały swojego połozenia.
Jestem ciekaw tylko czy coś by dało to ze załozyłbym podwójnie to wygłuszenie co jest przyczepione z drugiej strony tapicerki , czyli dał takie dwie maty zafoliowane pomiędzy drzwiami a tapicerką ??
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 19:41 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu, a właśnie, że nie idzie niczym innym otworzyć, więc nie wiem jak to możliwe.... pasuje tylko mój kluczyk, sprawdzałem - syn świadkiem.
Ja też odebrałem osłonki. Teraz chyba zamówię HELIXY DB 62.1 <taniec>
Ja też odebrałem osłonki. Teraz chyba zamówię HELIXY DB 62.1 <taniec>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja tam nie zamawiam zadnych głosników , nie jestem jakimś audiofilem czy tam melomanem więc mi wystarczy to co jest w standardzie , tylko aby grało. Teraz mi na podszybiu gra tylko jeden głosnik i z tyłu graja dwa , ale słychac brak tego głosnika na podszybiu bo akurat z lewej strony przestal grac więc wystarczy mi jak będą te ori głosniki w drzwiach i te z tyłu. Na przód w deskę mam oryginalne "gwizki" to moze je załoze spowrotem tam.
Mam fajne głosniki jak dla mnie Blaupunkt`a ale 13cm (model AL 130) srednica i zastanawiam się czy ich jakoś nie zamontować w kieszeni w drzwiach.
EDIT:
Mam juz jeden , bo drugi widzę załatwiony został przez kota i podziurawiony pasurami jest cały :/ , ale zamontuje ten cały nie uszkodzony w drzwiach kierowcy cobym ciut lepszy dzwięk miał z tej strony , a z drugiej moze byc ori głosnik :D
EDIT:
Widziałem kilka dni temu na tablica.pl boczki drzwiowe od multivana , jeden boczek byl z zamykaną klapka i co ciekawe boczki były od anglika rozebranego na częsci. Klapka zamykana była w prawym boczku , czyli dla nas w boczku od pasazera. Jak napisałem do gościa czy ma ten boczek bo sprzedawal osobno jeden i drugi to niestety juz nie ma.... Sprzedal go za 60zł wiec cena dobra w/g mnie , boczek co prawda z częscią tapicerowana w czarnej skórze łącznie z tapicerką na kieszeni wyklejoną skórą ale to mozna było by zmienic. Jakby ktos kiedys natrafił na taką kieszeń od anglika to moze podzielic się ta informacją ze mna jezeli sam nie bedzie taką zainteresowany ;).
Mam fajne głosniki jak dla mnie Blaupunkt`a ale 13cm (model AL 130) srednica i zastanawiam się czy ich jakoś nie zamontować w kieszeni w drzwiach.
EDIT:
Mam juz jeden , bo drugi widzę załatwiony został przez kota i podziurawiony pasurami jest cały :/ , ale zamontuje ten cały nie uszkodzony w drzwiach kierowcy cobym ciut lepszy dzwięk miał z tej strony , a z drugiej moze byc ori głosnik :D
EDIT:
Widziałem kilka dni temu na tablica.pl boczki drzwiowe od multivana , jeden boczek byl z zamykaną klapka i co ciekawe boczki były od anglika rozebranego na częsci. Klapka zamykana była w prawym boczku , czyli dla nas w boczku od pasazera. Jak napisałem do gościa czy ma ten boczek bo sprzedawal osobno jeden i drugi to niestety juz nie ma.... Sprzedal go za 60zł wiec cena dobra w/g mnie , boczek co prawda z częscią tapicerowana w czarnej skórze łącznie z tapicerką na kieszeni wyklejoną skórą ale to mozna było by zmienic. Jakby ktos kiedys natrafił na taką kieszeń od anglika to moze podzielic się ta informacją ze mna jezeli sam nie bedzie taką zainteresowany ;).
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nikt mi nie odpisze jak nie napisze post pod postem bo nikt tu nie zaglądanie , więc napisze jeszcze raz ;)
EDIT:
Widziałem kilka dni temu na tablica.pl boczki drzwiowe od multivana , jeden boczek byl z zamykaną klapka i co ciekawe boczki były od anglika rozebranego na częsci. Klapka zamykana była w prawym boczku , czyli dla nas w boczku od pasazera (wrzuciłbym link do aukcji ale gosc po moim zainteresowaniu wykasował fotki tego boczka i został mu lewy z otwartą kieszenia tylko na aukcji ) . Jak napisałem do gościa czy ma ten boczek bo sprzedawal osobno jeden i drugi to niestety juz nie ma.... Sprzedal go za 60zł wiec cena dobra w/g mnie , boczek co prawda z częscią tapicerowana w czarnej skórze łącznie z tapicerką na kieszeni wyklejoną skórą ale to mozna było by zmienic. Jakby ktos kiedys natrafił na taką kieszeń od anglika to moze podzielic się ta informacją ze mna jezeli sam nie bedzie taką zainteresowany .
EDIT:
Widziałem kilka dni temu na tablica.pl boczki drzwiowe od multivana , jeden boczek byl z zamykaną klapka i co ciekawe boczki były od anglika rozebranego na częsci. Klapka zamykana była w prawym boczku , czyli dla nas w boczku od pasazera (wrzuciłbym link do aukcji ale gosc po moim zainteresowaniu wykasował fotki tego boczka i został mu lewy z otwartą kieszenia tylko na aukcji ) . Jak napisałem do gościa czy ma ten boczek bo sprzedawal osobno jeden i drugi to niestety juz nie ma.... Sprzedal go za 60zł wiec cena dobra w/g mnie , boczek co prawda z częscią tapicerowana w czarnej skórze łącznie z tapicerką na kieszeni wyklejoną skórą ale to mozna było by zmienic. Jakby ktos kiedys natrafił na taką kieszeń od anglika to moze podzielic się ta informacją ze mna jezeli sam nie bedzie taką zainteresowany .
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Mam takie pytanko ...czy do kieszeni już zamontowanych można dołożyć samą ta klapkę zamontować czy kieszeń jest inna i trzeba z całą kieszenią wymieniać.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Z całą kieszenią musisz, bo klapka jest przymocowana właśnie do kieszeni.