Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie
Ma pytanie , nie chce mi się demontować tapicerek w aucie i sprawdzac a moze ktoś juz demontował i wie , a napewno ktos to robił. Otóż czy kieszenie w drzwiach są przykręcane do całego boczka czy zgrzewane lub klejone jakos ?? Rozum podpowiada mi ze raczej skręcane ale wolę sie upewnic.
Drugie pytanie , to zakupiłem takie oto boczki na drzwi
http://allegro.pl/tapicerka-boczek-praw ... 53456.html
Jak jest z tą kieszenią zamykaną w lewej tapicerce , podejrzewam jest na zawiasach , czy zawiasy ma mocowane do boczka drzwiowego czy moze do kieszeni ?? Czy jest mozliwosc przelozenia samej kieszeni do drugiego boczku tego co mam w aucie. U mnie boczki są w stanie idealnym więc chciałbym aby pozostały , potrzebuje kieszeni z otworami na głosniki czego nie mam w swoich w aucie i dlatego myslalem nad przelozeniem samych kieszeni ale skoro juz kupiłem z zamykaną kieszenią to chaiałbym i ją zamontowac :). Boczki udalo mi się kupic kompletne z głosnikami , pewnie głosniki za wiekich lotów nie będą ale napewno lepiej bedzie gralo radio w aucie jak bedą głosniki w drzwiach jeszcze niz tylko z tyłu pod siedzeniem i z piszczkami na podszybiu. No ale to nie temat o glosnikach tylko własnie o tym czy same kieszenie mogę przełozyc , dokładnie to kieszeń zamykaną z lewej tapicerki i prawą otwartą z prawej tapicerki do moich boczków gdzie mam oryginalnie kieszenie z lewej i prawej strony ale zwykłe bez miejsc na glośniki , czyli pełne.
Boczków jeszcze nie mam u siebie wiec nie mam tego jak sprawdzić ale wolałbym siejuz przygotowac na to co mnie czeka ;).
Może ma ktoś foto tej otwieranej kieszeni jak wygląda to po otwarciu ??
z góry dzięki za wszelką pomoc
Drugie pytanie , to zakupiłem takie oto boczki na drzwi
http://allegro.pl/tapicerka-boczek-praw ... 53456.html
Jak jest z tą kieszenią zamykaną w lewej tapicerce , podejrzewam jest na zawiasach , czy zawiasy ma mocowane do boczka drzwiowego czy moze do kieszeni ?? Czy jest mozliwosc przelozenia samej kieszeni do drugiego boczku tego co mam w aucie. U mnie boczki są w stanie idealnym więc chciałbym aby pozostały , potrzebuje kieszeni z otworami na głosniki czego nie mam w swoich w aucie i dlatego myslalem nad przelozeniem samych kieszeni ale skoro juz kupiłem z zamykaną kieszenią to chaiałbym i ją zamontowac :). Boczki udalo mi się kupic kompletne z głosnikami , pewnie głosniki za wiekich lotów nie będą ale napewno lepiej bedzie gralo radio w aucie jak bedą głosniki w drzwiach jeszcze niz tylko z tyłu pod siedzeniem i z piszczkami na podszybiu. No ale to nie temat o glosnikach tylko własnie o tym czy same kieszenie mogę przełozyc , dokładnie to kieszeń zamykaną z lewej tapicerki i prawą otwartą z prawej tapicerki do moich boczków gdzie mam oryginalnie kieszenie z lewej i prawej strony ale zwykłe bez miejsc na glośniki , czyli pełne.
Boczków jeszcze nie mam u siebie wiec nie mam tego jak sprawdzić ale wolałbym siejuz przygotowac na to co mnie czeka ;).
Może ma ktoś foto tej otwieranej kieszeni jak wygląda to po otwarciu ??
z góry dzięki za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 9:33 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Re: Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - mocowane kieszeni
Boczki są przykręcane na wkręty ....takie trochę aj do drewna z grubym gwintem ..
Największy problem to tak ustawić kieszeń aby potem dobrze wkręcić wkręt innych komplikacji nie ma ...
Największy problem to tak ustawić kieszeń aby potem dobrze wkręcić wkręt innych komplikacji nie ma ...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czyli tak jak sądziłem , dzięki za odpowiedz Chmielik :).
Jezszcze nurtuje mnie to drugie pytanie jakby ktoś mogł pomóc , czyli jak jest ta zamykana klapka mocowana , czy na zawiasach do samej kieszeni i jak odkręce kieszeń to z klapką czy do samego boczka i jak odkręce kieszeń to i tak bede musial klapke osobno odczepic od boczka ??
Jezszcze nurtuje mnie to drugie pytanie jakby ktoś mogł pomóc , czyli jak jest ta zamykana klapka mocowana , czy na zawiasach do samej kieszeni i jak odkręce kieszeń to z klapką czy do samego boczka i jak odkręce kieszeń to i tak bede musial klapke osobno odczepic od boczka ??
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Nie pomogę ci bo ja nie mam klapki na kieszeni
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
musiałbym zajść na parking po robocie bo ja takie coś posiadam, a nigdy nie analizowałem
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Sterciu klapka mocowana jest do kieszeni
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Oki , dzięki panowie za pomoc , czyli wychodzi na to ze bede mógł boczki zostawić swoje tylko kieszenie przełozyc.
Jeszcze myslałem sam materiał przełyc do tych boczków co kupilem z moich boczków ale materiał chyba jest na jakimś plastyku i z tym plastykiem od tylu zgrzany o ile dobrze na fotkach z innych aukcji zauwazylem. Wsumie te boczki co kupiłem nie maja otworów na korbki , a moje maja ale zaslepione zaślepkami i takie bez zaslepek i otworów bardziej mi się widzą... ale to szczegól wsumie jest tez więc mniej istotny. Zobacze w jakim będą stanie jak dotrą do mnie , ale chyba po foto widzę ze w troche gorszym jak moje obecne więc chyba tylko kieszenie przeloze.
Jeszcze myslałem sam materiał przełyc do tych boczków co kupilem z moich boczków ale materiał chyba jest na jakimś plastyku i z tym plastykiem od tylu zgrzany o ile dobrze na fotkach z innych aukcji zauwazylem. Wsumie te boczki co kupiłem nie maja otworów na korbki , a moje maja ale zaslepione zaślepkami i takie bez zaslepek i otworów bardziej mi się widzą... ale to szczegól wsumie jest tez więc mniej istotny. Zobacze w jakim będą stanie jak dotrą do mnie , ale chyba po foto widzę ze w troche gorszym jak moje obecne więc chyba tylko kieszenie przeloze.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
O rzesz Ty ;-)))) A też się przymierzałem do tych boczków. Uprzedziłeś mnie, tyle, że u mnie by nie weszło z prawej strony, bo mam ławkę 2-osobową. Jak zostanie Ci Twoja prawa kieszeń i boczek to daj znać, może się jakoś dogadamy, oki? Będę chyba przycinał kieszeń i okleję ją materiałem.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
stercciu - w poszyciu tapicerki masz przygotowane miejsca pod wkręty - jak zdemontujesz swoją tapicerkę i przymierzysz zdemontowane kieszenie to się zorientujesz o co chodzi - wystarczy otwory porobić i przykręcasz.
Co do tapicerki - są na plastikowych kołkach które następnie są zgrzewane. Jak rozwiercisz zgrzewy to można je zdjąć i w ich miejsce wkleić swoją starą tapicerkę. Na przykład klejem do szyb bo mocno trzyma.
Co do tapicerki - są na plastikowych kołkach które następnie są zgrzewane. Jak rozwiercisz zgrzewy to można je zdjąć i w ich miejsce wkleić swoją starą tapicerkę. Na przykład klejem do szyb bo mocno trzyma.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
hehe... trzeba było brac <53> one juz od jakiegoś czasu wisiały na allegro więc się spytałem wkońcu sprzedajacego czy to aby napewno dwa boczki w tej cenie czy jeden i czy klamki wchodzą w skład czy nie bo w niebieskim t4 kumpla juz zdązyl ulamac klamkę jedna więc jak znalazł klamki dla niego. Sprzedajacy mi odpisał ze dwa boczki z klamkami , głosnikami i tym co tam jeszcze widać , tylko bez kluczuka do schowka więc zdecydowałem sie wkońcu na nie <38> . Wada taka ze nie maja jednej maskownicy głosnika.tommly pisze:O rzesz Ty ;-)))) A też się przymierzałem do tych boczków. Uprzedziłeś mnie, tyle, że u mnie by nie weszło z prawej strony, bo mam ławkę 2-osobową. Jak zostanie Ci Twoja prawa kieszeń i boczek to daj znać, może się jakoś dogadamy, oki? Będę chyba przycinał kieszeń i okleję ją materiałem.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Górna tapicerka, tak jak powiedział NOTRI jest zgrzana i potem można spokojnie klejem na gorąco przykleić w tym miejscu (jak nie uszkodzisz za bardzo zgrzewów - zostają takie fajowe kołeczki, można nawet spinkami do wygłuszenia komory silnika), ale na dole na kieszeni, to materiał jest już chyba przyklejony ;-) Wiem, bo u siebie oklejałem.
..."hehe... trzeba było brac"... <up> - spoko spoko, będę miał i ja takie <01>
..."hehe... trzeba było brac"... <up> - spoko spoko, będę miał i ja takie <01>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tzn ja mam kieszenie u siebie tylko ze bez miejsc na głosniki więc z tego co wyczytałem i co napisał chmielik to odkręcam od tapicerki moje stare kieszenie i przykręcam drugie z miejscem montazowym na głosniki. Tylko czy w boczku bede musiał ciąc dziurę na głosnik pod kieszenią czy nie , to teraz mnie zaczeło zastanawiać. Podejrzewam ze skoro mam boczek z kieszeniami bez miejsc montazowych na głosniki to i w razie czego nie mam otworów na głosnik w boczku pod kieszenią jezeli byłyby takie potrzebne. Boczki moje są w stanie b.dobrym więc chyba tylko same kieszenie przełoze i nie bede kombinował z materiałem u góry. A ze jak szukałem boczków z kieszeniami pod głosniki i z zamykaną kieszenią to jak juz udało mi się takie zakupić to chciałbym aby ta zamykana kieszeń była u mnie w aucie tez ;).notri pisze:stercciu - w poszyciu tapicerki masz przygotowane miejsca pod wkręty - jak zdemontujesz swoją tapicerkę i przymierzysz zdemontowane kieszenie to się zorientujesz o co chodzi - wystarczy otwory porobić i przykręcasz.
Tommly , materiał który jest na kieszeni to mnie akurat nie interesuje , jak jest na kieszeniach z tych nowych boczków to niech będzie bo u mnie na moich kieszeniach nie ma takiego materiału więc odklejać go nie bede , najwyzej wypiore na ile sie da. Zresztą nie widziałem jeszcze kieszeni pelnych bez miejsca na glosniki z materiałem.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Zgadza się Sterciu, też nie widziałem pełnych kieszeni z materiałem bez głośników <wink>Sterciu pisze:Tzn ja mam kieszenie u siebie tylko ze bez miejsc na głosniki więc z tego co wyczytałem i co napisał chmielik to odkręcam od tapicerki moje stare kieszenie i przykręcam drugie z miejscem montazowym na głosniki. Tylko czy w boczku bede musiał ciąc dziurę na głosnik pod kieszenią czy nie , to teraz mnie zaczeło zastanawiać. Podejrzewam ze skoro mam boczek z kieszeniami bez miejsc montazowych na głosniki to i w razie czego nie mam otworów na głosnik w boczku pod kieszenią jezeli byłyby takie potrzebne. Boczki moje są w stanie b.dobrym więc chyba tylko same kieszenie przełoze i nie bede kombinował z materiałem u góry. A ze jak szukałem boczków z kieszeniami pod głosniki i z zamykaną kieszenią to jak juz udało mi się takie zakupić to chciałbym aby ta zamykana kieszeń była u mnie w aucie tez ;).notri pisze:stercciu - w poszyciu tapicerki masz przygotowane miejsca pod wkręty - jak zdemontujesz swoją tapicerkę i przymierzysz zdemontowane kieszenie to się zorientujesz o co chodzi - wystarczy otwory porobić i przykręcasz.
Tommly , materiał który jest na kieszeni to mnie akurat nie interesuje , jak jest na kieszeniach z tych nowych boczków to niech będzie bo u mnie na moich kieszeniach nie ma takiego materiału więc odklejać go nie bede , najwyzej wypiore na ile sie da. Zresztą nie widziałem jeszcze kieszeni pelnych bez miejsca na glosniki z materiałem.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Moje boczki wyglądają dokładnie tak i zamiast obecnych kieszeni na foto własnie chce kieszenie z miejscem na głosniki.
Pozatym sprawdziłem przed chwilą , odepchalem troche boczek od kieszeni , dał sie ugiąc i nie widać otworu pod kieszenią na głosnik wycietego. Podejrzewam głosnik głeboko wchodzi więc musi byc otwor w takim boczku pod kieszenia wycięty i tak , więc cięcie w razie czego mnie czeka i tak.
http://img836.imageshack.us/img836/6326/p1020851t.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/8468/p1020852k.jpg
No ale nic , przyjdą boczki to będe kombinował bo pewnie nie pozwolę im aby długo leżały nie zamontowane w aucie , wtedy opisze co i jak , oraz jak poszedł montaz ;). Najwyzej jakis czas bede bez jednej maskownicy głosnika mial kieszeń.
Pozatym sprawdziłem przed chwilą , odepchalem troche boczek od kieszeni , dał sie ugiąc i nie widać otworu pod kieszenią na głosnik wycietego. Podejrzewam głosnik głeboko wchodzi więc musi byc otwor w takim boczku pod kieszenia wycięty i tak , więc cięcie w razie czego mnie czeka i tak.
http://img836.imageshack.us/img836/6326/p1020851t.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/8468/p1020852k.jpg
No ale nic , przyjdą boczki to będe kombinował bo pewnie nie pozwolę im aby długo leżały nie zamontowane w aucie , wtedy opisze co i jak , oraz jak poszedł montaz ;). Najwyzej jakis czas bede bez jednej maskownicy głosnika mial kieszeń.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Też miałem je na oku, bo kiedyś notri podesłał mi linka do nich, ale cóż... wydawały mi się nieco styrane.tommly pisze:O rzesz Ty ;-)))) A też się przymierzałem do tych boczków. Uprzedziłeś mnie, ....
Poza tym może gdzieś w okolicy upoluję takie, bo jak widzę w tym temacie więcej jest potrzebujących niż oferujących :D
Mam nadzieję, że zrobisz jakąś relację z wymiany, bo niby teorię mam już opanowaną ale chętnie skorzystam z twoich doświadczeń - jak już kupiłeś pierwszy to walcz z przekładką i ostrzeż następców przed ewentualnymi błędami.
Dla mnie nie jest to jakaś sprawa najwyższej wagi, ale też będę robił u siebie taki zabieg. Na razie kompletuję potrzebne materiały.
Napisz jeszcze, czy te boczki które kupiłeś są z wygłuszeniem czy bez?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Rafflex , tez wydają mi się troche styrane , ale kieszenie same jak zaadoptuje to nie bedzie tak zle. Pozatym za takie w idealnym stanie to wołaja sobie zwykle koło 300zł za sztuke , a to troche przesada :/.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, 16:32 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Sterciu, co do cen na Alle..., to można by książkę napisać... dlatego poluję po okolicy na takie boczki, bo na zdjęciu to wszystko ładnie wygląda, a po otwarciu przesyłki to się okazuje, że tu dziurka, tam pęknięcie, to to ułamane - zwłaszcza w plastikach.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Damy rade , jak mi się nie spodobaja to sie je sprzeda , akurat z tym nie ma problemu. To dośc chodliwy towar jak zauwazyłem na allegro, zwłaszcza te z zamykaną kieszenią ;) .
A czy wygłuszenie jest.... nie mam pojęcia , na tym akurat mi nie zalezy bo w moich boczkach jest wygłuszenie.
Nie takie rzeczy sie robiło ;) , akurat to jezeli przykręcane jest to prościzna. W niektórych autach kieszenie w boczkach są zgrzewane lub klejone i wtedy jest problem juz. Ja szukalem takich aby mozna było głosniki zamontować w drzwi bo pomimo ze audiofilem nie jestem to jednak denerwuje mnie rozłozenie głosników w moim aucie. Mam dwa na podszybiu , jakies piszczalki i dwa z tyłu w zabudowie pod siedzeniem.rafflex pisze:
Mam nadzieję, że zrobisz jakąś relację z wymiany, bo niby teorię mam już opanowaną ale chętnie skorzystam z twoich doświadczeń - jak już kupiłeś pierwszy to walcz z przekładką i ostrzeż następców przed ewentualnymi błędami.
Dla mnie nie jest to jakaś sprawa najwyższej wagi, ale też będę robił u siebie taki zabieg. Na razie kompletuję potrzebne materiały.
A czy wygłuszenie jest.... nie mam pojęcia , na tym akurat mi nie zalezy bo w moich boczkach jest wygłuszenie.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W tych kieszeniach co masz obecnie nie ma jednej rzeczy która jest w tych które kupiłeś. W miejscu gdzie wkładasz głośnik do otworu montażowego oryginalnie są trzy śruby którymi przykręcasz tapicerkę do poszycia drzwi. W poszyciu drzwi masz specjalne wycięcia do założenia blaszek w które wkręcasz te wkręty. Masz to pokazane na wikiSterciu pisze:...... odepchalem troche boczek od kieszeni , dał sie ugiąc i nie widać otworu pod kieszenią na głosnik wycietego. Podejrzewam głosnik głeboko wchodzi więc musi byc otwor w takim boczku pod kieszenia wycięty i tak , więc cięcie w razie czego mnie czeka i tak.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wiem , u mnie w drzwiach są jakies blaszki załozone w tych miejscach więc sądze ze to do montazu głosników :).notri pisze:W tych kieszeniach co masz obecnie nie ma jednej rzeczy która jest w tych które kupiłeś. W miejscu gdzie wkładasz głośnik do otworu montażowego oryginalnie są trzy śruby którymi przykręcasz tapicerkę do poszycia drzwi. W poszyciu drzwi masz specjalne wycięcia do założenia blaszek w które wkręcasz te wkręty. Masz to pokazane na wikiSterciu pisze:...... odepchalem troche boczek od kieszeni , dał sie ugiąc i nie widać otworu pod kieszenią na głosnik wycietego. Podejrzewam głosnik głeboko wchodzi więc musi byc otwor w takim boczku pod kieszenia wycięty i tak , więc cięcie w razie czego mnie czeka i tak.
Dziś do mnie przyszły boczki , kieszenie mozna spokojnie odkręcic , tak jak koledzy pisali klapka w kieszeni kierowcy jest przymocowana do kieszeni a nie do boczku. Boczki... stan ich... no idealne nie są , naszczescie kieszenie nie sa poniszczone a o to mi najbardziej chodziło. Jedynie materiał w prawej kieszeni jest popalony bo ktoś chyba w poblizu jej ciął coś szlifierka i odpryski troche popaliły ten material , jak i na cały boczku prawym jest nalot rdzawy od opiłków. Jednak cała reszta kieszeni jest ok , material podejrzewam mozna wymienic to moze kiedys się to zrobi. Pózniej zarzuce foto samych kieszeni.
EDIT:
Wygląda to tak po odkręceniu :
W starym boczku musiałem wyciac otwór na mocowanie głośnika , naszczescie wszystko od tyłu boczka jest zaznaczone jak ma iśc otówr , dodatkowo dwa okrągłe duze otwory trzeba zrobic i tez są odznaczone. Przy kieszeni bez głosników są inaczej otwory w boczku powiercone ale spokojnie mozna nowe nawiercić i tez sa odznaczone w którym miejscu powinny być. Stare otwory ze starej kieszeni nie przeszkadzają ze będa bo wszystko zakrywa kieszeń. Niestety jakby ktoś chciał odwrotnie zrobic , do boczkow z kieszeniami pod głosniki załozyc kieszenie bez głosnikow to juz nie da rady poniewaz kieszenie są "w środku" czyli tam gdzie się wrzuca manele są dluzsze i wtedy nie zakrywają wycietej dziury na mocowanie głosnika co ponizej na foto tez widać.
http://images36.fotosik.pl/380/5d70b66a5ad83750med.jpg
http://images33.fotosik.pl/564/dc0834b9363725f7med.jpg
http://images37.fotosik.pl/1963/e278ce4c00b1b31fmed.jpg
Do kieszeni z głosnikami trzeba takie otwory wyciąc jak wspominalem powyzej , w boczkach które maja kieszenie ale bez głosników tych otowór nie ma.
http://images36.fotosik.pl/380/0070612633db3533med.jpg
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie
Tak wygląda po przekładce samej kieszeni , boczek został stary , przy okazji demontazu boczek zostal dokładnie umyty i częsc welurowa wyprana bo juz brązowa była , teraz zrobiła sie szara po praniu :D. Niestety przy demontazu w prawym boczku nie obeszlo sie bez złamania dwóch zaczepów dolnych , co ciekawsze wiedziałem doskonale jak się boczek demontuje bo jzu demontowałem a i tak połamałem :/.
http://images38.fotosik.pl/1948/a2b4dfcfecf26431med.jpg
http://images49.fotosik.pl/1800/154961856673b520med.jpg
Tak wygląda oryginalnie wyciety otwór , wcześniej kilka fotek temu to byl wycinany w moim boczku otwór , łatwo siewycina , ja wycinalem wiertarką , wiertło cieło jak masło ten boczek.
http://images43.fotosik.pl/1736/f931a989d9e34dcfmed.jpg
Od tyłu otwory poznaczone są takimi okraglymi odlewami , nie wszystkie odlewy były nawiercone , do kieszeni bez głonika niektóre były inne niz te które trzeba było nawiercic do kieszeni z głosnikiem.
http://images47.fotosik.pl/1721/efde6a1a425bd067med.jpg
A tu tak jak pisalem , boczek w którym była kieszeń z glosnikiem juz nie podejdzie nam do kieszeni bez głosnika , widac takie oto dziury. Takze jakby ktoś chciał w tą strone kombinować to aby nawet nie próbował bo nie ma sensu.
http://images33.fotosik.pl/564/65f7577b9d0a5f2amed.jpg
http://images37.fotosik.pl/1963/cd604e1a58823291med.jpg
Sorki za linki a nie fotki ale nie chciały mi fotki przejsc na forum wiec wkleiłem linki do nich.
Teraz zostały mi osobno kieszenie bez miejsc na głosniki jakby ktoś chciał i boczki z welurem ale znów pod kieszenie z głosnikami.
Teraz jeszcze pytanie kolejne...
Czy ktoś wyciągal wkladkę z klapki tej zamykanej kieszeni ??? Oczywiście jak nie trudno sie domyslić chciałbym wkładke dorobic sobie pod swoj klucz bo teraz zamek jest ale klucza do niej nie mam...
http://images38.fotosik.pl/1948/a2b4dfcfecf26431med.jpg
http://images49.fotosik.pl/1800/154961856673b520med.jpg
Tak wygląda oryginalnie wyciety otwór , wcześniej kilka fotek temu to byl wycinany w moim boczku otwór , łatwo siewycina , ja wycinalem wiertarką , wiertło cieło jak masło ten boczek.
http://images43.fotosik.pl/1736/f931a989d9e34dcfmed.jpg
Od tyłu otwory poznaczone są takimi okraglymi odlewami , nie wszystkie odlewy były nawiercone , do kieszeni bez głonika niektóre były inne niz te które trzeba było nawiercic do kieszeni z głosnikiem.
http://images47.fotosik.pl/1721/efde6a1a425bd067med.jpg
A tu tak jak pisalem , boczek w którym była kieszeń z glosnikiem juz nie podejdzie nam do kieszeni bez głosnika , widac takie oto dziury. Takze jakby ktoś chciał w tą strone kombinować to aby nawet nie próbował bo nie ma sensu.
http://images33.fotosik.pl/564/65f7577b9d0a5f2amed.jpg
http://images37.fotosik.pl/1963/cd604e1a58823291med.jpg
Sorki za linki a nie fotki ale nie chciały mi fotki przejsc na forum wiec wkleiłem linki do nich.
Teraz zostały mi osobno kieszenie bez miejsc na głosniki jakby ktoś chciał i boczki z welurem ale znów pod kieszenie z głosnikami.
Teraz jeszcze pytanie kolejne...
Czy ktoś wyciągal wkladkę z klapki tej zamykanej kieszeni ??? Oczywiście jak nie trudno sie domyslić chciałbym wkładke dorobic sobie pod swoj klucz bo teraz zamek jest ale klucza do niej nie mam...
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 9:32 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
dokładnieSterciu pisze:Wiem , u mnie w drzwiach są jakies blaszki załozone w tych miejscach więc sądze ze to do montazu głosników :).
Sterciu - dostałeś z klamkami czy bez ????
zrób sterciu zdjęcie tych co kupiłeś i tego starego na jednym zdjęciu z widokiem tych mocowań - będzie widać różnicę
Ostatnio zmieniony 15 lut 2013, 20:03 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak boczki przyszły z klamkami , z racji ze ja juz miałem klamki chromowane załozne 1,5 roku temu więc te klamki powędrowały do kumpla do jego niebieskiego t4. Dziś klamki załozyliśmy odrazu w niebieskim :). Jakośc wykonania moich chińskich klamek chromowanych pozostawia wiele do zyczenia , te widac był oryginał bo duzo lepiej wykonane klamki sa , tzn nie mają ostrych krawędzi tak jak u mnie , wszystko zaokrąglone ładnie. Niestety chrom na klamkach tez nie omieszkal sie sile czasu i strasznie porysowane są.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
kurde kupił bym je - z lewą mam problem bo też mam zamienniki
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zrobie jak bede demontował boczki do podłączenia głosników , bo musze teraz zrobic instalacje do głosników w wolnej chwili... Choc mam jakąs instalacje zakończoną kostką w instalacji w drzwiach niewykorzystaną , tak jakby idealnie pasowała długością pod głosnik , to nie wiem gdzie to idzie więc zrobie sobie nową instalacje do tych głosników.notri pisze:
zrób sterciu zdjęcie tych co kupiłeś i tego starego na jednym zdjęciu z widokiem tych mocowań - będzie widać różnicę
Wtedy zdemontuje osłone i zrobie foto , bo w tej osłonie tez mam dwa zaczepy nadłamane juz więc wole nie demontować tej maskownicy za często jak nie trzeba bo sie do reszty odłamią i bede dwóch szukał maskownic zamiast jednej :P.
Ponawiam jeszcze raz pytanie , może ktoś juz to u siebie robił lub chociaz demontował....
Klapka wygląda mi na nie rozbieralną , chyba klejona jest z dwoch częsci , jak sie dobrac do tej wkładki aby ja wyciągnąc , może ktos bedzie wiedział ?? :)
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ponawiam prośbę STERCIA, czy można jakoś wyciągnąć wkładkę z klapki kieszeni? Też mnie to czeka najprawdopodobniej ;-)))Sterciu pisze:Czy ktoś wyciągal wkladkę z klapki tej zamykanej kieszeni ??? Oczywiście jak nie trudno sie domyslić chciałbym wkładke dorobic sobie pod swoj klucz bo teraz zamek jest ale klucza do niej nie mam...
Klapka wygląda mi na nie rozbieralną , chyba klejona jest z dwoch częsci , jak sie dobrac do tej wkładki aby ja wyciągnąc , może ktos bedzie wiedział ?? :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A gdzie ma iść - z tyłu radia się Sterciu kończy - pewnie kable masz poodcinane bo fabrycznie kończy się kostką w oryginalne radio. Ja miałem to samo z tym że jak kupiłem auto to zostały tylko wysokotonowe i zostały mi oryginalne przewody.Sterciu pisze:... Choc mam jakąs instalacje zakończoną kostką w instalacji w drzwiach niewykorzystaną , tak jakby idealnie pasowała długością pod głosnik , to nie wiem gdzie to idzie więc zrobie sobie nową instalacje do tych głosników.
Ja lubię mieć porządek w aucie i w kablach też więc nie wiele się męcząc wywaliłem tą wiązkę i puściłem całą nową.
Jak będziesz kupował kable to kup sobie m-ki Adam Hall http://allegro.pl/przewod-glosnikowy-ad ... 61464.html
Na marginesie jak będziesz zamierzał podłączać jakiś wzmacniacz to możemy wymianę zrobić - wyślę Ci kable do wzmacniacza a ja wezmę od Ciebie te osłony głośnika co kupiłeś ( dam je do zabudowy w holenderce bo teraz mam czarne jakieś )
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
do drzwi przednich będę ciągnął nowe kable pod głośniki
pytanie ile trzeba metrów aby to sensownie ułożyc od radia do głośników?
pytanie ile trzeba metrów aby to sensownie ułożyc od radia do głośników?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A własnie Notri ze nie idą do radia , wiązka z drzwi idzie w słupek gdzie jest kostka. Z drugiej strony kostki juz kable nie wychodzą dalej do wnetrza auta. Te piny są pominięte w kostce. Poprostu wiązki w drzwiach mam w aucie juz chyba pod wszystko co mogło iśc w drzwi , a dalej z racji ze auto nie miało głosników w drzwiach to instalacji nie ma.
Co do wzmacniacza to az na tyle nie slucham radia aby był mi potrzebny ;). A z osłonami to zobaczymy , bo jak nie kupie w rozsądnej kasie takich jak potrzebuje to przykręce tą co kupilem na dwa małe wkręciki.
Kenobi , jak bede ciągnął kable to Ci napisze ile trzeba było :).
Co do wzmacniacza to az na tyle nie slucham radia aby był mi potrzebny ;). A z osłonami to zobaczymy , bo jak nie kupie w rozsądnej kasie takich jak potrzebuje to przykręce tą co kupilem na dwa małe wkręciki.
Kenobi , jak bede ciągnął kable to Ci napisze ile trzeba było :).
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ile metrów to ja już nie nie pamiętam - ale te co podałem wyżej są warte swojej ceny. Myślę jednak że cztery metry to i tak z zapasem będą.