moj nowy nabytek zdobyty w sylwestra vw caravella 2.5ben
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: vw t4
- Kontakt:
moj nowy nabytek zdobyty w sylwestra vw caravella 2.5ben
chcialbym sie pochwalic moim nowym nabytkiem vw caravella syncro 2,5 benz.
https://picasaweb.google.com/1135493047 ... 7430004274
autko idzie jak rakieta :) przejechalem sie autem 50 km troche go przepalilem i to co zaobserwowalem to ze cos na piatym biegu szumi po wrzuceniu 5. Ogolnie zbiera sie jak wsciekla... Chcialbym zrobic serwis tego auta zeby ktos jakis spec go przejrzal ktory zna sie na tym typie co trzeba ewentulanie wymienic... aaaa i troche autem buja ale wydaje mi sie ze to tylnie aumory siedza.... Czy moglbyscie mi polecic kogos kto moglby we WROCLAWIU to zobaczyc i sprawdzic. I jeszcze jedna jakis sklep z czesciami tani gdzie moglbym zamowic czesci do niego
https://picasaweb.google.com/1135493047 ... 7430004274
autko idzie jak rakieta :) przejechalem sie autem 50 km troche go przepalilem i to co zaobserwowalem to ze cos na piatym biegu szumi po wrzuceniu 5. Ogolnie zbiera sie jak wsciekla... Chcialbym zrobic serwis tego auta zeby ktos jakis spec go przejrzal ktory zna sie na tym typie co trzeba ewentulanie wymienic... aaaa i troche autem buja ale wydaje mi sie ze to tylnie aumory siedza.... Czy moglbyscie mi polecic kogos kto moglby we WROCLAWIU to zobaczyc i sprawdzic. I jeszcze jedna jakis sklep z czesciami tani gdzie moglbym zamowic czesci do niego
-
Wojti
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: moj nowy nabytek zdobyty w sylwestra vw caravella 2.5ben
Bardzo zacne <vw> T4. Bezawaryjnej jazdy. <england>
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
dzieki mam taka nadzieje
dlatego szukam kogos kto to obejrzy dobrym okiem+
dlatego szukam kogos kto to obejrzy dobrym okiem+
-
Bartek86
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
To auto jest z mojego miasta , sprzedawcy nie darze zaufaniem , słyną z kombinatorstawa dużo robią bitych aut , auto dużo czasu się marnowało w krzakach . Pamiętam że słyszałem że ma uszkodzoną skrzynie lub miało automata już nie pamietam czy synchro automat bo spokojnie stało kilka lat nie używane , i kiedyś jako takie było wystawiane do sprzedania
-
czarny1x1x
kolega powinien podać vin i zaraz mu się sprawdzi czy to był automat ,ale mnie się tak coś zdaję że może być po jakimś modzeniu .jak tanio kupiony troszkę dołoży i będzie śmigał
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Było to dawno wiec moge nie pamiętać ale napewno auto ok 6-7 lat do tyły rejestrowane ,trochę jezdziło a potem je widziałem w krzakach kilka razy było wystawione jako z uszkodzoną skrzynią w cenie dość kosmicznej wiec nadal stało . Teraz sie nim zainteresowali i przy odpowiedniej cenie poszło . Zaleta że jest to oryginał.ale Podejżewam ze miało jakies przygody wypadkowe
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
z tego co ogladalismy to nie bardzo widac zeby bylo walone. bo raz ze ma te rozne spojlery z firmy abt wiec
watpie wydaliby kupe kasy na jej zrobienie
watpie wydaliby kupe kasy na jej zrobienie
-
czarny1x1x
No nie Koleżko nie tam zaraz walone! czy to nie przypadkiem automat przerobiony na manualną ,jeśli to zrobili to też nie katastrofa dość częsta operacja ,tylko co włożyli jaką skrzynię czy czasem nie jakiegoś trupa i teraz szumi
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Albo nie robili nic .Przy odpowiedniej cenie i pogodzie przeszło . Z tego co wiem to oni same bitki ściągają lub szroty wiec dlatego moje podejżenia . ale jak pamietam to od początku tak wyglądało wiec może byc nie bite .
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jesli chodzi o skrzynie to jak sie wrzuci piatke to cos slychac, ale nie ma tragedii. Wlasnie szukam kogos kto sie zna na tym zeby mi to przegladac co trzeba zrobic zeby bylo pikus i zebym mogl jechac w trase a nie ciagac lawetami. Bo tak to auto sie zbiera. Hmmm teraz z tymi krzakami co powiedziales to mam zaka
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Niestety krzaki to prawda zawsze mi go było żal że takie auto sie marnuje Wczesniejsze numery to FZA ..X
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
no wlasnie jest najklejka fza na szybie a teraz jest DLA czy cos takiego
witam auto ma skrzynie manula i kupilem go w legnicy... my sie przejechalismy ty autem i ciagnie dobrze jak na sowje lata
no coz trzeba co nieco przy nim porobic
wilu8 pisze:To auto jest z mojego miasta , sprzedawcy nie darze zaufaniem , słyną z kombinatorstawa dużo robią bitych aut , auto dużo czasu się marnowało w krzakach . Pamiętam że słyszałem że ma uszkodzoną skrzynie lub miało automata już nie pamietam czy synchro automat bo spokojnie stało kilka lat nie używane , i kiedyś jako takie było wystawiane do sprzedania
witam auto ma skrzynie manula i kupilem go w legnicy... my sie przejechalismy ty autem i ciagnie dobrze jak na sowje lata
no coz trzeba co nieco przy nim porobic
-
czarny1x1x
a zegary to nie z paskiem po automacie ? może tam mieli tylko miejsce aby zaparkować nie łam się. ja to dopiero złom zakupiłem ale będzie laleczka z pomocą chłopaków z forum wszystko się ogarnie .
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dokłądnie to jest duża rodzina i któryś się wziął jest tam taki młody co czesciami handluje i to zapewne on ci go sprzedał
Temat skrzyni to może być nie potrzebna historia bo to było dośc dawno wiec moge sie mylić
Temat skrzyni to może być nie potrzebna historia bo to było dośc dawno wiec moge sie mylić
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jakie zegary ???? no wlasnie ja tez chce zeby moj chodzil jak laleczka bo szkoda takiego okazu i takiego cacka zeby poszlo na zmarnowanie bo ludzie nie szanuja takich maszyn i nie dbaja. My prowadzimy renowacje ogow i karmmanow wiec sie serce kraja jak takie cos przychodzi ale jak wychodzi to kazdy ma bana i cieszy oko i tak chce zeby bylo z ta t4, zadnych kundli sztruclow itd sama przyjemnosc i mam nadzieje ze chlopaki z forum t4 pomoga
ten gosciu co mi sprzedawal to byl starszy gosc i wogle podjerzdamy tam a on w jakims kosciele mieszka zielonoswiatkowych czy jakos tak :)) co moge wywnioskowac przejechali sie zdalem sobie sprawe ze bedzie napewno cos do roboty oby silnik tylko chodzil. chce zeby to auto bylo technicznie wymoderowano pod kazdym wzgledem
wilu8 pisze:Dokłądnie to jest duża rodzina i któryś się wziął jest tam taki młody co czesciami handluje i to zapewne on ci go sprzedał
ten gosciu co mi sprzedawal to byl starszy gosc i wogle podjerzdamy tam a on w jakims kosciele mieszka zielonoswiatkowych czy jakos tak :)) co moge wywnioskowac przejechali sie zdalem sobie sprawe ze bedzie napewno cos do roboty oby silnik tylko chodzil. chce zeby to auto bylo technicznie wymoderowano pod kazdym wzgledem
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 16:51 przez slimak, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: wulgaryzmy, post pod postem
Powód: wulgaryzmy, post pod postem
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak dokładnie oni są ''Zieloni '' Wiec rodzina duża Kościół mają niedaleko mnie . Po za tym mają dośc duży warsztat na własne potrzeby dużo robią do niemiec gdzie mają duże kontakty
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=43&t=458wojass pisze:Czy moglbyscie mi polecic kogos kto moglby we WROCLAWIU to zobaczyc i sprawdzic. I jeszcze jedna jakis sklep z czesciami tani gdzie moglbym zamowic czesci do niego
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=43&t=5865
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... 88&start=0
-
czarny1x1x
na zegarach pasek od biegów wyświetlacz czy takie coś masz ? walnij fotkę i wszystko będzie jasne
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sądząc po twoim opisie to ze skrzynią nie było nic robione tylko odpowiednio cena niska i nie wspominanie o tym uśpiło czujność . Coś mi świta że kiedyś cena była pomiędzy 15 a 20 tyś za nie było to dość sporo jak na uszkodzenie skrzyni . Odstało swoje i teraz ma nowego właściciela , za mniejsze pieniądze jak nie jest rozszabrowane to świetna baza
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
ogolnie autko fajnie wyglada dzisiaj pralem cala tapicere i wszystkie dywany razem z siedzeniami :))) po umyciu na myjce
wyglada ciekawie i o wiele lepiej sie prezentuje. musze zrobic lekka polerke :) z tylu jest prysznic ze zbiornikiem przetwornica
z wyjscie na na 220:))) dodtatkowy akumulator po siedzeniem kierowcy wszystkie siedzenia sa w kaplecie webasto chodzi i wszystkie nawiewy. jedynie to doprowadzic technicznie wszyskie oleje w skrzyni bo chyba tam nikt nic nie sprawdzal, nie wiem jak tam w tym reduktorzy czy jak to sie nazywa w synchro czy tam jest olej. Silnik jakos nie wiem podlaczyc pod cos spradzic jakims miernikami itd musze sie udac do kogos od t4 i bedzie wtedy rakieta
wyglada ciekawie i o wiele lepiej sie prezentuje. musze zrobic lekka polerke :) z tylu jest prysznic ze zbiornikiem przetwornica
z wyjscie na na 220:))) dodtatkowy akumulator po siedzeniem kierowcy wszystkie siedzenia sa w kaplecie webasto chodzi i wszystkie nawiewy. jedynie to doprowadzic technicznie wszyskie oleje w skrzyni bo chyba tam nikt nic nie sprawdzal, nie wiem jak tam w tym reduktorzy czy jak to sie nazywa w synchro czy tam jest olej. Silnik jakos nie wiem podlaczyc pod cos spradzic jakims miernikami itd musze sie udac do kogos od t4 i bedzie wtedy rakieta
-
Ferbi
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Mixt
- Kontakt:
-
kupix
a widział ktoś syncro w automacie???
Auto ładne takie ''inne''. przydałoby się wiecej fotek
Auto ładne takie ''inne''. przydałoby się wiecej fotek
-
wojass
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
fotki beda moze jutro albo w tygodniu :)
-
MisiekVW
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle Assistance
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
widziałem nawet smigałem takim multik w 2.5 benzynie, trochę jest zmulony przez ten napęd, Właściciel mówił że dość konkretnie sobie łyka bryny kolo 17L przy spokojnej jeździe. Był do sprzedania na jesien w Katowicach ale wkońcu kupiliśmy syncro 2.5E na sekwencji 95r w manualu za 4,5tyś ( brakowało foteli z tyłu, i troche ruda go szpeciła) wszystkie napędy działąją .kupix pisze:a widział ktoś syncro w automacie???