Plastikowy dekielek po prawej stronie maski-za co odpowiada?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
t4fan
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Plastikowy dekielek po prawej stronie maski-za co odpowiada?
Witam,
Na wstępie napiszę, że kompletnie nie wiedziałem gdzie umieścić swoje pytanie, gdyż nie pasuje ono do działu napraw, ani blacharki.
Dlatego też byłbym wdzięczny moderacji za ewentualne przeniesienie we właściwe miejsce.
Problem jest następujący:
Postanowiłem zamontować pod maską lampkę oświetlającą przede wszystkim okolice akumulatora.
Po wstępnych oględzinach wytypowałem preferowane miejsce - wspomniany w tytule plastikowy dekielek, znajdujący się po prawej stronie spodniej części maski, tuż nad akumulatorem (numer części: 701 819 162).
Nie wiem jednak czy mogę go tak bezkarnie pociąć?
Lampka nie jest hermetyczna, ale chyba nie ma co się martwić o wilgoć, gdyż po jeździe w obecnych, zimowych warunkach, wnęka jest całkiem sucha.
Jeśli się mylę, proszę o uświadomienie mnie.
Pozdrawiam!
Na wstępie napiszę, że kompletnie nie wiedziałem gdzie umieścić swoje pytanie, gdyż nie pasuje ono do działu napraw, ani blacharki.
Dlatego też byłbym wdzięczny moderacji za ewentualne przeniesienie we właściwe miejsce.
Problem jest następujący:
Postanowiłem zamontować pod maską lampkę oświetlającą przede wszystkim okolice akumulatora.
Po wstępnych oględzinach wytypowałem preferowane miejsce - wspomniany w tytule plastikowy dekielek, znajdujący się po prawej stronie spodniej części maski, tuż nad akumulatorem (numer części: 701 819 162).
Nie wiem jednak czy mogę go tak bezkarnie pociąć?
Lampka nie jest hermetyczna, ale chyba nie ma co się martwić o wilgoć, gdyż po jeździe w obecnych, zimowych warunkach, wnęka jest całkiem sucha.
Jeśli się mylę, proszę o uświadomienie mnie.
Pozdrawiam!
-
czarny1x1x
Re: Plastikowy dekielek po prawej stronie maski-za co odpowi
pstryknij fotkę będzie łatwiej , były orginalne lampki montowane do śrub zamka http://moto.allegro.pl/lampka-pod-maske ... 57968.html
-
MisiekVW
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle Assistance
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
no raczej nie bo to zaślepka kanału wentylacji powietrza co idzie do kabiny jak ją podziurawisz to poczujesz zapachy bezpośrednio z pod maski albo nie będzie "świeżego powietrza w kabinie" w zależności od prędkości jazdy
-
czarny1x1x
ta do angola ! jeśli jest nad aku lub w okolicy nic tam nie ma http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au. ... 2dBCdbgGM=
-
t4fan
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dziękuję Panowie za chęć pomocy.
Z tego co udało mi się wydedukować, to zadaniem tego dekielka jest zaślepienie otworu, przez który wpada powietrze do filtra kabinowego.
W zależności od wersji znajduje się on po prawej (wersja EU) lub po lewej (wersja UK) stronie.
Jeśli chodzi o lampkę, to użyłem takiej: http://allegro.pl/lampka-schowka-vw-gol ... 11665.html
Czyli oświetlającej schowek w Golfie/Jettcie II, z wyłącznikiem.
Źródłem światła jest sześć diodek 3528 o ciepłej barwie (dwie równoległe gałęzie złożone z trzech diod i rezystora).
Z tego co udało mi się wydedukować, to zadaniem tego dekielka jest zaślepienie otworu, przez który wpada powietrze do filtra kabinowego.
W zależności od wersji znajduje się on po prawej (wersja EU) lub po lewej (wersja UK) stronie.
Jeśli chodzi o lampkę, to użyłem takiej: http://allegro.pl/lampka-schowka-vw-gol ... 11665.html
Czyli oświetlającej schowek w Golfie/Jettcie II, z wyłącznikiem.
Źródłem światła jest sześć diodek 3528 o ciepłej barwie (dwie równoległe gałęzie złożone z trzech diod i rezystora).
-
MisiekVW
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
właśnie to napisałem w moim poście ;)t4fan pisze:Dziękuję Panowie za chęć pomocy.
-
t4fan
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Poniekąd tak ;)
Odnośnie przenikania zapachów, to nie powinno być źle.
Otwór na lampkę został wycięty dość precyzyjnie, a całość dodatkowo uszczelniłem silikonem wysokotemperaturowym.
Ponadto (o ile dobrze pamiętam) w spodniej części maski jest też kilka innych mniejszych otworów technicznych, które nie są w żaden sposób zaślepione.
Odnośnie przenikania zapachów, to nie powinno być źle.
Otwór na lampkę został wycięty dość precyzyjnie, a całość dodatkowo uszczelniłem silikonem wysokotemperaturowym.
Ponadto (o ile dobrze pamiętam) w spodniej części maski jest też kilka innych mniejszych otworów technicznych, które nie są w żaden sposób zaślepione.
-
czarny1x1x
-
MisiekVW
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
te wszystkie otwory ja mam org zaslepione kołkami*(zaslepkami) dlatego nie zwrocilem na nie uwagi :)