Silverado z Krakowa
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: Silverado z Krakowa
Rafflex, zmieniales rozrzad w swoim t4? Skad brales czesci? Przymierzam sie do tej operacji 20go grudnia i szukam czegos dobrego. Wlasnie dzwonilem do mojego mechanika,a on powiedzial mi taka cene,ze az sobie usiadlem:) masz jakis namiar na dobry sklep???
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Ja akurat zaopatrywałem się tu: http://www.skoda.krakow.pl/, bo ten sklep polecił mi braciszek, ale jakbyś pogadał z notrim, to on może coś lepszego zaproponuje.
Dla przykładu ceny: zestaw rozrządu INA (3 rolki+2 paski) 470zł, pompa wody DOLZ - 100zł, filtr paliwa Bosch - 40zł, Filtr oleju Knecht - 35zł, filtr powietrza Bosch - 35zł.
Dla przykładu ceny: zestaw rozrządu INA (3 rolki+2 paski) 470zł, pompa wody DOLZ - 100zł, filtr paliwa Bosch - 40zł, Filtr oleju Knecht - 35zł, filtr powietrza Bosch - 35zł.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Zmieniałes juz rozrząd ?? Jezeli tak to mam nadzieje kupiłes takie czesci jak podkładka diamentowa , śruba centralna koła pasowego równiez nowe do kompletu potrzebnego do wymiany rozrządu ?? Koło zebate wału korbowego paska rozrządu tez warto wymienic jak juz się wymienia rozrząd.rafflex pisze:Ja akurat zaopatrywałem się tu: http://www.skoda.krakow.pl/, bo ten sklep polecił mi braciszek, ale jakbyś pogadał z notrim, to on może coś lepszego zaproponuje.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Niestety nie zmieniałes rozrządu czy niestety nie kupiles tych czesci ?? ;)
Bo wielu mechaników po pierwsze pojecia nie ma o istnieniu chociazby podkładki diamentowej , nie wymieniają przeciągniętej śruby kola pasowego , nie kazdy zmienia koło zębate wału korbowego po którym chodzi pasek rozrządu które teoretycznie tz warto wymienic bo przy całości kosztu rozrządu staje się ono kosztem niewielkim.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t=3944&start=40
Mnie cały kpl rozrząd w zeszłym roku wyniósł około 700-750zł , częsci starałem się brac te z górnej półki juz.
Bo wielu mechaników po pierwsze pojecia nie ma o istnieniu chociazby podkładki diamentowej , nie wymieniają przeciągniętej śruby kola pasowego , nie kazdy zmienia koło zębate wału korbowego po którym chodzi pasek rozrządu które teoretycznie tz warto wymienic bo przy całości kosztu rozrządu staje się ono kosztem niewielkim.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t=3944&start=40
Mnie cały kpl rozrząd w zeszłym roku wyniósł około 700-750zł , częsci starałem się brac te z górnej półki juz.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 19:08 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Nie kupiłem tych części a mechec nic o tym nie mówił.Sterciu pisze:niestety nie kupiles tych czesci ?? ;)
Grozi to poważniejszymi konsekwencjami?
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
z gornej polki Sterciu? 700zl??? No bez jaj , mechanik dzis mi zameldowal,ze na ori czesciach z robocizna zabule okolo 2500zl tyle tez placilem za rozrzad do ,,czarnucha,, i wydawalo mi sie drogo jak cholera,ale wszystko bylo ori...
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Tak ok 700zł za kpl rozrząd na firmowych częściach,łącznie z kołem zębatym na wał.Też robiłem i da się :D
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ori rozrząd , paski , rolki , w kpl sruba koła pasowego mozna kupic za około 650zł. Tyle woła sobie przykładowo jedno aso w którym kupowaliśmy do kumpla t4 rozrząd. Z tymze do kpl trzeba było jeszcze pompę dokupic , podkładkę diamentową , uszczelniacze itd. Więc wyszło około 900zł. Ja te 700-750zł (nie pamiętam juz dokałdnie czy to było 700zł czy 750zł) płaciłem to w cenach hurtowych , w detalu moze troche drozej by było , ale mogłem taki rozrząd zlozyc za 450zł najtaniej , z tymze tam sama pompa wody najtańsza 55zł a ja za pompę HEPU płaciłem 150zł. Rolki Litens , czyli to samo co w oryginalne jest , w oryginalne masz tez litensa i obok logo Litensa nabite logo VW/Audi. Paski Gates , uszczelniacze Erling , podkładka diamentowa Corteco (dodam ze w oryginalne kupujac podkładke diamentową tez bedzie to Corteco tylko w worku VW.) Koło zębate oryginał VW kupiony w ASO za 99zl. Nie wiem ile robocizna , bo robocizna była we własnym zakresie , ale słyszałem ze u mnie w miescie potrafią zawołac sobie nawet 1000zł za samą robociznę- wymianę rozrządu w 2,5tdi w t4.....
Przyjedz do Wrocka a wymienią Ci go maksymalnie za 1700-1800zł :D , i to bedzie jeden z drozszych warsztatów ;).
To mechanik sporo za robocizne sobie liczy , bo podejrzewam ze napewno kupi częsci podobne cenowo do tych co ja płaciłem a reszta to koszt rozbocizny....Kubek pisze:z gornej polki Sterciu? 700zl??? No bez jaj , mechanik dzis mi zameldowal,ze na ori czesciach z robocizna zabule okolo 2500zl tyle tez placilem za rozrzad do ,,czarnucha,, i wydawalo mi sie drogo jak cholera,ale wszystko bylo ori...
Przyjedz do Wrocka a wymienią Ci go maksymalnie za 1700-1800zł :D , i to bedzie jeden z drozszych warsztatów ;).
poczytaj na forum , było juz troche napisane o tym...rafflex pisze:Grozi to poważniejszymi konsekwencjami?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 19:30 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
dzisiaj napisałem post tu:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t ... 074#p67074
bez pozycji 8 i 9 ( czyli koło pasowe )
wszystko z numerami
koszt około 800zł po zniżkach do tego można ale nie trzeba zębatkę dorzucic
czyli w 900zł się zmieścisz
koszt wymiany w wa-wie od 350zł do 500 zł
oczywiście ceny dotyczą zakupu ze zniżkami w np. Inter Carsie - detalicznie (czyt. tyle ile ci w warsztacie policzą ) to trzeba min 30% do tego doliczyc
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t ... 074#p67074
bez pozycji 8 i 9 ( czyli koło pasowe )
wszystko z numerami
koszt około 800zł po zniżkach do tego można ale nie trzeba zębatkę dorzucic
czyli w 900zł się zmieścisz
koszt wymiany w wa-wie od 350zł do 500 zł
oczywiście ceny dotyczą zakupu ze zniżkami w np. Inter Carsie - detalicznie (czyt. tyle ile ci w warsztacie policzą ) to trzeba min 30% do tego doliczyc
-
czarny1x1x
900 zł to się jestem w stanie zgodzić i nie jest to orginał tylko dobre zamienniki ,,warto zapytać ekonaft radom mają dobre ceny na części polecam ,,
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 19:41 przez czarny1x1x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czyli mniej więcej jest tak jak ja płaciłem , tylko ja równo rok temu kupowałem wszystko , własnie zapomniałem doliczyc paska od alternatora wielorowkowego , pamiętam pasek kosztował mnie dodatkowo chyba 45zł Dayco więc razem może wyszło koło 750~800zł. No i nerwy z zerwanym gwintem w głowicy od napinacza "małego" paska rozrządu ;). Musiałem kupić gwintownik m11x1.0 czyli dodatkowe koszta , dorobić szpilkę na gwint m11 w/g rady Grzesiex`a :P. No i częsci tez kupowałem ze znizkami w róznych hurtowniach typu IC , AD , Fota , w aso kupowałem tylko koło zebate ale tez z racji "stałego klienta" z upustem.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 19:42 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Ale co to za różnica ,jak w ASO dostaniesz dokładnie to samo ,tylko bedzie zabity znaczek VW Audi?czarny1x1x pisze:900 zł to się jestem w stanie zgodzić i nie jest to orginał tylko dobre zamienniki
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
jeżeli otworzysz oryginalne pudełka kupione w ASO VW będziesz miał dokładnie to samo co w moim poście z linka powyżej
-
czarny1x1x
kup mi w aso... orel11 pytałeś kiedyś w aso o kompletny rozrząd tam na głowy poupadali (a cena 200-300 zł większa )
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
dobra temat o rozrządzie, cenach jakości itp. jest gdzie indziej
tu robimy koledze śmietnik
tu robimy koledze śmietnik
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie dośc ze to samo bedzie miał jak kupi w aso, to może sie zdziwic jak nie bedzie miał nabitego logo vw/audi ;).... a przeciez kupione w aso... Ale jako ze to nie temat o tym to nie zasmiecajmy tematu , Kubek juz wie ile mniej więcej rozrząd kosztuje kpl. ;).Kenobi pisze:jeżeli otworzysz oryginalne pudełka kupione w ASO VW będziesz miał dokładnie to samo co w moim poście z linka powyżej
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php?it ... rule_id=74
link przyda się nie tylko Tobie, a i cena spoko
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
myslalem,ze wkleisz jakiegos linka odnosnie rozrzadu <śmiech> , znasz moze jakis dobry ,zaufany sklep z czesciami do samochodow, bo chodze za rozrzadem do mojej t4.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Jak sie nie ma zadnego znajomego z upustami na firme to w okolicach Krakowa chyba taniej niz tutaj nie kupi sie nigdzie http://www.otosklep.com.pl/ a i nawet po mega upustach np w intercarsie czasami u nich wychodzi taniej
Np szklanki do t4 INA w intercarsie z upustem na firme i po dobrej znajomosci 23 zl szt w otosklep bez zebrania 19 zl szt
Kable zaplonowe NGK,swiece NGK,palec i kopulka BERU 30 zl roznicy na korzysc otosklepu,niby nie wiele ale to dla goscia z ulicy bez upustow
Przynajmniej 2 miesiace temu takie relacje cenowe byly
Np szklanki do t4 INA w intercarsie z upustem na firme i po dobrej znajomosci 23 zl szt w otosklep bez zebrania 19 zl szt
Kable zaplonowe NGK,swiece NGK,palec i kopulka BERU 30 zl roznicy na korzysc otosklepu,niby nie wiele ale to dla goscia z ulicy bez upustow
Przynajmniej 2 miesiace temu takie relacje cenowe byly
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Szczerze mówiąc cena spora. Byłem w hurtowni tekstylnej (tej którą polecił mi Kurol - róg Wadowickiej i Rzemieślniczej) i przy okazji depnąłem do Komfortu przy Wadowickiej i tam zakupiłem kawałek takiej wykładziny na dywanik pod nogi w drugiej klasie. Jak się spotkamy (mam nadzieję w sobotę) to zobaczysz. Wydaje mi się, że wykładzina jest taka sama jak z tego linku, który podałeś, ale jest sporo tańsza - za 1m2 zapłaciłem 22,20zł - ta z linku 29,90zł za metr plus jeszcze przesyłka.notri pisze:http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php?it ... rule_id=74
Są dwa minusy Komfortu:
- wykładzinę mają na zamówienie, czyli dzisiaj płacisz, a odbierasz za dwa, trzy dni.
- wykładzinę mają w dwóch kolorach: jaśniejszy szary i ciemniejszy szary.
w linku, który podałeś jest o wiele większy wybór kolorów, ale ja nie idę w bordo ;)
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kompletny rozrząd do mojego - 1050zł. Nie będę zmieniał raczej koła , bo po 170tyś przebiegu,myślę,że jest ciągle w dobrym stanie.kurol pisze:Jak sie nie ma zadnego znajomego z upustami na firme to w okolicach Krakowa chyba taniej niz tutaj nie kupi sie nigdzie http://www.otosklep.com.pl/
Zobaczymy jak mechanik rozbierze i co powie. Bez koła ( 320zl ) i i innych małych zbędnych pierdół będzie około 750zł <good>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
mam kubek otwarte konto w hurtowni motoryzacyjnej - nie wiem jaki koszt u nich (ja płacę za ceny hurtowe)
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Sądze że i tak mam mniejsze ceny niż ty <53>notri pisze:mam kubek otwarte konto w hurtowni motoryzacyjnej - nie wiem jaki koszt u nich (ja płacę za ceny hurtowe)
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
Dobrze wiedzieć :Dchemik211 pisze:Sądze że i tak mam mniejsze ceny niż ty <53>
A przy okazji: kupiłem te nadkola - na razie je obejrzałem po rozpakowaniu, bo auto jest u konserwatora, i pytanie jak je zamocować? Na wkręty do rantów czy jest jakiś inny patent? Trzeba obcinać? Bo one też mają taki rant wystający poza blachę.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Kontakt:
W końcu odebrałem dzisiaj autko od konserwatora (3 dni opóźnienia od umówionego terminu).
Założył mi również nadkola, które polecał chemik211 na ostatnim spocie.
Kupiłem je w tej firmie z Czechowic-Dziedzic: http://allegro.pl/my_page.php?uid=4411873
O nadkolach powiem tak: stuprocentowo zadowolony nie jestem, ale w porównaniu z innymi są nieco lepszej jakości. Trzeba było je niestety przykręcić do rantów blachy (ilustracje poniżej) jak również podczas montażu podgrzewać opalarką, bo "idealnie" to one NIE pasują. Krawędź cięta w fabryce też nie jest idealnie równa - być może jak mi się będzie chciało to ją kiedyś wyrównam, ale teraz jest jak jest.
Plusem jest to, że mają wypustkę zachodzącą na próg (strzałka na zdjęciu), ale przez tą wypustkę trzeba było zdemontować chlapacz. Więc teraz mam jeden luźny chlapacz oryginalny, któremu albo dokupię drugi do pary i spróbuję jakoś zamontować albo odpuszczę i sprezentuję Kubkowi. ;)
Dokończyłem też ubierać fotele w pokrowce (zdjęcia zrobię przy świetle dziennym).
No i wykleiłem podłogę w drugiej klasie dywanikiem. (zdjęcia również w późniejszym czasie).
Założył mi również nadkola, które polecał chemik211 na ostatnim spocie.
Kupiłem je w tej firmie z Czechowic-Dziedzic: http://allegro.pl/my_page.php?uid=4411873
O nadkolach powiem tak: stuprocentowo zadowolony nie jestem, ale w porównaniu z innymi są nieco lepszej jakości. Trzeba było je niestety przykręcić do rantów blachy (ilustracje poniżej) jak również podczas montażu podgrzewać opalarką, bo "idealnie" to one NIE pasują. Krawędź cięta w fabryce też nie jest idealnie równa - być może jak mi się będzie chciało to ją kiedyś wyrównam, ale teraz jest jak jest.
Plusem jest to, że mają wypustkę zachodzącą na próg (strzałka na zdjęciu), ale przez tą wypustkę trzeba było zdemontować chlapacz. Więc teraz mam jeden luźny chlapacz oryginalny, któremu albo dokupię drugi do pary i spróbuję jakoś zamontować albo odpuszczę i sprezentuję Kubkowi. ;)
Dokończyłem też ubierać fotele w pokrowce (zdjęcia zrobię przy świetle dziennym).
No i wykleiłem podłogę w drugiej klasie dywanikiem. (zdjęcia również w późniejszym czasie).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
czarny1x1x
no fakt masakra te nadkola ,se spierniczyłeś wygląd auta ale to tylko moje zdanie