Box (bagażnik dachowy) do Caravelli

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
zoltye30
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 7
Model:
Auto: t4 Caravelle
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Box (bagażnik dachowy) do Caravelli

Nieprzeczytany post autor: zoltye30 »

Witam Panowie <england> Mam dylemat, zamierzam kupić T4 Caravelle do przewozu osób, po długich poszukiwaniach znalazłem ładną Caravelle godną zakupu ale nie jest w Longu,a wiadomo że bagaże też muszą się mieścić, i moje pytanie brzmi do szanownych Państwa, czy: zda egzamin jakiś bagażnik na dach typu Box? czy dalej szukać Longa? Chociaż już trochę tych Longów oglądałem i powiem szczerze że każdy zachwala przez tel. a na miejscu okazuje się że PADŁO. Zamierzałem się z zamiarem ruszyć do Rzeszy na jakiś zakup, ale gadałem z ludzmi którzy jeżdzą do Rzeszy i opowiadają że taki Wózek ciężko znaleźć to raz, a dwa, to jeszcze żeby był w godnym stanie. Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Re: Box (bagażnik dachowy) do Caravelli

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Ja bym szukał dalej Longa, mam krótkiego i naprawdę czasem brakuje tej przestrzeni a z bagażnikiem na dachu w takim aucie też jest problem aby tam coś zapakować.
zoltye30
Początkujący T4

13
Model:
Kontakt:

No właśnie nie wiem czy ten Box zda egzamin, a z Longiem to tak jak pisałem że ciężko o coś w dobrej kondycji, a trochę ich oglądałem, nie kupie TRUPA po to aby był Long.
staszek
Znawca T4

15
Tematy: 20
Model:
Auto: T 4
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: staszek »

Szukaj longa ja jadąc na zawody zabieram 8 osób do tego nie małe bagaże sprzęt do smarowania . trochę nart i 20 karabinów i wszystko bez problemu się mieści i jeszcze miejsce zostaje
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

14
Tematy: 29
Model:
Auto: Transporter
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
podziekowal za post: 139 razy
otrzymal podziekowanie: 235 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rafflex »

zoltye30 pisze:
No właśnie nie wiem czy ten Box zda egzamin
Przy takim bagażniku nie zapomnij o wożeniu ze sobą małej drabinki lub podestu by swobodnie zapakować/rozpakować bagażnik.
czoper
Samodzielny mechanik

15
Tematy: 20
Model:
Auto: caravelle
Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 18 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: czoper »

No to może i ja wtrącę,jako posiadacz dwóch,,trumien,,na dachu <01> też szukałem longa z tych samych powodów i też kupiłem krótkiego,bo znalezienie ciekawego longa było bardzo trudne.Pomyślałem dołożę boxa i jakoś to będzie.No i jakoś się to sprawuje.Mam dwa boxy,430 i 300.l-czyli 730l.ekstra na dachu.Plusy są takie,że wchodzi tam naprawdę bardzo dużo,ale musimy pamiętać,żeby pakować tam rzeczy lekkie.No i to by było na tyle z plusów.Minusy:trudny załadunek i rozładunek,bez drabinki ciężka sprawa,druga sprawa większe opory powietrza-co za tym idzie spalanie również.Nawet jeśli wieje mocny boczny wiatr czuć różnicę,gdy jadę z boxami,również problem jest z myciem samochodu,przejazdem pod niskimi wiaduktami,czy wjazdem do róznych niskich parkingów(super=hipermarkety itp).Ogólnie lepiej szukać longa.Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadza,bo więcej miejsca potrzebuję kilkanaście razy w roku,ale na co dzień jakbym miał tak jezdzić,to nie bardzo.
zoltye30
Początkujący T4

13
Model:
Kontakt:

Będzie to jakieś utrudnienie i dyskomfort ale myślę że będzie się sprawował, mała drabinka rozkładana i da rade załadunek/rozładunek, a raczej będę się starał nie wciskać się w miejsca w które się nie będę mieścił. A spalanie chyba tak drastycznie nie wzrośnie. No nie można mieć wszystkiego, choć by człowiek chciał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”