Pytanie o przystosowanie T4 do Kampera

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
metiowiec

Last active: -

Pytanie o przystosowanie T4 do Kampera

Nieprzeczytany post autor: metiowiec »

Witam !

Czy jest może ktoś, kto orientuje się ile by kosztowało przystosowanie kampera VW T4 do bycia pełnoprawnym kempingiem (Jak Westfalia np T3) Chodzi mi o dolne 2 osobowe łóżko + kuchenka-zlew-lodówka oraz szafki ? No po prostu zrobienie z T4 Westfali. Jeżeli wiecie kto w okolicach Krakowa się tym zajmuje byłbym wdzięczny za info. Interesują mnie dwie wersje, albo podwyższana albo z namiotem. A na myśli mam zrobienie tego z gołej T4 którą ewentualni bym kupił. Jest to dopiero rozeznanie "rynku" :) Możliwe że kupię t3 Westfalie, ale korci mnie żeby było to T4 , za wszelkie uwagi, propozycje i wnioski będę bardzo bardzo wdzięczny.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

Answers: 0
16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Pytanie o przystosowanie T4 do Kampera

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

znalezienie kompletnego oryginalnego zestawu wyposażenia plus dach w dobrym stanie jest ciężko, a jak znajdziesz to krzyczą od 7 tyś w górę ( w zależności od rocznika), nie wiem co rozumiesz pod pojęciem goła T4, więc ewentualnie dochodzi jeszcze tapicerka, zasłonki, poza tym przerobienie instalacji elektrycznej co by to obsługiwała itp. ( bo te 7 tysi to tylko szafki, łóżko, zlewy i dach itp. ) , czyli całe wyposażenie pewnie wyjdzie z 10 tyś plus robocizna
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Obawiam się, że nikt się tym nie zajmuje i będziesz zdany tylko na siebie i na to co znajdziesz w necie. Co do cen to Kenobi wszystko wyjaśnił.
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

Myśle że jak będziesz miał dużo chęci i zapału to sobie poradzisz samodzielnie a co nie będziesz wiedział to ci na forum ktoś pomoże.
Ja sobie poradziłem to i ty możesz ,,no może mój to nie Westfalia ale mi wystarcza <01>
andrewa1
Kierowca T4

16
Tematy: 58
Model:
Auto: transpo-carawella
Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 79 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: andrewa1 »

Na forum jest jedna osoba która próbowała ogarnąć temat

poszukam ..... kolega wojjas

co do mebli jestem wstanie w tej kwestii pomóc jak również w elektryce i innych drobiazgach.
stefany
Stały bywalec

16
Tematy: 17
Model:
Auto: juz nie t4 :(
Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: stefany »

Jak pracowalem jako kierowca to widzialem firme w okolicach Wejherowa co zajmowala sie przeróbkami busow na osobowe / campery / multivany . Kiedys nawet sie u nich zatrzymalem i przeróbka t4 z blaszaka na westfalie wyniosla by na tamte czasy 2004 - 2006 r okolo 20 tys zl + vat .
grzesiex
Znawca T4

16
Tematy: 7
Model:
Auto: T4
Opis: Krzywy ryj
otrzymal podziekowanie: 83 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: grzesiex »

Stefany piszesz o tym:
http://autocuby.pl/page/pl/home
shrekuw240
Nowy T4

14
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: shrekuw240 »

ja kupiłem coś podobnego jak kamper ma podnoszony dach w srodku jest lodówka kuchenka i zlew ma rozprowadzoną instalacjęi miejsce do spania t4 rz orginalnym 165 tyś przebiegiem musze jeszcze dostawić kanapę od multivana zamiast tego spania co jest i będzie super za samochód zapłaciłem 12 tys ,czyli całkiem ni dużo myślę że pominieneś iść w tym kierunku co ja ,bo gotowce kosztują koszmarne pieniądze pozdrawiam
Kubek
Kierowca T4

16
Tematy: 27
Model:
Auto: VW T4 Fake Syncro
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 65 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kubek »

Mam nadzieję ,że jak piszesz 12tyś to chodzi ci o € ,bo złotych <śmiech> do tego przebieg 16xxxx , <32> Zapodaj kolego jakieś foty tej twojej T4..
shrekuw240
Nowy T4

14
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: shrekuw240 »

Witam ponownie ,napisałem 12 tyś zł facet chciał za niego 13900,tel zbiłem na 12800,a po oględzinach na 12000,samochód był kupiony z ubezpieczalni z francji i sprowadzony do polski w maju 2010 był po kolizji lewego nadkola i dopiero nie dawno zrobiony i wystawiony ma podnoszony dach ,w środku jak już wspomniałem kuchenkę zlew i lodówkę na gaz 12/230 fotel pasażera obrotowy z zewnątrz nawiewy do lodówki i gniazdo elektryczne jest jeszcze zrobione miejsce do spania i siedzenia ,na chwilę obecną może być ,ale póżniej muszę wstawić kanapę od multiwana i przerobić go na kempingowy specjalny ,bo na razie jest zajerestrowany jako ciężarowy,gdy go kupowałem był 24 stopniowy mróz zapalił za pierwszym razem na dotyk pedał gazu jeszcze z fabryczną farbą tak samo oba pozostałe lewar i kierownica w środku nowośc boczne drzwi tak samo jak skrzydełka z tyłu ideałnic nie porysowane no i nie ma haka ,ktoś po prostu kupił we francji transportera i kazał go przerobić na wóz kempingowy było to 2 auto w rodzinie służące do wyjazdów,zmieniłem w nim rozrząd i wszystkie filtry i oleje,po za tym orginał tłumik ,była mała dziurka i zastał wymieniony tylko krótki odcinek rury ,po za tym jak stwierdził mój nadworny mechanik wszystko inne jak dzwon tak że myślę że mi się pofarciło ,pozdrawiam póżniej wrzucę fotki
Kubek
Kierowca T4

16
Tematy: 27
Model:
Auto: VW T4 Fake Syncro
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 65 razy
Kontakt: