White T4 by kriss
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: White T4 by kriss
sory mi chodzi o konkrety co odciąć w dieslu w ramach zapłonu ( bo przy samoczynnym zapłonie jakoś tego nie widzę ) można odciąć paliwo, rozrusznik, świece, czujniki ( w TDI ) ale jako tako zapłonu to kolego nie odetniesz - lubię być ścisły w wyrażeniach
bo napisanie, że odcięcie zapłonu to jest zabezpieczenie przed kradzieżą nic nie mówi
bo zabezpieczeniem przed kradzieżą jest także zabieranie aku do domu albo kierownicy, nie wspominając lewarka od biegów
bo napisanie, że odcięcie zapłonu to jest zabezpieczenie przed kradzieżą nic nie mówi
bo zabezpieczeniem przed kradzieżą jest także zabieranie aku do domu albo kierownicy, nie wspominając lewarka od biegów
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Sam sobie odpowiedziałeś co można zrobić aby w jakimś sensie zabezpieczyć autko przed kradzieżą. Ważne że jest , a o swoich zabezpieczeniach to na forum chyba nikt Ci nie napisze.Kenobi pisze:sory mi chodzi o konkrety co odciąć w dieslu w ramach zapłonu ( bo przy samoczynnym zapłonie jakoś tego nie widzę ) można odciąć paliwo, rozrusznik, świece, czujniki ( w TDI )
Dla zorientowanych mówi bardzo wiele - każdy wie o co chodzi (Ty z pewnością też) potocznie mówiąc odcięcie "zapłonu"...Kenobi pisze:bo napisanie, że odcięcie zapłonu to jest zabezpieczenie przed kradzieżą nic nie mówi
A w przypadku rozmów na temat zabezpieczeń lepiej być ostrożnym w wyrażeniach (wypowiedziach ) na forum - to też w pewnym sensie forma zabezpieczenia - mając na uwadze , że nie tylko "dobrzy" ludzie korzystają z forum.Kenobi pisze:lubię być ścisły w wyrażeniach
Zmieniając temat :
Czy wie ktos jak wyciągnąć to radyjko ? Mam zamiar podłączyć dodatkowy głośniczek, a nie chcę nic połamać..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 6:29 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Po zewnetrznych stronach przyciskow sa zaślepki musisz je wyjąć śrubokrętem albo nozem i radio wyciagasz blaszkami takimi http://allegro.pl/klucze-wyjmaki-do-rad ... 12022.html albo improwizujesz.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Proponuję aby wszelakie problemy techniczne omawiać w stosownych działach, nie chcę, aby w dziale "Mój VW toczyły się dysputy techniczne.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
A gdzie chcesz go dać ??? kriss moge ci pomóc bo temat dobrze mi znanykriss pisze:... Mam zamiar podłączyć dodatkowy głośniczek..
i dokup sobie coś takiego - bardzo przydatny
http://allegro.pl/vw-t4-schowek-butelka ... 37337.html
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Najwyższa pora zrobić mały Edit:
1. Szybki przyciemnione (efekt zaje ....y)-koszt ,nawet nie pytajcie...jeszcze nigdy nie wyłozyłem tyle kasy na ...hmm...cóś takiego...
2. stelarz z rur - wykonany (jeszcze będzie mała poprawka kosmetyczna -ale spełnia swoja rolę) i co najważniejsze nie koliduje z siedzeniami oraz nie przeszkadza pasażerom podczas podróży.
3. brewki zostają -narazie - jakoś mi nie przeszkadzają.
Co do tankowania do pełna - muszę uzbroić się w cierpliwość <bezradny> .
Następna rzecz to central i alarm , przesyłka dotarła - teraz potrzeba trochę czasu ( z tym najgożej) i jakis garaż . Jak to ogarnę to niewątpliwie się "pochwalę" <taktak> .
A ... byłbym zapomniał - POLECAM Firmę przyciemniającą szyby samochodowe :"Autofan" - Jaworzno , gwarancja 8 lat na folię i na montaż-naprawdę robota profesjonalna.
Póki co , mała sesja zdjęciowa:
1. Szybki przyciemnione (efekt zaje ....y)-koszt ,nawet nie pytajcie...jeszcze nigdy nie wyłozyłem tyle kasy na ...hmm...cóś takiego...
2. stelarz z rur - wykonany (jeszcze będzie mała poprawka kosmetyczna -ale spełnia swoja rolę) i co najważniejsze nie koliduje z siedzeniami oraz nie przeszkadza pasażerom podczas podróży.
3. brewki zostają -narazie - jakoś mi nie przeszkadzają.
Co do tankowania do pełna - muszę uzbroić się w cierpliwość <bezradny> .
Następna rzecz to central i alarm , przesyłka dotarła - teraz potrzeba trochę czasu ( z tym najgożej) i jakis garaż . Jak to ogarnę to niewątpliwie się "pochwalę" <taktak> .
A ... byłbym zapomniał - POLECAM Firmę przyciemniającą szyby samochodowe :"Autofan" - Jaworzno , gwarancja 8 lat na folię i na montaż-naprawdę robota profesjonalna.
Póki co , mała sesja zdjęciowa:
-
grehor
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: -Latający Holender
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
do usunięcia
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2012, 14:57 przez grehor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
grehor - kriss ma te rurki pod handel ciuchami zrobione o ile pamiętam, aby wygodniej było i szybciej z towarem się zwinąć (jak by Policja na plac wtargnęła :-) - to żart )
A co do tego zabezpieczenia - to ja o tym groher wspominałem. Jak działa tak w szczegółach nie wiem - mojego montera trzeba by pytać. Najważniejsze że jak nie załączę tej blokady to auta nie idzie odpalić.
A co do brewek - nie wiem czemu ale mnie jakoś się nie podobają - ale o gustach się nie dyskutuje.
A co do tego zabezpieczenia - to ja o tym groher wspominałem. Jak działa tak w szczegółach nie wiem - mojego montera trzeba by pytać. Najważniejsze że jak nie załączę tej blokady to auta nie idzie odpalić.
A co do brewek - nie wiem czemu ale mnie jakoś się nie podobają - ale o gustach się nie dyskutuje.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
grehor-te rurki to taka klatka bezpieczeństwa <lol> <lol> .grehor pisze:Ale te rurki w środku to w jakim celu?
Mały update:
dzisiaj na podłogę zawitał piękny zielony dywanik...
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
To teraz tylko jeszcze siatki na bramki załóż + piłka i można mecze rozgrywać <01>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
eee tam, ja bym proponował zrobić dziurę w podłodze - taki dołek do gry w golfa <yahoo> Trawka już jest <32>
Ty masz zegary zielone czy niebieskie ???
Ty masz zegary zielone czy niebieskie ???
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Kriss - bo teraz dopiero zauważyłem.
Przekaż żonie że ma ładne nogi ( przynajmniej lewą ) <59> <cisza>
Przekaż żonie że ma ładne nogi ( przynajmniej lewą ) <59> <cisza>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Szybciutki update ze spontanicznego wyjazdu- więcej fotek za dwa tygodnie
Ostatnio zmieniony 05 sie 2012, 11:28 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Długo nic się nie działo , ale .. przyszedł czas na zasłonki. Plan był taki :zasłonki na szyby boczne , szybę tylną i zasłonka dzielona za siedzeniami (1 rząd - kabina), bez bocznych przednich i bez szyby czołowej.
Materiał kupiony (częściowo..jeszcze nie kupione napki).
Ostatnio zostały zrobione szablony i wykroje , a wczoraj uszyte pierwsze trzy zasłonki..
Reszta w najbliższym wolnym czasie , jeszcze tylko zakup napek i będzie gitara.
Wszystkie wymiary pobrałem samemu z auta dlatego nie będzie to odwzorowanie oryginalnych zasłon , jednak uważam , że moje będą ładniejsze i praktyczniejsze (nieskromnie mówiąc) <bezradny> <sarkastyk>
Materiał kupiony (częściowo..jeszcze nie kupione napki).
Ostatnio zostały zrobione szablony i wykroje , a wczoraj uszyte pierwsze trzy zasłonki..
Reszta w najbliższym wolnym czasie , jeszcze tylko zakup napek i będzie gitara.
Wszystkie wymiary pobrałem samemu z auta dlatego nie będzie to odwzorowanie oryginalnych zasłon , jednak uważam , że moje będą ładniejsze i praktyczniejsze (nieskromnie mówiąc) <bezradny> <sarkastyk>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Ciąg dalszy..
Napki kupione - 180 kompletów <bezradny> , wyszło taniej niż 15 kompletów w sklepie - teraz tylko trzeba poćwiczyć zakuwanie napek na skrawku materiału (żeby nie dać plamy na zasłonce).
I jeszcze jedna rzecz do przemyślenia to zasłonka na drzwiach suwanych - tylko tutaj nie ma oryginalnych otworów wywierconych w blaszanym poszyciu , przy reszcie okien są i tak jak w projekcie w te otwory będę przykręcał napy, natomiast w drzwiach muszę coś wymyślić - może ktoś ma jakiś fajny pomysł?
A, jak skończę całe przedsięwzięcie to zamieszczę spis kosztów, wymiary itd - każdy kto zechce będzie mógł sobie przekalkulować czy warto zrobić samemu czy kupić <taktak> . Ostatnia chyba rzecz do kupienia to karnisz - szukam takiego jakie są stosowane w ciężarówkach - ciężko dostać ale ...zostawiam to na koniec.
Napki kupione - 180 kompletów <bezradny> , wyszło taniej niż 15 kompletów w sklepie - teraz tylko trzeba poćwiczyć zakuwanie napek na skrawku materiału (żeby nie dać plamy na zasłonce).
I jeszcze jedna rzecz do przemyślenia to zasłonka na drzwiach suwanych - tylko tutaj nie ma oryginalnych otworów wywierconych w blaszanym poszyciu , przy reszcie okien są i tak jak w projekcie w te otwory będę przykręcał napy, natomiast w drzwiach muszę coś wymyślić - może ktoś ma jakiś fajny pomysł?
A, jak skończę całe przedsięwzięcie to zamieszczę spis kosztów, wymiary itd - każdy kto zechce będzie mógł sobie przekalkulować czy warto zrobić samemu czy kupić <taktak> . Ostatnia chyba rzecz do kupienia to karnisz - szukam takiego jakie są stosowane w ciężarówkach - ciężko dostać ale ...zostawiam to na koniec.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Ja na Twoim miejscu na przednia szybę i boczne przednie tez zrobiłbym w ten sposób jak na tyle... nie robiąc zasłonki tak jak planujesz...
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Na przód i drzwi pewnie zrobię ale to trochę później , a zasłonka za siedzeniami potrzebna jest gdy wiozę towar - zasuwam i nikt nie widzi co mam na pace.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
może kriss to na kleju przymocować - klej do klejenia szyb firmy BOLL polecam z czystym sumieniem - trzyma niesamowicie.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Update:
Ze względu na brak czasu kilka szybkich fotek (niekoniecznie dobrej jakości)
Ze względu na brak czasu kilka szybkich fotek (niekoniecznie dobrej jakości)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
nie prościej było zalatwić sobie zasłonki z firmy od przewozu zwłok ??? <śmiech>
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Tak...akurat dzisiaj widziałem Vito z pięknymi zasłonkami nawet w podobnym kolorze (to było Vito wersja "wesoły grabarz") , nie powiem, zasłonki piękne plisowane , bez zagięć...
Najważniejsze ,że u mnie za małe pieniądze mam efekt taki jak chciałem - choć nie wykluczam opcji przerobienia tych zasłonek w przyszłości na odsuwane. Napewno to zrobię gdy tylko "wychaczę" jakieś dobre , tanie ,stosunkowo zgrabne karnisze. Na teraz jednak musi mi wystarczyc to co wymodziłem. Dziwię się tylko tym , co kupują ori zasłonki zapinane na napki za pińcet złotych - tyle kasy w pi...- za co? Na moje oko przy podaniu wymiarów ,krawcowa to zrobi za połowę ceny - z zadowoleniem.
Najważniejsze ,że u mnie za małe pieniądze mam efekt taki jak chciałem - choć nie wykluczam opcji przerobienia tych zasłonek w przyszłości na odsuwane. Napewno to zrobię gdy tylko "wychaczę" jakieś dobre , tanie ,stosunkowo zgrabne karnisze. Na teraz jednak musi mi wystarczyc to co wymodziłem. Dziwię się tylko tym , co kupują ori zasłonki zapinane na napki za pińcet złotych - tyle kasy w pi...- za co? Na moje oko przy podaniu wymiarów ,krawcowa to zrobi za połowę ceny - z zadowoleniem.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Update..
Trochę się ostatnio zmieniło , jak już pisałem wcześniej jak znajdę "karnisze" w dobrej cenie to zasłonki będą rozsuwane. Ostatecznie stanęło na tym , że zapinane na napki będą tylko tylne boczne - reszta rozsuwana (jak w multivanie). Karnisze już zamontowane , potrzebuję tylko dokładnie obejrzeć oryginalne zasłonki z multivana ( a konkretnie jak są mocowane żabki) żeby na ich wzór przerobić wcześniej wykonane zasłonki.
I tu wielka, wielka prośba do posiadaczy multivanów - muszę dokładnie obejrzeć jak to wszystko jest zrobione tzn jak uszyte w miejscu zapinania do żabek karnisza - proszę o kilka zdjęć tutaj lub na email: krzychu-1975@tlen.pl
Zdjęcia z postępów prac postaram się zamieścić w najbliższym czasie.
Trochę się ostatnio zmieniło , jak już pisałem wcześniej jak znajdę "karnisze" w dobrej cenie to zasłonki będą rozsuwane. Ostatecznie stanęło na tym , że zapinane na napki będą tylko tylne boczne - reszta rozsuwana (jak w multivanie). Karnisze już zamontowane , potrzebuję tylko dokładnie obejrzeć oryginalne zasłonki z multivana ( a konkretnie jak są mocowane żabki) żeby na ich wzór przerobić wcześniej wykonane zasłonki.
I tu wielka, wielka prośba do posiadaczy multivanów - muszę dokładnie obejrzeć jak to wszystko jest zrobione tzn jak uszyte w miejscu zapinania do żabek karnisza - proszę o kilka zdjęć tutaj lub na email: krzychu-1975@tlen.pl
Zdjęcia z postępów prac postaram się zamieścić w najbliższym czasie.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Kontakt:
Kawał czasu nic nie pisałem , ale to też dlatego że nic nowego nie działo się w temacie teczuchy...i nagle ..katalizator postanowił zmienić właściciela- oczywiście w nocy i bez mojej wiedzy po prostu wyparował :
http://img833.imageshack.us/img833/7905/y2li.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/833/y2li.jpg/
http://img833.imageshack.us/img833/7905/y2li.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/833/y2li.jpg/
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wstaw tłumik - jak wymieniałem cały zestaw to w tym miejscu mam tłumik. Ponoć lżej dla silnika, ale ja za krótko wtedy jeździłem aby to stwierdzić i potwierdzić.
http://allegro.pl/katalizator-tlumik-vw ... 29527.html
http://allegro.pl/katalizator-tlumik-vw ... 29527.html