Doka przerobiona na wywrotkę.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
dziura
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: doka
- Kontakt:
Doka przerobiona na wywrotkę.
Witam
http://www.youtube.com/watch?v=tcEEVwc5zVE
Jestem zainteresowany przerobieniem swojego T4 doka z pojedynczą kabiną na taką wywrotkę jak widać na powyższym filmiku. Czy ktoś kiedyś wykonywał taką operacje. Czy sprzedają gdzieś gotowe zestawy do montażu. Sterowanie jakie by mnie interesowało to z poziomu kabiny. Za wszelką pomoc, naprowadzenie na kogoś kto się czymś takim zajmuję, z góry dziękuję.
Pozdrawiam
dziura
http://www.youtube.com/watch?v=tcEEVwc5zVE
Jestem zainteresowany przerobieniem swojego T4 doka z pojedynczą kabiną na taką wywrotkę jak widać na powyższym filmiku. Czy ktoś kiedyś wykonywał taką operacje. Czy sprzedają gdzieś gotowe zestawy do montażu. Sterowanie jakie by mnie interesowało to z poziomu kabiny. Za wszelką pomoc, naprowadzenie na kogoś kto się czymś takim zajmuję, z góry dziękuję.
Pozdrawiam
dziura
-
czarny1x1x
Re: Doka przerobiona na wywrotkę.
szukaj kogoś kto przerabia np na auto lawety ,wyślę jak znajdę nr do gościa w Radomiu przerabia a czy wywrotki to nie wiem. ale zapytasz jutro wyślę jak znajdę myślę że mam w autku nr tel
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
W Kłodzku jest gościu, który mógłby się podjąć ( widziałam u niego nie takie rzeźby). Robiłam u niego zabudowę koniowozu i twierdzę, że jest uczciwy- trzeba go trochę pilnować, ale to chyba zawsze "pańskie oko konia tuczy" <cisza>
-
czarny1x1x
Niestety amba fatima wcieło i nima <59> żonka coś może będzie wiedziała ,jak tylko znajdę podam
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Na wylocie na Bystrzycę, tam gdzie stacja kontroli <02>piotus23 pisze:masz jakieś namiary ?
-
zumbartek
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 doka
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witaj, ja przerabiałem sam swoją dokę siłownik używany z przyczepy i pompa elektryczna z hydroklapy, jutro podeślę fotki jak to wygląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Mógłbyś przedstawić koszty z tym związane oraz fotki jak to wygląda na aucie ?
-
zumbartek
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 doka
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Całą ramę wykonałem sam, skrzynię ładunkową trochę powzmacniałem użyłem do tych celów profil 40x60x2.
Więc materiał dość lekki a wytrzymuje nawet 2,5tony piasku sam się dziwię ale fakt woziłem.
Koszt tych materiałow na ramę to już nie pamiętam, siłownik dostałem stary więc wymieniłem tylko uszczelnienia a pompa z windy załadowczej (24v ale na 12v też działa ) to koszt 250,- w sumie myślę żę materiały około 800,-.
Postaram się wrzucić niedługo jakieś foty.
Więc materiał dość lekki a wytrzymuje nawet 2,5tony piasku sam się dziwię ale fakt woziłem.
Koszt tych materiałow na ramę to już nie pamiętam, siłownik dostałem stary więc wymieniłem tylko uszczelnienia a pompa z windy załadowczej (24v ale na 12v też działa ) to koszt 250,- w sumie myślę żę materiały około 800,-.
Postaram się wrzucić niedługo jakieś foty.