Mój OSIOŁEK :)
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Mój OSIOŁEK :)
Witam wszystkich maniaków VW T4 <england>
To jest mój pierwszy post tak więc proszę wybaczyć małe niedociągnięcia <dzięki>
Od niedawna jestem posiadaczem T4 w wersji Transporter wersja krótka z 99r.2.5tdi ACV klima,webasto z przebiegiem 350tyś.sprowadzonego z niemczech przez mojego kolegę któremu praca nie pozwoliła zatrzymać autka.a jako ze byłem na kupnie to nie szukając zbyt daleko(czytałem trochę opisy kolegów którzy również szukają T4 i jakie "igiełki"oglądali np.w Stargardzie Gdańskim) )dobiłem targu!!
Poprzednio miałem Vito pózniej Vivaro a szczerze T4 kojarzyła mi się tak jak Chłopaki opisują z kioskiem na kolach dopóki się nie przejechałem....no i zaczęło się <vw> forum T4-galeria i plany na przyszłość...
Narazie doprowadzam autko do bdb stanu technicznego..tzn.
wymienione:
-oleje,filtry
-rozrząd(miałem kupę szczęścia gdyż było najechane ok.130tyś.km!!!-i popękane paski!!!
-uszczelnienie pompy wtryskowej gdyż zaczynała się pocić
-kompletne sprzęgło LUK z wysprzęglikiem i dwumasą(autko wpadało mi w wibrację ok.100km/h)
-przeguby wewnętrzne METELI(to one były głownie winne a sprzęgło w minimalnym stopniu)
-górne sworznie zwrotnicze(jak ktoś robił to wie jak fajnie je się wymienia
-łączniki stabilizatora i gumy również,nie lubię pół środków i robię kompletami
-regeneracja wybieraka
-porządne pranie tapicerki!!
trochę się tego nazbierało ale mój osiołek od razu milej się prowadzi,w końcu to szkoła vw!!
w niedalekiej przyszłości:
-mały soft na ok.130kM(choć kuszące jest troszkę więcej ale się zobaczy )
-alu narazie 16" i obniżenie tyłu bo widok mnie dobija!!!
-myślałem o poprawkach lakieru kamyki,pojedyncze wypryski i takie tam ale decyzję podjąłem po przeglądnięciu galerii...zmiana lakieru na coś z błękitem w roli głównej
-wyciszenie i tapicerowanie wnętrza
-tempomat
-lampki przód(chyba projektzwo bo przeróbka na xenon zbyt kosztowna a i problemy z władzą się zdarzają)
To tak na szybko ,postaram się wrzucić parę fotek przed zmianami które myślę niebawem dokonać.
Pozdrawiam wszystkich maniaków T4!!!
To jest mój pierwszy post tak więc proszę wybaczyć małe niedociągnięcia <dzięki>
Od niedawna jestem posiadaczem T4 w wersji Transporter wersja krótka z 99r.2.5tdi ACV klima,webasto z przebiegiem 350tyś.sprowadzonego z niemczech przez mojego kolegę któremu praca nie pozwoliła zatrzymać autka.a jako ze byłem na kupnie to nie szukając zbyt daleko(czytałem trochę opisy kolegów którzy również szukają T4 i jakie "igiełki"oglądali np.w Stargardzie Gdańskim) )dobiłem targu!!
Poprzednio miałem Vito pózniej Vivaro a szczerze T4 kojarzyła mi się tak jak Chłopaki opisują z kioskiem na kolach dopóki się nie przejechałem....no i zaczęło się <vw> forum T4-galeria i plany na przyszłość...
Narazie doprowadzam autko do bdb stanu technicznego..tzn.
wymienione:
-oleje,filtry
-rozrząd(miałem kupę szczęścia gdyż było najechane ok.130tyś.km!!!-i popękane paski!!!
-uszczelnienie pompy wtryskowej gdyż zaczynała się pocić
-kompletne sprzęgło LUK z wysprzęglikiem i dwumasą(autko wpadało mi w wibrację ok.100km/h)
-przeguby wewnętrzne METELI(to one były głownie winne a sprzęgło w minimalnym stopniu)
-górne sworznie zwrotnicze(jak ktoś robił to wie jak fajnie je się wymienia
-łączniki stabilizatora i gumy również,nie lubię pół środków i robię kompletami
-regeneracja wybieraka
-porządne pranie tapicerki!!
trochę się tego nazbierało ale mój osiołek od razu milej się prowadzi,w końcu to szkoła vw!!
w niedalekiej przyszłości:
-mały soft na ok.130kM(choć kuszące jest troszkę więcej ale się zobaczy )
-alu narazie 16" i obniżenie tyłu bo widok mnie dobija!!!
-myślałem o poprawkach lakieru kamyki,pojedyncze wypryski i takie tam ale decyzję podjąłem po przeglądnięciu galerii...zmiana lakieru na coś z błękitem w roli głównej
-wyciszenie i tapicerowanie wnętrza
-tempomat
-lampki przód(chyba projektzwo bo przeróbka na xenon zbyt kosztowna a i problemy z władzą się zdarzają)
To tak na szybko ,postaram się wrzucić parę fotek przed zmianami które myślę niebawem dokonać.
Pozdrawiam wszystkich maniaków T4!!!
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
czekamy na foto
Jak wrzucisz foto to bedziemy wtedy oceniac bo narazie to tylko opis mozna ocenic :P
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: Mój OSIOŁEK :)
i całe szczęście <yahoo>edibus pisze:Poprzednio miałem Vito pózniej Vivaro ........ dopóki się nie przejechałem....no i zaczęło się
Mnie czeka to samo. Do Krakowa masz rzut beretem więc zasuwaj do Daniela z TTCedibus pisze:mały soft na ok.130kM(choć kuszące jest troszkę więcej ale się zobaczy )
Wrzuć zdjęcia
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Zdjęcia szanowni forumowicze wrzucę po powrocie znad bałtyku,co do programu to dobry znajomy z Bielska zajmie się moim osiołkiem:)i chyba coś z niego będzie...nie chcę robić rajdówki z busa ale parę koników i momentu nie zaszkodzi:)
Mam jeszcze pytanie do kolegów z doświadczeniem ile w 2.5 TDI średnio wytrzymuje turbinka,pytam średnio gdyż są "fachowcy" co 50tyś.km mają ciężko zrobić <śmiech>
Za wszelkie info z góry dziękuję!!
Mam jeszcze pytanie do kolegów z doświadczeniem ile w 2.5 TDI średnio wytrzymuje turbinka,pytam średnio gdyż są "fachowcy" co 50tyś.km mają ciężko zrobić <śmiech>
Za wszelkie info z góry dziękuję!!
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Wszystko zalezy ile wytrzyma turbina od łącznika mieszczącego się pomiędzy pedełam gazu a kieronicą ;). U mnie w sprinterze turbina niebawem bedzie miała 700 000km przelotu i nadal oryginał nie ruszany od nowosci siedzi w aucie. Ale są przestrzegane pewne zasady ktore się powinno przestrzegać w aucie z turbiną ;).
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
tak tez podejrzewałem,dobry drajwer to podstawa,pytam dlatego ze niebawem lecę do Franfurtu po A6 a ze A4 w niemczech ma trochę podjazdów(Jena,Gera) to mój osiołek troszkę musi pociągnąć a 350tyś.to też już swoje robi.turbinka ładuje ok.oleju bierze tak sobie,myślę ze oblece:)
dzięki za informację <england>
dzięki za informację <england>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam kolegów po małej przerwie <hi> ,przesyłam zdjęcia mojego osiołka choć na tle waszych wypielęgnowanych i błyszczących teczek <brawo> mój osiołek wypada blado ale póki co stawiam na techniczne "tip top",efekty wizualne trochę pózniej.na pierwszy plan alu 16-już czekają i gleba -50 no i mały biovital dla serducha +30 <yes>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
jak tylko czas pozwoli to jestem ZA <beer> termin do ustalenia i jazda na mini zlot podbeskidzia <cool> mała pogawędka na temat teczek nie zaszkodzi <vw>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam kolegów po małej przerwie <england>
Korzystając z wolnych chwil kiedy autko stoi doprowadzam mojego osiołka do stanu jaki sobie zadałem:) udało mi się założyć tempomat,tył obniżony -40mm (czerwone sprężyny z multika) wygląd oceńcie sami <szok> a jazda to inna bajka tym bardziej że przód zrobił się zdecydowanie miększy po jego opuszczeniu i zaczął fajnie "wybierać" nierówności:) Oponki przerzucone na felgi z A6.tak więc powoli a do celu,choć jeszcze długa droga aby lśnił tak jak teczki kolegów z forum .w najbliższym czasie planuje jeszcze podrażnić silniczek i..... dalej klepać km-w tydzień zrobiłem 2.5tyś i powiem to co Wy już wiecie REWELACJA!!!
Oto parę fotek po małych zmianach:
Korzystając z wolnych chwil kiedy autko stoi doprowadzam mojego osiołka do stanu jaki sobie zadałem:) udało mi się założyć tempomat,tył obniżony -40mm (czerwone sprężyny z multika) wygląd oceńcie sami <szok> a jazda to inna bajka tym bardziej że przód zrobił się zdecydowanie miększy po jego opuszczeniu i zaczął fajnie "wybierać" nierówności:) Oponki przerzucone na felgi z A6.tak więc powoli a do celu,choć jeszcze długa droga aby lśnił tak jak teczki kolegów z forum .w najbliższym czasie planuje jeszcze podrażnić silniczek i..... dalej klepać km-w tydzień zrobiłem 2.5tyś i powiem to co Wy już wiecie REWELACJA!!!
Oto parę fotek po małych zmianach:
-
antonio
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Trochę zmian i podwyższenie komfortu <śmiech> prawie jak w multiku <yes>
oto kilka fotek z prac które było nie było już jakiś czas temu postąpiły....
oto kilka fotek z prac które było nie było już jakiś czas temu postąpiły....
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Efekt końcowy i cisza-BEZCENNE!! <yahoo>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
tyle że od wygłuszenia minęło już trochę czasu i teraz to już tylko środek z caravelli lub zmiana autka na ori <cool>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
i stało się,po co wy mieniać środek jak można mieć oryginał <vw>
się trafiło 2001r. z AXG <yahoo> i paromai i nnymi gratami
autko właśnie odebrane od blacharza,teraz tylko lakiernik (albo aż!!!-notri coś o tym wie ile trwa kolejka u lakiernika!!)) i będzie się składało:)
fotki wieczorkiem:)
się trafiło 2001r. z AXG <yahoo> i paromai i nnymi gratami
autko właśnie odebrane od blacharza,teraz tylko lakiernik (albo aż!!!-notri coś o tym wie ile trwa kolejka u lakiernika!!)) i będzie się składało:)
fotki wieczorkiem:)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 7:54 przez edibus, łącznie zmieniany 2 razy.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
no projekt jako jeden z nielicznych znam od podszewki, ale to że ma skrzydełka po obu stronach ??? OOOjjj kolego poszalałeś <38>
Spota małopolskiego po zakończeniu prac nie ominiesz
Spota małopolskiego po zakończeniu prac nie ominiesz
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
oj tam tak wyszło Bogdanie....to był moment <59>
a w ramach "wolnego czasu" pomiędzy jedną a drugą robotką w końcu zabrałem się za lampki... projekt był do starego osiołka ale nie zdążył się zrealizować,a z tego chyba coś będzie <57>
poszukuję też gościa który dobrze wypoleruje mi szkła lamp,miałem się sam za to zabierać ale....czas,czas,czas <30>
a w ramach "wolnego czasu" pomiędzy jedną a drugą robotką w końcu zabrałem się za lampki... projekt był do starego osiołka ale nie zdążył się zrealizować,a z tego chyba coś będzie <57>
poszukuję też gościa który dobrze wypoleruje mi szkła lamp,miałem się sam za to zabierać ale....czas,czas,czas <30>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Beskidzkie T4
zaległe foty juz po naprawce <yahoo> i przednia szyba ściemniona folią 100% <32>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam Szanowną Brać <england>
Powoli dobiega końca składanie nowego osiołka.
Kupując autko od handlarzy dowiedziałem się że pasek i głowica również ucierpiała podczas małego bum:)ale oni naprawili "solidnie silnik" I wszystko jest ok....gadanie handlarzy!!!
Wymienili tylko jeden zawór i szklankę reszta staroć i pozkręcana na pałe!!
Rozebrałem cały motorek i nie żałuję.głowica poszła do planowania i wymiany prowadnic bo już miały luz,zrzuciłem misę i wrzuciłem nowe org.panewki i pierścionki ale jakież było moje zaskoczenie że nowe pierścienie miały niewiele mniejszy luz na zamkach a niżeli stare(auto prawie 400 tyś.na blacie) tyle że olejówki były już "chwycone nagarem" tak więc nie żałuję kasy i zabiegu. jutro myślę że zagada do mnie... mała foto relacja
Powoli dobiega końca składanie nowego osiołka.
Kupując autko od handlarzy dowiedziałem się że pasek i głowica również ucierpiała podczas małego bum:)ale oni naprawili "solidnie silnik" I wszystko jest ok....gadanie handlarzy!!!
Wymienili tylko jeden zawór i szklankę reszta staroć i pozkręcana na pałe!!
Rozebrałem cały motorek i nie żałuję.głowica poszła do planowania i wymiany prowadnic bo już miały luz,zrzuciłem misę i wrzuciłem nowe org.panewki i pierścionki ale jakież było moje zaskoczenie że nowe pierścienie miały niewiele mniejszy luz na zamkach a niżeli stare(auto prawie 400 tyś.na blacie) tyle że olejówki były już "chwycone nagarem" tak więc nie żałuję kasy i zabiegu. jutro myślę że zagada do mnie... mała foto relacja
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Motorek a autku <57>
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Powitać kolegów zimową porą!
Chyba poskładałem swojego osiołka nr.2 <yes> dlatego chyba bo pozostało parę rzeczy do sklecenia i kupienia ale to już kosmetyka.
Parę fotek z dziewiczego rejsu w dniu wczorajszym Skoczów-Warszawka-Skoczów w sumie prawie 800km.( wyjazd z Warszawy o godz.17 "tylko2h.!! i ponad 7h do domu-TRAGEDIA) aura wiecie jaka była,drogi też tak więc pory pełne strachu co odpadnie,co zapomniałem dokręcić ale wyszło bez awaryjnie jak to T4 <vw>
Autko nie myte,nie picowane, nie przerejstrowane i NIE DO SPRZEDANIA <57>
p.s transporterem jazda była niezła ale w porównaniu do caraveli to już inna bajka! ciszej,milej i szybciej;)
Chyba poskładałem swojego osiołka nr.2 <yes> dlatego chyba bo pozostało parę rzeczy do sklecenia i kupienia ale to już kosmetyka.
Parę fotek z dziewiczego rejsu w dniu wczorajszym Skoczów-Warszawka-Skoczów w sumie prawie 800km.( wyjazd z Warszawy o godz.17 "tylko2h.!! i ponad 7h do domu-TRAGEDIA) aura wiecie jaka była,drogi też tak więc pory pełne strachu co odpadnie,co zapomniałem dokręcić ale wyszło bez awaryjnie jak to T4 <vw>
Autko nie myte,nie picowane, nie przerejstrowane i NIE DO SPRZEDANIA <57>
p.s transporterem jazda była niezła ale w porównaniu do caraveli to już inna bajka! ciszej,milej i szybciej;)