triada5000 pisze:Bardzo fajne autko , a tak apropo to w niemczech widziałem tylko raz niby 130km wersje, góra od 151 konnej a zawiecha i chamulce od 102. Z brifu po przeliczeniu KW wynikało ze ma 130 , koleś mówił że to orginał tylko to niebył syncro
Żaden problem zmienić kW w papierach samochodu. Ja sam to zrobiłem <32> Moja 88konna Corovella ( bo tak miałem w papierach- nie Caravelle ,ale Corovelle <cisza> ) miała w papierach 65kW-tak jak fabryka dała . Po czipie i zmianie mapy na 131KM stwierdziłem ,że warto by było zmienic w papierach wartości 65kW na 96kW <38> Pojechałem do RDW- instytucja od wszelkiego rodzaju spraw związanych z samochodami i poprosiłem o zmiane nazwy z Corovelle na Caravelle ) bo to ich błąd był a nie mój oraz pokazałem wykresy z hamowni potwierdzające faktyczną moc samochodu. Oni bez problemu wzieli samochód do swojego garażu na test i po zhamowaniu mojego czarnucha stwierdzili,że nie widzą absolutnie żadnych przeszkód aby zmienić papiery samochodu na nowe . Czekałem na nowe dokumenty zaledwie 4dni robocze,aż przyszły do mnie z nazwą pojazdu : Caravelle i mocą w kW - 96 <38> <38> <38> <38> Przydało się to niezmiernie przy sprzedaży samochodu <31> <31> <31>