Odkrycie Ameryki, webasto ??
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Rywin
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Odkrycie Ameryki, webasto ??
Po 4 m-cach od zakupu odkryłem, że moja caravelle wyposażona jest w webasto.
Niepokoił mnie dym wychodzący spod koła okazało się że jest tam urządzenie zwane hydronic. Najlepsze jest że gość od którego kupiłem auto twierdził, że nie ma w nim webasto miał go 4 lata.
Rozkminiłem trochę tą sprawę. Jak jest to musi być gdzieś sterowanie i znalazłem. W miejscu na desce rozdzielczej gdzie powinien znajdować się zegar ze sterowaniem jest zamontowana kontrolka czujnika cofania, a zegara "nie widać nie słychać" W dodatku od hydronica wychodzi przewóz przypominający peszel średnicy gdzieś 2cm który jest ucięty.
Gdzie zazwyczaj montowany jest drugi akumulator i czy jest on montowany fabrycznie?
Ciekawi mnie czy można doprowadzić to do stanu używalności. pzd
Niepokoił mnie dym wychodzący spod koła okazało się że jest tam urządzenie zwane hydronic. Najlepsze jest że gość od którego kupiłem auto twierdził, że nie ma w nim webasto miał go 4 lata.
Rozkminiłem trochę tą sprawę. Jak jest to musi być gdzieś sterowanie i znalazłem. W miejscu na desce rozdzielczej gdzie powinien znajdować się zegar ze sterowaniem jest zamontowana kontrolka czujnika cofania, a zegara "nie widać nie słychać" W dodatku od hydronica wychodzi przewóz przypominający peszel średnicy gdzieś 2cm który jest ucięty.
Gdzie zazwyczaj montowany jest drugi akumulator i czy jest on montowany fabrycznie?
Ciekawi mnie czy można doprowadzić to do stanu używalności. pzd
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Odkrycie Ameryki
czy to urządzenie masz zamontowane pod podłogą za fotelem kierowcy czy w komorze silnika w okolicy lewego koła ??
jeśli tłumik wychodzi ci przed lewym kołem to zapewne masz nie webasto ( ogrzewanie postojowe ) tylko tzw dogrzewacz
poczytaj forum, a wszystkiego się dowiesz
jeśli tłumik wychodzi ci przed lewym kołem to zapewne masz nie webasto ( ogrzewanie postojowe ) tylko tzw dogrzewacz
poczytaj forum, a wszystkiego się dowiesz
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Odkrycie Ameryki, webasto ??
Jeśli zauważyłeś dymek przy kole, to znaczy, że urządzenie działa. A jeśli działa samoczynnie, bez ingerencji kierowcy, to nie może być webasto.
Drugi akumulator jest montowany pod fotelem kierowcy, tylko w wersjach zabudowy kampingowej w jakimś innym miejscu. Ale jeśli nie masz webasta, to drugiego akumulatora nigdy nie było.
Drugi akumulator jest montowany pod fotelem kierowcy, tylko w wersjach zabudowy kampingowej w jakimś innym miejscu. Ale jeśli nie masz webasta, to drugiego akumulatora nigdy nie było.
-
kitek
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: M-B V220
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Do webasta jako typowego ogrzewania postojowego musi być sterowanie więc musi byc zegar Mysle że jest tak jak koledzy piszą masz dogrzewacz Może firmy Webasto a może Eberspächer
-
Rywin
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
przestało działać . nie dymi się już w okolicy lewego koła. spalił się czy co?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jest za ciepło aby dogrzewacz się uruchomił, gdy temperatura spadnie poniżej 5* celsjusza powróci do życia. Jeśli chcesz aby uruchomił się wcześniej zmostkuj czujnik temp zewnętrznej dogrzewacza - znajdziesz go pod prawej stronie pod przednim zderzakiem.