climatronic z tyłu chłodzi a z przodu już nie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
do.man
- Last active: -
climatronic z tyłu chłodzi a z przodu już nie
witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
jestem nowicjuszem więc poproszę o troszkę wyrozumiałości jeżeli coś napiszę nie tak ( z regulaminem się zapoznałem i mam zamiar się do niego stosować)
A teraz sedno sprawy;
problem; auto kupiłem z pustym układem klimatyzacji, po nabiciu stwierdziłem że tylna część chłodzi a przód wcale. ponadto dodam że dostrzegłem też że jeżeli na panelu jest ustawione auto 18 to lepiej chłodzi niż jak jest na auto lo (błędy pokasowane, innych nie łapie)
auto; caravelle, ahy, 150 km, 1998r, panel klimy zielony.
jeśli miał ktoś podobny problem lub słyszał o takowym to zapraszam do podzielenia się informacjami. pozdrawiam
jestem nowicjuszem więc poproszę o troszkę wyrozumiałości jeżeli coś napiszę nie tak ( z regulaminem się zapoznałem i mam zamiar się do niego stosować)
A teraz sedno sprawy;
problem; auto kupiłem z pustym układem klimatyzacji, po nabiciu stwierdziłem że tylna część chłodzi a przód wcale. ponadto dodam że dostrzegłem też że jeżeli na panelu jest ustawione auto 18 to lepiej chłodzi niż jak jest na auto lo (błędy pokasowane, innych nie łapie)
auto; caravelle, ahy, 150 km, 1998r, panel klimy zielony.
jeśli miał ktoś podobny problem lub słyszał o takowym to zapraszam do podzielenia się informacjami. pozdrawiam
-
do.man
Re: climatronic z tyłu chłodzi a z przodu już nie
czyżby nikt nie miał nigdy takiego problemu.
czekam na jakąkolwiek podpowiedz. <30>
czekam na jakąkolwiek podpowiedz. <30>
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
widocznie nie
próbowałeś podłączyc VAGa i zrobic diagnozę climatronica ?
próbowałeś podłączyc VAGa i zrobic diagnozę climatronica ?
-
do.man
witam Kenobi, chodzi o to że diagnozowałem VAGem i nie łapie żadnych błędów.
faktem jest że wszystko było rozpinane ( demontowałem cały kokpit )
czy jest możliwe że trzeba wykonać jakąś adaptacje? jeżeli tak to jak to wykonać.
użytkownikiem VAGa jestem od niedawna, głównie używam go do sprawdzania błędów i kasowania inspekcji.
faktem jest że wszystko było rozpinane ( demontowałem cały kokpit )
czy jest możliwe że trzeba wykonać jakąś adaptacje? jeżeli tak to jak to wykonać.
użytkownikiem VAGa jestem od niedawna, głównie używam go do sprawdzania błędów i kasowania inspekcji.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Być może, możesz spróbować wejść w Meas.Blocks-08 wybierz kanał 001 i wciśnij Basic Settings, jeżeli nie wyskoczy "error" to poczekaj aż wszystkie wartości wskażą 00, jeżeli na kanale 001 nie uda się, to spróbuj na kanale 000.do.man pisze:czy jest możliwe że trzeba wykonać jakąś adaptacje? jeżeli tak to jak to wykonać.
-
do.man
witam kolejnego kolegę. czy jest to wykonalne na polskim VAGu 4.9 lub 2.5? bo tylko takie posiadam.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
moim zdaniem na obwodzie czynnika klimy nie ma żadnego zaworu który by odcinał jego dopływ do przedniego parownika co powodowałoby działanie tylko tylnego
jak dla mnie są dwie możliwości:
albo przedni parownik lub dopływ do niego jest zatkany
albo sterownik klimy głupieje i przez przedni parownik puszcza gorące powietrze mając fałszywe dane z czujnika powietrza lecącego do kabiny
jak dla mnie są dwie możliwości:
albo przedni parownik lub dopływ do niego jest zatkany
albo sterownik klimy głupieje i przez przedni parownik puszcza gorące powietrze mając fałszywe dane z czujnika powietrza lecącego do kabiny
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Albo silniczki tak się poustawiały że minimum dla zimnego powietrza jest jego środkowe położenie.Kenobi pisze:albo sterownik klimy głupieje i przez przedni parownik puszcza gorące powietrze mając fałszywe dane z czujnika powietrza lecącego do kabiny
Być może pomoże "adaptacja" można spróbować Polskim Vagiem "tylko musi być w pełnej wersji, wejść w bloki danych wybrać Blok 1 i wcisnąć Ustaw.Pierw. Klapy powinny się poustawiać od wartości min. do max (Jeżeli się nie uda to trzeba szukać VCDS-a, albo VAG-COM-a)