Webasto w t4 multivan 1.9 TD
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bobry
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Webasto w t4 multivan 1.9 TD
witam, na moje oko świeca,koszt w aso ok. 100pln a w sklepie ok.80pln. a słychać u Ciebie tykanie pompki paliwa?
-
bodek
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: westfalia
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Pompka jest raczej w porządku, tyka i podaje paliwo, a dymi dlatego że musi wypalić paliwo, które dostało się do pieca przy próbach odpalenia. Jak już uda się odpalić i wypali ten nadmiar to przestaje dymić i pracuje poprawnie.
Próbowałem dzisiaj wykręcić świecę i chyba już ją zniszczyłem. Jest tak zapieczona, że nie można jej odkręcić i pogiąłem tą część na którą zakłada się klucz. Spryskałem wd40 i zostawiłem do jutra. Może uda się wykręcic, jak nie to będę musiał rozbierać całe webasto i coś kombinować. Świeca i tak chyba do wymiany. Szukałem na allegro, ale nie ma świec konkretnie do D2L. Czy wie ktoś jaki jest symbol tej świecy i czy będzie pasowała jakaś z nowszego modelu, oraz czy powinno być tam sitko? To znalazłem na allegro. Od strony podłączenia kabla wygląda tak samo.
http://moto.allegro.pl/webasto-eberspac ... 56059.html
http://moto.allegro.pl/swieca-webasto-d ... 69931.html
Próbowałem dzisiaj wykręcić świecę i chyba już ją zniszczyłem. Jest tak zapieczona, że nie można jej odkręcić i pogiąłem tą część na którą zakłada się klucz. Spryskałem wd40 i zostawiłem do jutra. Może uda się wykręcic, jak nie to będę musiał rozbierać całe webasto i coś kombinować. Świeca i tak chyba do wymiany. Szukałem na allegro, ale nie ma świec konkretnie do D2L. Czy wie ktoś jaki jest symbol tej świecy i czy będzie pasowała jakaś z nowszego modelu, oraz czy powinno być tam sitko? To znalazłem na allegro. Od strony podłączenia kabla wygląda tak samo.
http://moto.allegro.pl/webasto-eberspac ... 56059.html
http://moto.allegro.pl/swieca-webasto-d ... 69931.html
-
6seba
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Udało mi się dostać nowe szczotkotrzymacze do silniczka od D2L. Jak by ktoś potrzebował takowe to mogę załatwić lub podać nr telefonu.
Złożone, odpalone i jest git :D Jeśli chodzi o świecę to musiał bym znowu wleźć pod samochód i zobaczyć jeśli nie zapomnę. Ale ta z pierwszego linku wygląda dokładnie tak samo jak w D2L.
Złożone, odpalone i jest git :D Jeśli chodzi o świecę to musiał bym znowu wleźć pod samochód i zobaczyć jeśli nie zapomnę. Ale ta z pierwszego linku wygląda dokładnie tak samo jak w D2L.
-
pawelnow
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
witam, w moim multivanie jest webasto D2L na powietrze, dzisiaj udało mi się je uruchomić, problemem był slaby akumulator, po jego odlaczeniu na uruchomionym silniku w końcu zaczalo dzialac, mam problem ze sterowaniem ponieważ na panelu z przodu nie mogę ustawić temperatury, stale pokazuje -52 stopnie, może ktoś już się spotkal z podobnym problemem ?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
pawelnow
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
doczytałem w instrukcji ze to może być brak czujnika temperatury, którego podobno fabrycznie się nie montuje,
może ktoś to już robil i podpowie jak on wygląda, czy musi być fabryczny , a może da się cos wykombinować?
może ktoś to już robil i podpowie jak on wygląda, czy musi być fabryczny , a może da się cos wykombinować?