wnętrze multivan przed fl i po różnice
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Last active: -
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
wnętrze multivan przed fl i po różnice
Witam. zamierzam wsadzić do mojego busa z 94r kompletne wnętrze z multivana.mam wersję z silnikiem 1,9d, przed liftem i taka zostaje. ponieważ silnik to igełka, w silnik i zawieszenie, układ wydechowy zainwestowałem 4 tys zł. czym się różni wnętrze z przed, do tego po lifcie, zauważyłem że te podwójne tylnie fotele są umocowane na stałe. jeszcze są jakieś różnice? tutaj znalazłem ciekawą propozycję, w całkiem nie głupich pieniądzach. stan foteli wygląda na zadbany. http://moto.allegro.pl/wnetrze-kompletn ... 40493.html
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: wnętrze multivan przed fl i po różnice
kolego same plastiki to zaden kłopot będą pasowały
natomiast z montowaniem foteli to juz inny temat
czyli przednie nie ma problemu
pozostałe to w zalezności co kupisz te z linka 2rząd to zaczepiane są za przedni fotel i do nadwozia i tu klopot trzeba dospawać mocowanie jeśli wcześniej go nie bylo
mowa o czym takim
kanapa posiada szyny wiec to nie kłopot wiercisz otwory w podlodze i przykręcasz
jeśli kupisz inne wnetrze to przeróbki bedą adekwatne do wersji
na przykład szyny
jesli kupisz coś takiego
natomiast z montowaniem foteli to juz inny temat
czyli przednie nie ma problemu
pozostałe to w zalezności co kupisz te z linka 2rząd to zaczepiane są za przedni fotel i do nadwozia i tu klopot trzeba dospawać mocowanie jeśli wcześniej go nie bylo
mowa o czym takim
kanapa posiada szyny wiec to nie kłopot wiercisz otwory w podlodze i przykręcasz
jeśli kupisz inne wnetrze to przeróbki bedą adekwatne do wersji
na przykład szyny
jesli kupisz coś takiego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Z racji różnicy w długości progu inna jest też podłoga w wersjach przed i po liftowych.
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
czyli z tym wnętrzem przed liftingowym jest mniej problemów ? :) mam starą wersję, z długim stopniem.więc chyba wnętrze będę montował te starsze.to starsze wnętrze jest sporo tańsze, od tego po lifcie, z suwanymi fotelami.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Przepraszam że tak trochę nie w temacie ale mógł by ktoś zapodać zdjęcie jednej i drugiej wersji stopnia.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Wyposażenie, które podałeś w linku mimo,ze opisane kompletne jest niekompletne.
Brak tam wielu pierdół, za które kompletując pojedynczo zapłacisz furę kasy (uszkodzony wieszak na kubek, brak głośników ewent zaślepek, brak tylnej pokrywy w schowka koło nadkola, brak zaślepek środkowego rzędu pasów, brak zaślepek na śruby, nie widzę pasów foteli tyłem do kier jazdy brak zaślepki obudowy tylnej dmuchawy) poza tym nie potrzeba ci tapicerki na szer słupek, którego nie masz jak również klimy/dmuchawy z tyłu pomniejsza ci to tylny materac i będzie głupio wyglądać przez tylną szybę.
Najbardziej polecana wersja wg mnie to patrząc od przodu 2+1+3 (pierwsze wersje multivana)gdzie 1 jest tyłem do kierunku jazdy za kierowcą.
Fotel jest przykręcany na stałe 4 śrubami więc nawet jak nie masz otworów to szybko dorobisz, pod tym fotelem masz dodatkowo lodówkę i jest on cofnięty w przód a tym samym w każdej chwili możesz rozłożyć stolik w przypadku tych foteli na zawiasach trzeba składać fotel do rozkładania stolika poza tym zajmują one sporo więcej miejsca w środku jeśli już 2+2+3 To na szynach.
A i w tym układzie możesz zastosować obrotowy fotel pasażera przy fotelach na tych pałąkach to nie przejdzie bo w tył sterczy kawał blachy z mocowaniem na fotel.
Brak tam wielu pierdół, za które kompletując pojedynczo zapłacisz furę kasy (uszkodzony wieszak na kubek, brak głośników ewent zaślepek, brak tylnej pokrywy w schowka koło nadkola, brak zaślepek środkowego rzędu pasów, brak zaślepek na śruby, nie widzę pasów foteli tyłem do kier jazdy brak zaślepki obudowy tylnej dmuchawy) poza tym nie potrzeba ci tapicerki na szer słupek, którego nie masz jak również klimy/dmuchawy z tyłu pomniejsza ci to tylny materac i będzie głupio wyglądać przez tylną szybę.
Najbardziej polecana wersja wg mnie to patrząc od przodu 2+1+3 (pierwsze wersje multivana)gdzie 1 jest tyłem do kierunku jazdy za kierowcą.
Fotel jest przykręcany na stałe 4 śrubami więc nawet jak nie masz otworów to szybko dorobisz, pod tym fotelem masz dodatkowo lodówkę i jest on cofnięty w przód a tym samym w każdej chwili możesz rozłożyć stolik w przypadku tych foteli na zawiasach trzeba składać fotel do rozkładania stolika poza tym zajmują one sporo więcej miejsca w środku jeśli już 2+2+3 To na szynach.
A i w tym układzie możesz zastosować obrotowy fotel pasażera przy fotelach na tych pałąkach to nie przejdzie bo w tył sterczy kawał blachy z mocowaniem na fotel.
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Pokor o taką wersję Ci chodzi ? http://otomoto.pl/volkswagen-multivan-t ... 59145.html no dobrze powiedziane, muszę szukać wnętrza z gołej wersji, takiej samej jak w linku :)
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
danny180 pisze:Pokor o taką wersję Ci chodzi ? http://otomoto.pl/volkswagen-multivan-t ... 59145.html no dobrze powiedziane, muszę szukać wnętrza z gołej wersji, takiej samej jak w linku :)
szukaj taką która tobie będzie pasowała i dokładnie czytaj opisy przy odbiorze sprawdza się poszczególne elementy tak aby uniknać problemów przy montowaniu
Slimak pisze ze jest długi i krótki stopien tak to fakt ale poliftowy jest krótszy a co zatym idzie nie ma kłopotu aby taką podłogę dopasować do długiego stopnia
w drugą strone to problem <england>
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Dokładnie o takiej pisałem czy to jedyna słuszna to twój wybór , najważniejsze byś miał wszystkie duperele bo potem czeka cie upierdliwe bieganie za byle gówienkiem albo efekt wiecznej prowizorkidanny180 pisze:Pokor o taką wersję Ci chodzi ? http://otomoto.pl/volkswagen-multivan-t ... 59145.html no dobrze powiedziane, muszę szukać wnętrza z gołej wersji, takiej samej jak w linku :)
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
dziękuje za pomoc. jak kupię wnętrze i będę ulepszał mojego busika, będzie w dziale mój vw. pozdrawiam :)