poproztu zamień te kierowniceVariat pisze:
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
jeśli ta druga nie z teczki to będzie trzpień potrzebny jak co to mam takowy <england>

poproztu zamień te kierowniceVariat pisze:
Właśnie w weekend będę zmieniał o ile paczuszka od kolegi Wojtiego dojdzie, andrewa o jakim trzpieniu ty mówisz? czy chodzi ci o nabę? czy to taka drobna uszczypliwość do przedmówcy hahaandrewa1 pisze:poproztu zamień te kierowniceVariat pisze:
jeśli ta druga nie z teczki to będzie trzpień potrzebny jak co to mam takowy <england>
olek pisze:Właśnie w weekend będę zmieniał o ile paczuszka od kolegi Wojtiego dojdzie, andrewa o jakim trzpieniu ty mówisz? czy chodzi ci o nabę? czy to taka drobna uszczypliwość do przedmówcy hahaandrewa1 pisze:poproztu zamień te kierowniceVariat pisze:
Przepraszam kolegę andrewa1, bardzo przepraszam <bigboss>andrewa1 pisze:olek pisze:Właśnie w weekend będę zmieniał o ile paczuszka od kolegi Wojtiego dojdzie, andrewa o jakim trzpieniu ty mówisz? czy chodzi ci o nabę? czy to taka drobna uszczypliwość do przedmówcy hahaandrewa1 pisze:poproztu zamień te kierownice
jezeli jusz to andrewa1
jezeli od Wojtiego to powinno bez trzpienia pasować bo to z teczki
co do trzpienia to poczytaj 1 post 5 fotka i dalej na pierwszej stronie
Silvestro pisze:Panowie, przerabiał ktoś w swojej T4 temat małych sportowych kierownic typu momo itp., pasują bez problemu??? może ktoś ma jakiś setup bez zbytniego rzeźbienia. Jak taka kierownica pasuje w stosunku do kierunkowskazów itp.
wystarczymariogo pisze:z cięciem ten tulejki redukcyjnej pod kierownicę od Passata jak opisywaliście wyżej chyba wizyta u tokarza nie jest potrzebna, wystarczy cięcie fleksem. ??
nie tak dokońcaabst pisze:Tz? Jeżeli chodzi Tobie czy mam tą tuleje,to jej nie mam.Ale,gdy ją zakładam,zauważyłem,że gdy tuleja jest nabita na kolumne,opiera się za bardzo na środkowym zwęzeniu,dlatego kierownica nie przylega do manetek.Podejzewam,ze tuleje od golfa 1,2,3 itd.Różnią sie od tych co są w t4...
slawo777 pisze:Witam, ma taki problem. Zamontowałem kierownicę w VW T4 od VW Passata B3, tylko jest taki problem, że kierownica nie sięga przełącznika zespolonego kierunkowskazów (brakuje ok. 1-2cm) co skutkuje brakiem klaksonu i kierunkowskazy nie odbijają. Czy można to w jakiś prosty sposób rozwiązać.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ok, to napisz jak to zrobić po kolei da się obniżyć o ok. 2 cm w prosty sposób czy trzeba szukać fachowca?mikoli pisze:Gdybyś przeczytał ten wątek od początku to byś doszedł że można wałek kierowniczy w T4 obniżać jak i podwyższać nieznacznie, bo chyba pisanie dwa razy o tym samym nie ma sensu <bezradny> , a szlifować sam wałek to nie radzę.
I jeszcze jedno to 3 zdjęcie twojego wałka kierowniczego w tym temacie różni się od tego na mojej fotce. Zastosowałeś może tą nabę kierowniczą? Twoja odpowiedź na forum z fotkami niewiele mi mówi, szczególnie 3 fotka. Jak byś mógł krok po kroku wyjąśnic jak to zrobiłeś, bo widzę, że też masz kierownicę z B3.mikoli pisze:Gdybyś przeczytał ten wątek od początku to byś doszedł że można wałek kierowniczy w T4 obniżać jak i podwyższać nieznacznie, bo chyba pisanie dwa razy o tym samym nie ma sensu <bezradny> , a szlifować sam wałek to nie radzę.
Tam powinna być masa po naciśnięciu klaksonu, podaj tam na krótko masę i zobacz czy sygnał działa.slawo777 pisze:Czy na tym styku przełącznika zespolonego kierunkowskazów zaznaczonego czerwoną strzałką powinno być zasilanie? http://img845.imageshack.us/img845/8180/1956640401.jpg
Podałeś tam masę (oczywiście po przekręcaniu stacyjki, aby sprawdzić czy sygnał działa) :?:mikoli pisze:Tam powinna być masa po naciśnięciu klaksonu, podaj tam na krótko masę i zobacz czy sygnał działa.slawo777 pisze:Czy na tym styku przełącznika zespolonego kierunkowskazów zaznaczonego czerwoną strzałką powinno być zasilanie? http://img845.imageshack.us/img845/8180/1956640401.jpg
:?:mikoli pisze:Wałek kierowniczy ma masę ? ...
Masę masz na całym nadwoziu (części metalowe) możesz wziąć z uchwytu na skrzynkę bezpieczników (ważne aby była pewna masa, sprawdź kontrolką), a klakson jest właśnie masą włączany.slawo777 pisze:. A co do to tej masy to skąd mam podać masę na te złącze z tej fotki?
http://img845.imageshack.us/img845/8180/1956640401.jpg
Tak myślę sobie jak tego dokonałeś, skoro po założeniu tych przełączników nie widać łożyska, ale mniejsza o to, podaj tam pewną masę po przekręceniu stacyjki.slawo777 pisze:Złączyłem na krótko miedzianym drutem te złącze z przełącznika kierunków z łożyskiem w stacyjce i jest cisza.
Wygląda na to że przekaźnik jest dobry, schemat masz TUslawo777 pisze:Tak jak obiecałem dołączam fotę przekaźnika nr 11
http://imageshack.us/photo/my-images/50 ... 00731.jpg/