Linka gazu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: vw t4,1993r
- podziekowal za post: 16 razy
- Kontakt:
Linka gazu
Witam.Zauwazylem ze w mojej t4 jest luzna linka od gazu.Czy tak musi byc,czy mozna ja naciagnac?Kiedy naciskam pedal auto jest mulowate i dopiero po mocniejszym wcisnieciu pedalu dostaje mocy.Czy tu lezy problem?
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Re: Linka gazu
Pewnie linka się zaciera i przez to tak masz że trzeba dość sporo nacisnąć gaz żeby się zebrał na obroty
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no wlasnie tak mam...Jak mocniej depne to wciska mnie w fotel...Linka do wymiany czy co?
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Wydaje mi się ze tak, lecz metodą online cięzko to określić ;)
Ja mam tak: jak auto jeździ to jest spoko, ale jak jest zimno i postoi tydzień nieruszany w garażu to pedał gazu ciężko chodzi :P
Linki gazu zazwyczaj zacierają się w tej harmonijce zaraz przy ścianie grodziowej
Ja mam tak: jak auto jeździ to jest spoko, ale jak jest zimno i postoi tydzień nieruszany w garażu to pedał gazu ciężko chodzi :P
Linki gazu zazwyczaj zacierają się w tej harmonijce zaraz przy ścianie grodziowej
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wobec tego tak zrobie.Kazdego dnia moja niunia czyms mnie zaskakuje.Ale warto.Dzieki wielkie.
-
Qlimax85
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
w mojej caravelli pedał gazu ciężko się wciskał męczyłem się tak prawie przez 2 lata po wymianie diametralna różnica tak leciutko pedał gazu chodzi że nie mogę się nacieszyć :P
-
zinq
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Chociaż mam 1.9td to miałem podobny problem, Krzysiek dobrze napisał przyczyny w moim problemie - zaraz przy kabinie w linka się blokuje, prosty rozwiązaniem były obrócenie jej i przełożeniem nad zbiornikiem wyrównawczym - jest jak nówka.
Wcześniejszy problem był taki że pedał gazu od położenia 1/3 zaczynał reagować, coś się musiało wytrzeć ponieważ wyjęcie linki i ponowne włożenie naprawiło tą usterkę. Mimo wszystko wypada wymienić linkę chociaż po tym jak zamówiłem i przyszła bez tego czujnika dałem sobie spokój.
Wcześniejszy problem był taki że pedał gazu od położenia 1/3 zaczynał reagować, coś się musiało wytrzeć ponieważ wyjęcie linki i ponowne włożenie naprawiło tą usterkę. Mimo wszystko wypada wymienić linkę chociaż po tym jak zamówiłem i przyszła bez tego czujnika dałem sobie spokój.
-
leszekgd
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- Opis: SCANIA pl.o /gdańsk
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
w pancerzu lnki jest sprężyna pewnie pękła i to jest przyczynalopez66 pisze:Witam.Zauwazylem ze w mojej t4 jest luzna linka od gazu.Czy tak musi byc,czy mozna ja naciagnac?Kiedy naciskam pedal auto jest mulowate i dopiero po mocniejszym wcisnieciu pedalu dostaje mocy.Czy tu lezy problem?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
panowie Ci co mają diesla to niech nie doradzają bo benzyna inaczej reaguje <33>
jeśli masz luz na lince to można to regulować luz na lince bez pancerza przy naciśnięciu nie powinien przekraczać 0,5cm jest to konieczne do prawidłowej pracy przepustnicy
no a teraz do rzeczylopez66 pisze:Witam.Zauwazylem ze w mojej t4 jest luzna linka od gazu.Czy tak musi byc,czy mozna ja naciagnac?Kiedy naciskam pedal auto jest mulowate i dopiero po mocniejszym wcisnieciu pedalu dostaje mocy.Czy tu lezy problem?
jeśli masz luz na lince to można to regulować luz na lince bez pancerza przy naciśnięciu nie powinien przekraczać 0,5cm jest to konieczne do prawidłowej pracy przepustnicy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
lopez66 pisze:Dziekuje ci Andrewa1.Problem rozwiazany...
rozumiem ze pomogło <england>
-
busolek
- Nowy T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
busolek pisze:Witam. Czy linkę gazu można wymienić bez podnośnika?
bez najmniejszego problemu jeśli chodzi o 2,0