Kłopoty z silnikiem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Daniel176
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Kłopoty z silnikiem
Witam
Jak w temacie.W zeszłym tygodniu zaczęły się poważne kłopoty z autkiem.
Auto źle pali na gazie,nie chce utrzymywać wolnych obrotów a czasem wejdzie na obroty do 3500 min i ciężko jest go uspokoić i często jedynym sposobem jest zgaszenie silnika i odpalenie go od nowa.
Na benzynie też nie jest ciekawie.Autko też ma podobne objawy typu wolne obroty i nie chce iść na maxa przez dłuższy czas po prostu przerywa przy wyższych obrotach.Na gazie jest to samo i jest to nawet bardziej odczuwalne.
Rok temu wymieniłem kable i świece,kopułkę i palec rozdzielacza.
Czasem jak mi zgaśnie na gazie to nawet na benzynie mam problem odpalić.Najgorzej jest jak mi zgaśnie na skrzyżowaniu bo muszę wówczas troszkę pokręcić rozrusznikiem :-)
W sierpniu na początku miesiąca wymieniłem cewkę zapłonową i jest to cewka firmy vika bodajże ale nie jest pewien.
Mam do wymiany jeszcze reduktor gazu który już zakpiłem i w wkrótce go wymienię.
Kurcze takie fajne autko ale czasem mi daje popalić.
Co może być przyczyną takich objawów.
Potrzebuję jak najszybciej pomocy.Od czego zacząć?Wymienić znów kable świece palec kopułkę?
Jeżeli wymienić to na jaką firmę?Poproszę dokładne numery i symbole kabli,świec,kopułki,palca.
Silnik 2.0 Pb+lpg
Pozdrawiam
Daniel
Jak w temacie.W zeszłym tygodniu zaczęły się poważne kłopoty z autkiem.
Auto źle pali na gazie,nie chce utrzymywać wolnych obrotów a czasem wejdzie na obroty do 3500 min i ciężko jest go uspokoić i często jedynym sposobem jest zgaszenie silnika i odpalenie go od nowa.
Na benzynie też nie jest ciekawie.Autko też ma podobne objawy typu wolne obroty i nie chce iść na maxa przez dłuższy czas po prostu przerywa przy wyższych obrotach.Na gazie jest to samo i jest to nawet bardziej odczuwalne.
Rok temu wymieniłem kable i świece,kopułkę i palec rozdzielacza.
Czasem jak mi zgaśnie na gazie to nawet na benzynie mam problem odpalić.Najgorzej jest jak mi zgaśnie na skrzyżowaniu bo muszę wówczas troszkę pokręcić rozrusznikiem :-)
W sierpniu na początku miesiąca wymieniłem cewkę zapłonową i jest to cewka firmy vika bodajże ale nie jest pewien.
Mam do wymiany jeszcze reduktor gazu który już zakpiłem i w wkrótce go wymienię.
Kurcze takie fajne autko ale czasem mi daje popalić.
Co może być przyczyną takich objawów.
Potrzebuję jak najszybciej pomocy.Od czego zacząć?Wymienić znów kable świece palec kopułkę?
Jeżeli wymienić to na jaką firmę?Poproszę dokładne numery i symbole kabli,świec,kopułki,palca.
Silnik 2.0 Pb+lpg
Pozdrawiam
Daniel
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: Kłopoty z silnikiem
a czy przypadkiem nie masz wody zamiast płynu ?
z pb to zacznij od silniczka krokowego na 24h do benzyny to on odpowiada za wolne obroty
ale zapytam jeszcze o to czy miałeś coś takiego jak wystrzał gazu ?
z pb to zacznij od silniczka krokowego na 24h do benzyny to on odpowiada za wolne obroty
ale zapytam jeszcze o to czy miałeś coś takiego jak wystrzał gazu ?
-
Daniel176
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Witam
Ja auta nie odpalam na gazie ale na benzynie,bo inaczej bym go nie odpalił taka to jest instalacja lpg.
Mam płyn Petrygo.
Czasem jak zacznie się dusić i nie chce iść to jak mu wcisnę gaz do końca i mimo,że nie chce iść to strzeli.
Ja auta nie odpalam na gazie ale na benzynie,bo inaczej bym go nie odpalił taka to jest instalacja lpg.
Mam płyn Petrygo.
Czasem jak zacznie się dusić i nie chce iść to jak mu wcisnę gaz do końca i mimo,że nie chce iść to strzeli.
-
waldek_T4syncro
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Transporter 4x4 Komb
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
cyt "Czasem jak zacznie się dusić i nie chce iść to jak mu wcisnę gaz do końca i mimo,że nie chce iść to strzeli."
dla mnie to efekt zbyt ubogiej dawki gazu, jak wcześniej pisałeś szwankujący reduktor może być przyczyną a od strzałów może być uszkodzony przepływomierz lub nieszczelność pomiędzy nim a kolektorem ssącym. Zalecam diagnostykę vagiem... powodzenia i dobrej myśli będzie żył
dla mnie to efekt zbyt ubogiej dawki gazu, jak wcześniej pisałeś szwankujący reduktor może być przyczyną a od strzałów może być uszkodzony przepływomierz lub nieszczelność pomiędzy nim a kolektorem ssącym. Zalecam diagnostykę vagiem... powodzenia i dobrej myśli będzie żył
-
Daniel176
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie mam Vaga aby zrobić test.Czy są jakieś urządzenia do analizy typu VAG które można zakupić na alledrogo?Czy może ktoś z kolegów ze śląska ma takie urządzonko i może w weekend mógłbym podjechać na test.
Co do silnika krokowego czy to musi być na 24h czy wystarczy na noc?
Co do silnika krokowego czy to musi być na 24h czy wystarczy na noc?