Czoperowe wozidełko
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Czoperowe wozidełko
Witam forumowe grono <hi> .
Co prawda moją teczkę posiadam ponad rok,ale jakoś tak wyszło,że dopiero teraz postanowiłem przedstawić ją Waszmościom.Otóż,dosiadam Caravelle,2.5TDI Business,silnik AHY-151 kucyków.Autko jest z roku 1999 i na liczniku ma <cudzysłów> +-200 tysi. <cudzysłów> .Miała być wersja long,ale znalezienie długiej Caravelli,w dieslu,w dobrym stanie,graniczy z cudem(wiadomo do czego zazwyczaj te auta służyły,jeszcze kilka lat temu <55> <44> <43> )Czasu na zakup miałem mało,a po oglądnięciu kilkudziesięciu t4 w ''idealnym stanie''i z małym przebiegiem <32> znalazłem właśnie obecne na fotkach t4 i tak już zostało.Wyposażone jest,moim zdaniem,dosyć dobrze-jak na dostawczaka <38> .Na pokładzie znajduje się min.dwustrefowa klima,webasto,el.szyby i lusterka,2xAIRBAG,tempomat,komputer pokładowy,skórzana tapicerka,było również fabryczne radio VW z CD i nawigacją,ale zastąpiłem je nowszym modelem.Od siebie dorzuciłem jeszcze dodatkowe halogeny dalekosiężne,radio CB,zestaw DVD dla dzieciaków,przerobiłem wiązkę elektryczną do przednich lamp(zasilanie do lamp bezpośrednio z aku przez przekaznik oczywiście)co sprawiło,że po założeniu nieco mocniejszych żarówek,w nocy mam światełka jak trzeba-wcześniej,to jakieś dwie żółte plamy były,anie światła.Dołożyłem również bagażnik na dach,do którego dokładam boxa,gdy jest mi potrzebny.Obecnie mieszkam z rodziną w Norwegii,więc gdy jedziemy w trasę Polska-Norwegia dodatkowy box 430l. na dachu bardzo się przydaje <57> Od kupna zrobiłem ok 40 tyś.km. i jak na razie jestem bardzo zadowolony <yes> Oczywiście musiałem dołożyć kilka tysi i wymienić to i owo,ale myślę,że teraz mój <vw> odwdzięczy mi się w postaci bezawaryjnej eksploatacji.Ogólnie autko fajne,pakowne,mocny elastyczny silnik,super moment obrotowy,spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie(w trasie załadowany pod sam dach+box na dachu <38> ok.7.5-8l.ON)zwłaszcza,że połowę trasy pokonuję w trudnym,górzystym terenie Norwegii <55> <55> .Wiadomo,że auto ma już swoje lata i widać pewne ślady użytkowania przez poprzedników,oraz niewielkie ogniska rudej tu i ówdzie(wszystko do zrobienia),ale póki co samochód ten jeszcze mnie nie zawiódł i oby tak dalej <brawo> .Zwróćcie uwagę na rejestrację <38> Pozdrawiam.
Co prawda moją teczkę posiadam ponad rok,ale jakoś tak wyszło,że dopiero teraz postanowiłem przedstawić ją Waszmościom.Otóż,dosiadam Caravelle,2.5TDI Business,silnik AHY-151 kucyków.Autko jest z roku 1999 i na liczniku ma <cudzysłów> +-200 tysi. <cudzysłów> .Miała być wersja long,ale znalezienie długiej Caravelli,w dieslu,w dobrym stanie,graniczy z cudem(wiadomo do czego zazwyczaj te auta służyły,jeszcze kilka lat temu <55> <44> <43> )Czasu na zakup miałem mało,a po oglądnięciu kilkudziesięciu t4 w ''idealnym stanie''i z małym przebiegiem <32> znalazłem właśnie obecne na fotkach t4 i tak już zostało.Wyposażone jest,moim zdaniem,dosyć dobrze-jak na dostawczaka <38> .Na pokładzie znajduje się min.dwustrefowa klima,webasto,el.szyby i lusterka,2xAIRBAG,tempomat,komputer pokładowy,skórzana tapicerka,było również fabryczne radio VW z CD i nawigacją,ale zastąpiłem je nowszym modelem.Od siebie dorzuciłem jeszcze dodatkowe halogeny dalekosiężne,radio CB,zestaw DVD dla dzieciaków,przerobiłem wiązkę elektryczną do przednich lamp(zasilanie do lamp bezpośrednio z aku przez przekaznik oczywiście)co sprawiło,że po założeniu nieco mocniejszych żarówek,w nocy mam światełka jak trzeba-wcześniej,to jakieś dwie żółte plamy były,anie światła.Dołożyłem również bagażnik na dach,do którego dokładam boxa,gdy jest mi potrzebny.Obecnie mieszkam z rodziną w Norwegii,więc gdy jedziemy w trasę Polska-Norwegia dodatkowy box 430l. na dachu bardzo się przydaje <57> Od kupna zrobiłem ok 40 tyś.km. i jak na razie jestem bardzo zadowolony <yes> Oczywiście musiałem dołożyć kilka tysi i wymienić to i owo,ale myślę,że teraz mój <vw> odwdzięczy mi się w postaci bezawaryjnej eksploatacji.Ogólnie autko fajne,pakowne,mocny elastyczny silnik,super moment obrotowy,spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie(w trasie załadowany pod sam dach+box na dachu <38> ok.7.5-8l.ON)zwłaszcza,że połowę trasy pokonuję w trudnym,górzystym terenie Norwegii <55> <55> .Wiadomo,że auto ma już swoje lata i widać pewne ślady użytkowania przez poprzedników,oraz niewielkie ogniska rudej tu i ówdzie(wszystko do zrobienia),ale póki co samochód ten jeszcze mnie nie zawiódł i oby tak dalej <brawo> .Zwróćcie uwagę na rejestrację <38> Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Re: Czoperowe wozidełko
Popieram Krzyśka. Super fura. Pilnować blacharki, a jeszcze ciebie przeżyje <59>
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Fura wypas <brawo> Niech służy latami <vw> Też muszę coś zrobić z światłami bo jak Ty przed zabiegiem, mam żółte plamki <59>
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
o widze ze kolejny business i to ładny . Strasznie duzo tych uchwytów na szybie czołowej ;P
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
E tam -tylko dwa uchwyty na komórki,jedna kierowcy i jedna małżonki <56> (od gps leży w schowku haha )ento pisze:o widze ze kolejny business i to ładny . Strasznie duzo tych uchwytów na szybie czołowej ;P
-
krzysztofturoboś
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Doświetlania wozidełka ciąg dalszy <57> Jako iż obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim(chory,zwolniony)postanowiłem w ramach walki z nudą coś zrobić przy <vw> Więc dołożyłem dodatkowe światła cofania(cobym już nigdy nie przeklinał,kiedy będzie trzeba cofać kilkadziesiąt metrów,w nocy,przy padającym deszczu i małej widoczności)oraz dodatkową świetlówkę w środku.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 12:59 przez czoper, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Hehhh, to doświetlenie cofania miałem w "czarnuchu" , przydatne jak diabli,ale teraz,patrząc na twoje T4, wyglądu to "ni ma" <59> Będę też montował takie doświetlenie w obecnej T4,ale chcę zastosować coś takiego : http://motoallegro.pl/swiatla-jazdy-dzi ... 70128.html . wygląda dużo lepiej i myślę ,że świecić też będzie. Autko ładne <good>
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wygląd-kwestia gustu,mnie tam pasuje.Najważniejsze,że oświetlają wszystko za samochodem rewelacyjnie <brawo>Kubek pisze:Hehhh, to doświetlenie cofania miałem w "czarnuchu" , przydatne jak diabli,ale teraz,patrząc na twoje T4, wyglądu to "ni ma" <59> Będę też montował takie doświetlenie w obecnej T4,ale chcę zastosować coś takiego : http://motoallegro.pl/swiatla-jazdy-dzi ... 70128.html . wygląda dużo lepiej i myślę ,że świecić też będzie. Autko ładne <good>
-
bobry
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: T 4
- Kontakt:
Witam, pogratulować!! a ja mam pytanko o przednie halogeny, co to za firma i model no i jak działaja? są przymocowane do zderzaka?
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Halogeny kupowałem w Norwegii i jest to wyrób produkowany specjalnie dla jednego ze skandynawskich marketów-BILTEMA-więc w Polsce raczej tego nie kupisz.Świecą dobrze(jak na ten przedział cenowy)wiadomo,że jakby człowiek wydał kilka tysi na ksenony helli,byłoby lepiej-ale ja jestem zadowolony.Do montażu wykorzystałem oryginalny uchwyt do halogenów dalekosiężnych,montowany do zderzaka-pomiedzy zderzakiem a ramką tablicy rejestracyjnej(zakupiony również w w/w markecie,dostępne w wersji na 2,3lub4 halogeny)w tym samym sklepie kupiłem też uchwyty stabilizacyjne oraz gotowe okablowanie wraz z przekaznikiem <good>
-
t4fan
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Nie chciałbym zaśmiecać koledze wątku, ale jeśli chodzi o oświetlenie dodatkowe (i nie tylko), to polecam zapoznanie się z ofertą firmy Wesem:
http://wesem.pl/
Oferują produkty dobrej jakości w niewygórowanych cenach.
http://wesem.pl/
Oferują produkty dobrej jakości w niewygórowanych cenach.
-
bobry
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: T 4
- Kontakt:
w takim razie dzięki za info. tez myśle o takich halogenach z hella, i myślałem że to właśnie takie. pozdrowerki!
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dziś udało mi się ukończyć prace nad montażem kratki(dla bezpieczeństwa podróżujących,zwłaszcza tego najmłodszego w rodzinie)Projekt w całości mojego autorstwa,jedyne koszty jakie poniosłem,to kupno puszki farby w sprayu(w promocji była w markecie <01> )Całość zajęła mi kilka popołudni,tak z doskoku jak miałem czas.Poniżej efekt końcowy <31> .Można komentować <38> .
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Gotowość bojowa do trasy pierwszego stopnia <01> aż sam się zdziwiłem ile tego do środka (i nie tylko)weszło.Nawet tak bardzo nie przysiadł <30>
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Do Polski na urlop pędzę,a rowery wiszą zamocowane dodatkowo pasami bo trasa daleka,drogi różne,a bez dodatkowych wzmocnień bujały się jak .... <01>
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
...i wytrwałości za kierownicą hehe,dzięki <dzięki>mirecki.w pisze:to zyczę przyczepności i szerokości
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
I uwaga na policje norkową.Mieszkasz tam to wiesz. :D
kiedyś jakiś czas gościłem we Floro.To niedaleko od ciebie :D
Wracałem do Karlskrony na kołach to wiem co masz do przejechania. :D
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
niestety wiem,juz kiedys zaplacilem.....ale teraz jestem madrzejszy,ale ogolnie jest ok trasa tym razem przez sasnitz i reszte niemcowni pokonana,t4 jak zwykle niezawodnie 1800 km bez problemu,na jednym wdechu mozna powiedziec.motoria pisze:I uwaga na policje norkową.Mieszkasz tam to wiesz. :D
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Kontakt:
Hehe dobrze,że odgrzał,bo t4 od kilku tygodni nie ruszane w Norwegii stoi zmarznięte ponieważ do PL przyjechałem na urlopik innym busiorem.Ogólnie to nic się nie zmieniło,leję jeżdżę,czasem jakiś olej czy filtr wymienię i tyle <brawo> No może kilka nowych pęcherzy by się znalazło pod lakierem,ale średnio mnie to martwi.