rozebranie deski

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
andrewa1
Kierowca T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 58
Model:
Auto: transpo-carawella
Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 79 razy
Kontakt:

Re: rozebranie deski

Nieprzeczytany post autor: andrewa1 »

bogus105 pisze:
Witam,
Koledzy więc jak to z tą ramkę (radio, popielniczka, przyciski, ogrzewanie, itp...)? Mam T4 z 1992 - stary typ deski. Czyli mam odkręcić wszystkie wkręty od ramki, następnie co? Wyczytałem wcześniej, że można delikatnie wcisnąć dolną część ramki do środka deski i wysunąć ją w dół deski rozdzielczej. Deskę trzeba wcześniej poodkręcać od spodu (gdzie i jakie śruby???), odchylić ja i niby ramkę można delikatnie przepchnąć przez szparę powstałą przez odchylenie deski???
Proszę o parę słów nt. tego triku... W końcu udało mi się kupić ramkę i mam jedną szansę, żeby ją wmontować do osiołka bez połamania:/
Jeszcze jedno - jak jest z tunelami prowadzącymi powietrze do kratek nawiewu? Ja to mam wszystko rozwalone i nie wiem jak one nawet wyglądają.
Macie Koledzy może jakieś zdjęcia z akcji wyciągania ramki - jakiś tutorial?

Pozdrawiam!
we wtorek mogę zrobić foto relacje z takiego demontowania

co do nawiewów i tp poczytaj pierwszą stronę wątku
ARONS
Forumowicz T4

14
Tematy: 15
Model:
Auto: caravelle
podziekowal za post: 7 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: ARONS »

Witam. Jakimś cudem wyjąłem tą środkowa konsole/kratkę (stary typ,miękka deska)i nie połamałem,ale problem jest taki że nie mogę jej z powrotem wsadzić, czy trzeba odkręcać cała deskę ,czy jest jakiś sposób aby ją wsadzić w całości?
Rock_Duck
Nowy T4

6
Tematy: 0
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Rock_Duck »

Witam Szanowni
Ja wreszcie nabyłem nową ramkę, stara jest w takim stanie, że nie da się komfortowo regulować temperatury nawiewu. Wiem juz z Waszych podpowiedzi, udostępnionych zdjęć etc, ze należy kompleksowo odkręcić całą deskę, że można wysunąć ramkę dołem, acz obawiam się, iż wsadzenie nowej ramki może skończyć się jej połamaniem. Posiadam 1.9d 1996. Stary typ deski(suwaki etc), jeszcze twarda.
Czy jest ktoś z południowej części mazowsza(Tarczyn, Grodzisk) kto w najbliższą sobotę zechciał by mi lekko pomóc?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”