Obszywanie kierownicy skórą
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Obszywanie kierownicy skórą
Siemka
Pytanie do forumowiczy , zwłaszcza z okolic Wrocławia. Szukam jakiegoś dobrego tapicera samochodowego co obszywa kierownice skórą. Wsumie planowałem obszyc ją sam , ale bawić sie 3 dni mi się nie chce a i skóra na ostatniej kierownicy którą obszywalem nie jest naciągniętak tak jak powinna być. I szukam jakiegoś profesjonalnego , dobrego tapicera który nie odstawi kaszany. Najlepiej z Wroclawia lub Okolic.
Wiem ze na ul. Rychtalskiej 8 jest tapicer , ale nie mam pojecia jak on obszywa i nie znam ceny , robił moze ktos tam u niego ??
Wiem tez ze jest pod Wrocławiem w Nadolicach Wielkich firma która tz zajmuje sie obszywaniem tapicerki samochodowej skórą , w tym kierownic. Oni obszywają podobno nawet bez zdejmowania kierownicy z auta , ale akurat u mnie to nie problem bo kierownice mogę zdjąc. Tez nie wiem jak oni wykonują swoją robote , czy wygląda to jakoś normalnie po wizycie u nich.
Ktoś ma jakiegos sprawdzonego tapicera na terenie wrocławia co tym się zajmuje ??
I drugie pytanie... ile moze kosztować takie obszycie kierownicy ?? Tak chce się zmieścic w cenie maksymalnie do 150zł , czy dam rade się zmiescic czy nie za bardzo ?? Fajnie by było aby była czesciowo ze skóry gładkiej i czesciwo z perforowanej... ale jak nie da rady z perforowanej to moze byc cała z gładkiej.
Chciałbym aby wygląda mniej więcej tak:
http://allegro.pl/kierownica-ducato-box ... 08981.html
Głownie szukam we Wrocku kogoś aby załatwic to jak się da w ciągu dnia , wysykowo wiadomo jak jest , kilka dni bez kierownicy. Na wymiane jak tutaj w aukcji podane tez nie wchodzi w gre poniewaz ja mam kierownice delikatnie przerobioną aby klakson mi działał bez problemowo.
No i drugie pytanie juz do wszystkuch , moze obszywal ktoś u siebie kierownice. Ile kosztuje obszycie w Waszym rejonie kierownicy. Może ewentualnie jak juz to bym gdzies wysyłkowo wysłał jak by to robili nie drogo i przyzwoicie...
Pytanie do forumowiczy , zwłaszcza z okolic Wrocławia. Szukam jakiegoś dobrego tapicera samochodowego co obszywa kierownice skórą. Wsumie planowałem obszyc ją sam , ale bawić sie 3 dni mi się nie chce a i skóra na ostatniej kierownicy którą obszywalem nie jest naciągniętak tak jak powinna być. I szukam jakiegoś profesjonalnego , dobrego tapicera który nie odstawi kaszany. Najlepiej z Wroclawia lub Okolic.
Wiem ze na ul. Rychtalskiej 8 jest tapicer , ale nie mam pojecia jak on obszywa i nie znam ceny , robił moze ktos tam u niego ??
Wiem tez ze jest pod Wrocławiem w Nadolicach Wielkich firma która tz zajmuje sie obszywaniem tapicerki samochodowej skórą , w tym kierownic. Oni obszywają podobno nawet bez zdejmowania kierownicy z auta , ale akurat u mnie to nie problem bo kierownice mogę zdjąc. Tez nie wiem jak oni wykonują swoją robote , czy wygląda to jakoś normalnie po wizycie u nich.
Ktoś ma jakiegos sprawdzonego tapicera na terenie wrocławia co tym się zajmuje ??
I drugie pytanie... ile moze kosztować takie obszycie kierownicy ?? Tak chce się zmieścic w cenie maksymalnie do 150zł , czy dam rade się zmiescic czy nie za bardzo ?? Fajnie by było aby była czesciowo ze skóry gładkiej i czesciwo z perforowanej... ale jak nie da rady z perforowanej to moze byc cała z gładkiej.
Chciałbym aby wygląda mniej więcej tak:
http://allegro.pl/kierownica-ducato-box ... 08981.html
Głownie szukam we Wrocku kogoś aby załatwic to jak się da w ciągu dnia , wysykowo wiadomo jak jest , kilka dni bez kierownicy. Na wymiane jak tutaj w aukcji podane tez nie wchodzi w gre poniewaz ja mam kierownice delikatnie przerobioną aby klakson mi działał bez problemowo.
No i drugie pytanie juz do wszystkuch , moze obszywal ktoś u siebie kierownice. Ile kosztuje obszycie w Waszym rejonie kierownicy. Może ewentualnie jak juz to bym gdzies wysyłkowo wysłał jak by to robili nie drogo i przyzwoicie...
-
absajler
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 11 razy
- Kontakt:
Re: Obszywanie kierownicy skórą
Ja za swoją dałem 250 zł, ale nie widziałem lepiej obszytej kierownicy, naprawdę super profeska :D Jak będę miał chwilkę wrzucę zdjęcia
-
volski1
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Od razu napisz gdzie robiłeś.absajler pisze:Ja za swoją dałem 250 zł, ale nie widziałem lepiej obszytej kierownicy, naprawdę super profeska :D Jak będę miał chwilkę wrzucę zdjęcia
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja juz umówiłem sie na obszywanie kierownicy emailowo z firmą z Nadolic Wielkich koło Wrocławia. Koszt obszycia to 150zł skórą czarną , z dwóch rodzai. Czyli moze uda mi się tak jak z pod linku który wrzuciłem obszyc. Najwczesniejszy wolny termin to 8 sierpnia i wtedy im zawoze.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kierownica obszyta juz :)
Z efektu jestem zadowolony. Wygląda fajnie , jest dobrze naciągnięta , obszyta z ramionami więc jak oryginał prawie. Miała być ze skóry gładkiej i częsciowo perforowanej ale z racji ze tapicer dopiero na jutro by miał perforowaną , dziś miał resztki materialu i nie wiedział czy starczy tego perforowanego , i jak by starczyło to miał obszyc z dwóch skór a jak nie to z jednej. Kierownica jest cala obszyta skórą gładką. Nie załuje ze jest cała gładka , nawet jak rano zawoziłem i miałem pod wieczór odebrac to tak biłem sie z myslami czy nie zadzwonic i nie poprosić aby obszył całą ze skóry gładkiej. Lepiej się to prezentuje i pasuje do całosci auta , perforowana byłaby jakby wyrwana z nowszego auta. Pomimo ze kierownica była taka jakby szara to obszyta jest skóra czarną , nawet o taką prosiłem , we wnętrzu jest duzo czarnych dodatków na desce rozdzielczej to idealnie wspólgra z całoscią.
Ogólnie jestem nawet więcej jak bardzo zadowolony , wygląda 100 razy lepiej jak wczesniej taka wytarta juz , po której widac było ze przebieg ma niemały. Firma miesci się w Nadolicach Wielkich pod Wrocławiem , firma X-styl. Jakby ktos chciał obszywać kierownice z okolic Wrocka to polecam tam się udać.
Fotki kierownicy :
http://img813.imageshack.us/img813/4136/p1010249a.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3726/p1010250ap.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/1186/p1010251a.jpg
http://img803.imageshack.us/img803/5820/p1010252a.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Koszt obszycia - 150zł. Czas jaki auto jest nieczynne to cały dzień , rano zawiozłem , wieczorem do odbioru juz była :). Czyli duzy plus bo nie trzeba było wysyłac kierownicy , a pózniej czekac na nią przez co kilka dni by wypadło z uzytkowania auta...
Z efektu jestem zadowolony. Wygląda fajnie , jest dobrze naciągnięta , obszyta z ramionami więc jak oryginał prawie. Miała być ze skóry gładkiej i częsciowo perforowanej ale z racji ze tapicer dopiero na jutro by miał perforowaną , dziś miał resztki materialu i nie wiedział czy starczy tego perforowanego , i jak by starczyło to miał obszyc z dwóch skór a jak nie to z jednej. Kierownica jest cala obszyta skórą gładką. Nie załuje ze jest cała gładka , nawet jak rano zawoziłem i miałem pod wieczór odebrac to tak biłem sie z myslami czy nie zadzwonic i nie poprosić aby obszył całą ze skóry gładkiej. Lepiej się to prezentuje i pasuje do całosci auta , perforowana byłaby jakby wyrwana z nowszego auta. Pomimo ze kierownica była taka jakby szara to obszyta jest skóra czarną , nawet o taką prosiłem , we wnętrzu jest duzo czarnych dodatków na desce rozdzielczej to idealnie wspólgra z całoscią.
Ogólnie jestem nawet więcej jak bardzo zadowolony , wygląda 100 razy lepiej jak wczesniej taka wytarta juz , po której widac było ze przebieg ma niemały. Firma miesci się w Nadolicach Wielkich pod Wrocławiem , firma X-styl. Jakby ktos chciał obszywać kierownice z okolic Wrocka to polecam tam się udać.
Fotki kierownicy :
http://img813.imageshack.us/img813/4136/p1010249a.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3726/p1010250ap.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/1186/p1010251a.jpg
http://img803.imageshack.us/img803/5820/p1010252a.jpg
Koszt obszycia - 150zł. Czas jaki auto jest nieczynne to cały dzień , rano zawiozłem , wieczorem do odbioru juz była :). Czyli duzy plus bo nie trzeba było wysyłac kierownicy , a pózniej czekac na nią przez co kilka dni by wypadło z uzytkowania auta...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
hop do góry , czekam tutaj na foto obszytych kierownic z roznych rejonow PL ;). Musze znów obszyc kierownice , jezeli nie znajde nic co da rade aby jedną kierownice mi obszytą przysłali , zdejmuje swoją starą i zakladam nową obszytą a starą odsylam to wtedy bede obszywal w Nadolicach. Głownie chodzi mi o to abym nie musial czekac i auto nie było unieruchomione przez brak kierownicy chwilowy...
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Sterciu...Jedziesz sobie do Poznania przez Jarocin, zajeżdżasz do Pana ,spijasz kawkę,podbiega gosc do twojego auta patrzy co masz za kierownice ,leci na magazyn,wraca z kierownica obszyta,wskakuje do wozu odkręca stara , przykręca obszytą,ty kończysz kawę ,płacisz i jedziesz dalej do Poznania.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie mają takiej kierownicy i cięzko z taka u nich jest... juz się dowiedziałem to jakiś czas temu.
Ja mam kiere bez poduszki , taką jak standardowo były po 99 roku , problemu by nie było jakby była z poduszką , mozna wybierac nawet obszycie i są na wymiane...
Ja mam kiere bez poduszki , taką jak standardowo były po 99 roku , problemu by nie było jakby była z poduszką , mozna wybierac nawet obszycie i są na wymiane...
-
Fast128
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Caravelle Long 2001
- Kontakt:
Mogę prosić o jakieś szczegóły - gdzie w Jarocinie stacjonują "obszywacze"?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Oni nie tylko w Jarocinie bo w Poznaniu tez.
Mozna znaleśc ich na allegro.
http://allegro.pl/profesjonalne-obszywa ... 79085.html
Moja kierownica leci jednak do Nadolic w tym tygodniu.
Jak jzu bedzie po zabiegu upiększającym to wrzuce foto.
Mozna znaleśc ich na allegro.
http://allegro.pl/profesjonalne-obszywa ... 79085.html
Moja kierownica leci jednak do Nadolic w tym tygodniu.
Jak jzu bedzie po zabiegu upiększającym to wrzuce foto.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A ja kolejny raz mogę polecic firmę X-Styl z Nadolic Wielkich :). Dziś z rana zawiozlem kierownice do obszycia i przed chwilę praktycznie ja odebralem obszytą juz. Wykonanie jak dla mnie profi , ładnie wykończone , prawie jak oryginał :). No i wybralem skóre o podobnym wzorze jak na zaslepce klaksonu jest , nie typową gładką bo by to nijak się z nakladką mialo a tak tworzy to jedna calośc :).
Nie chcialem zadnych wstawek perforowanych i w innym kolorze , jest czarna skóra , czarna nic i wygląda fajnie , takze jeszcze raz polecam tam obszywanie kierownic jak ktoś zainteresowany jest : ).
Foto kierownicy po obszyciu.
http://img855.imageshack.us/img855/6310/dsc2640e.jpg
Nie chcialem zadnych wstawek perforowanych i w innym kolorze , jest czarna skóra , czarna nic i wygląda fajnie , takze jeszcze raz polecam tam obszywanie kierownic jak ktoś zainteresowany jest : ).
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
No ładnie ładnie Sterciu i ile teraz kasują, 250,- ?Sterciu pisze:A ja kolejny raz mogę polecic firmę X-Styl z Nadolic Wielkich :). Dziś z rana zawiozlem kierownice do obszycia i przed chwilę praktycznie ja odebralem obszytą juz. Wykonanie jak dla mnie profi , ładnie wykończone , prawie jak oryginał :). No i wybralem skóre o podobnym wzorze jak na zaslepce klaksonu jest , nie typową gładką bo by to nijak się z nakladką mialo a tak tworzy to jedna calośc :).
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Sterciu pisze:A ja kolejny raz mogę polecic firmę X-Styl z Nadolic Wielkich :). Dziś z rana zawiozlem kierownice do obszycia i przed chwilę praktycznie ja odebralem obszytą juz. Wykonanie jak dla mnie profi , ładnie wykończone , prawie jak oryginał :). No i wybralem skóre o podobnym wzorze jak na zaslepce klaksonu jest , nie typową gładką bo by to nijak się z nakladką mialo a tak tworzy to jedna calośc .
Taka matowa ??? trochę wygląda jak zrobiona z babcinej torebki. <śmiech>
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Raczej z worka mosznowego dziadka <38>
Ale mnie sie podoba i kiedys sobie takie obszycie sprawie
Ale mnie sie podoba i kiedys sobie takie obszycie sprawie
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
No to mnie zaskoczyłeś, oczywiści in +, kiedyś jak wystawiali aukcje na allegro i dzwoniłem zapytać o czas i termin, to krzyczeli 250 zł.Sterciu pisze:150zł
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Bron boze kierownice swiecącą... taka swiecaca to mi sie kojarzy ze starą wytartą od łap obreczą do nadawania kierunku jazdy jakiemus sztruclowi <sarkastyk>motoria pisze:
Taka matowa ??? trochę wygląda jak zrobiona z babcinej torebki. <śmiech>
Kierownica jak dla mnie ma byc matowa. Taką skóre sobie wybrałem bo taka mi się podobała <38>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Musiało to byc dośc dawno temu ,bo kierownice ktorą wczesniej w tym watku wklejalem od Boxera (ze znaczkiem Citroena ;) ) tez obszywalem u nich i tyle samo placiłem a po dacie postu widac ze juz to dawno było ;)tommly pisze:No to mnie zaskoczyłeś, oczywiści in +, kiedyś jak wystawiali aukcje na allegro i dzwoniłem zapytać o czas i termin, to krzyczeli 250 zł.Sterciu pisze:150zł
Tutaj jeszcze kilka fotek z bliska:
http://img19.imageshack.us/img19/4448/dsc2641f.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/6943/dsc2642o.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/6445/dsc2643.JPG
U mnie musi byc kierownica obszyta bo tak to zle się czuje w aucie z plastykową kierownicą bez skóry :D. Juz za dlugo taka byla ;D.
Teraz mi zaślepka klaksonu niezbyt pasuje bo jest porysowana (poprzedni własciciel chyba za długie pazury mial), nawet na foto widac i tak jest z dwoch stron znaczka... W takim stanie az nie pasuje ona teraz do tej kierownicy ;D.